Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Root i Abonament

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam telefon Sony Xperia E i chciał bym wiedzieć kilka rzeczy.

• Jak zrobić roota na tym telefonie?
  • Czy stracę gwarancje?
  • Da się usunąć roota?
  • Mam abonament i chce wiedzieć jak zablokować Transfer Danych oraz wysyłanie sms za hajs, czyli np. wbijam na jakąś stronę w internecie i karze wysłać mi sms za dajmy na to 20zł.

Pomogłem? Daj Lubię to.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gwarancja teoretycznie jest stracona :(

Telefon da się odrootować.

Więcej nwm.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

powiem ci tak co do rota to :

Włączamy tryb debugowania: Ustawienia/Aplikacje/Dla programistów/Debugowanie USB
(przy okazji zaznaczamy w ustawieniach aplikacji „Nieznane źródła” – czyli zezwolenie na instalowanie aplikacji spoza Marketu).
Ściągamy, rozpakowujemy na kartę SD i instalujemy dowolnym managerem plików program z4root:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=446145&d=1290341328

Otwieramy program i wciskamy Temporary Root
Po zrootowaniu powinna się pojawić aplikacja Superuser.
Problemy:
* Antywirus może zablokować z4roota po ściągnięciu - należy zignorować ostrzeżenie;
* Jeśli telefon się nie zrootował - zrób unroot, a potem temporary root

* zeby usunąci Roota Wystarczy zrobić unrot lub ustawienia fabryczne

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Cześć mam telefon Sony Xperia E i chciał bym wiedzieć kilka rzeczy.

• Jak zrobić roota na tym telefonie?
  • Czy stracę gwarancje?
  • Da się usunąć roota?
  • Mam abonament i chce wiedzieć jak zablokować Transfer Danych oraz wysyłanie sms za hajs, czyli np. wbijam na jakąś stronę w internecie i karze wysłać mi sms za dajmy na to 20zł.

1. Zależy od telefonu, nie na kazdym przebiega to tak samo, jedne obsługują apki do rootowania inne nie, wtedy root przez stockowe recovery albo CWM

2. Tak, gwarancja zostaje ustracona, wyraznie tam pisze ze nie dotyczy samowolnych zmian w systemie itd.

3. Tak, albo przez CWM albo przez stock recovery zazwyczaj taki plik zip nazywa sie unroot.zip (w moim przypadku tak było - Samsung GT-S5830i)

4.

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.miabit.android.dataonoff&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIml0Lm1pYWJpdC5hbmRyb2lkLmRhdGFvbm9mZiJd 

- jeśli chcesz wybierać czy dane mają być włączone czy nie (mały widget na ekranie głównym)

albo

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5yZ3J1ZXQuYW5kcm9pZC5nM3dhdGNoZG9nIl0.

- wybierasz ile danych jesteś gotów przeznaczyć na transfer, gdy przekroczysz tą ilość to albo pojawi się komuikat, ale aplikacja sama wyłączy transfer danych

Co do SMS to jak chce chcesz, to telefon sam nie powinien jej wysłać bo powinien wymagać zgody na wysłanie wiadomości.

mam nadzieję że pomogłem :D

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code

///tripipi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...