Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Costume System - Pełna Wersja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Tak więc przejdę od razu do konkretów. Postanowiłem napisać pełny system kostiumów. Niestety do jego działania wymagane jest odblokowanie 3 nowych slotów w okienku "costume":

ljpSzSs.jpg

Chcę, by te okienko było w pełni funkcjonalne, nie tak jak jest w wersjach z forum, że po założeniu kostiumu tylko Ci się pojawia ikonka w tym okienku...

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to zapraszam do dyskusji w tym temacie. Komentarze typu "trzeba edytować game, binkę...." - darujcie sobie, bo to tylko nabijanie postów, a ja oczekuję konkretów.

Jeżeli wykorzystam czyjąś pomoc, to oczywiście odeślę już w pełni działający system. Questa powoli kończę, więc myślę, że obie strony będą zadowolone. Jeżeli uda się odblokować 6 slotów to rozszerzę quest, by działała nakładka na broń.

Opublikowano

Dobra, to może zacznijmy od tego, że to nie jest 6 slotów (razem z broniami) tylko są to dokładniej 3 sloty, które trzeba odblokować. Po drugie: Skoro chcesz mieć w pełni funkcjonalne okienko - czyli chcesz żeby było jak na globalu (funkcje dotyczące slotów) to edytujesz game a do tego musisz mieć jeszcze wykonaną robotę po stronie binki (chyba, że masz r36469)lub źle cię zrozumiałem, bo jeżeli chodzi ci o to, aby był widoczny opis kostiumu czy tam fryzury to można to łatwo zrobić. A skoro chcesz mieć pełny system kostiumów z idealnie funkcjonującymi slotami to nie rozumiem dlaczego chcesz to robić questem? Skoro chcesz się podjąć odblokowania slotów to od razu rób system w game na type 28 :).

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Dobra, zrobione za pomocą type 28, działa identycznie jak na PL. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...