Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy II tiery czołg

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć który czołg (lekki, średni bądź niszczyciel) jest najlepszy na II tierze? Chciałbym aby cieszył się dobrą prędkością i w miarę dobrym działkiem. Czołgi premium odpadają. Co polecacie?

Za starych czasów świetnie grało mi się czołgiem BT - 2(ruski bodajże)... Jakieś sugestie?

Opublikowano

T18 - amerykański niszczyciel z bardzo dobrym pancerzem i działem. Mobilność średnia.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

potwierdzam t18 jest najlepszym czołgiem 2 tieru większość 2 tierów ma na strzała lub prawie ;d

Pomogłem ?

Nie Krępuj się daj Lubię To ! :)

Opublikowano

T18 ! Mam już 100% załogę, klimke i naprawdę wymiata. Minimalnie 2 fragi na bitwe. Haubica ładuje ok. 4,5s. Wszystkie II ma prawie na strzała (czasem na dwa). Rządzi ! :)

Opublikowano

Uważam, że warto. T82 także jest zarąbistą III. Jeżeli chodzi o IV-V tier, szału nie ma. Następnie musisz wybrać drogę albo do T110E3 (nieobrotowa wieżyczka) lub do T110E4 (obrotowa). Różnią się nie tylko wieżą lub jej brakiem ale także mobilnością. T110E3 jest wolniejszy lecz lepiej opancerzony i ma większą szybkostrzelność. T110E4 jest bardziej mobilny, ma za to mniej pancerza i wolniej przeładowywujące działo.

Opublikowano

Uważam, że warto. T82 także jest zarąbistą III. Jeżeli chodzi o IV-V tier, szału nie ma. Następnie musisz wybrać drogę albo do T110E3 (nieobrotowa wieżyczka) lub do T110E4 (obrotowa). Różnią się nie tylko wieżą lub jej brakiem ale także mobilnością. T110E3 jest wolniejszy lecz lepiej opancerzony i ma większą szybkostrzelność. T110E4 jest bardziej mobilny, ma za to mniej pancerza i wolniej przeładowywujące działo.

Jak to szału nie ma na IV i V tierze ? T40, T49, Wolvek ?

Opublikowano

Czy ja wiem ? Z T40 może i nie jest nagorzej ale i tak hetzer lepszy ;) A T49 ? Jest jak czołg lekki. Ma kopa, ale działo furrory nie robi. Jedynie może pomyliłem się co do M10, która jest nawet dobra jak na swój tier.

Opublikowano

T18 epic tank, kiedyś jeszcze był Pz38hf czy jakoś tak, który był epicki ale był premium, a jak chcesz dalej iść w amerykańskie TD to tylko linią z wieżą, bo potem z t28 prot można przeskoczyć na t28 i mieć 2 linie :)

2815676267.png

Opublikowano

@UP. Dokładnie Pz.Kpfw. 38H 735 (f). Pamiętam, pojawiał się on często na topce, gdy jeździłem I lub II tierem :) Ahh, co to był za rywal... Nigdy nie mogłem go przebić, a on ładował we mnie ile tylko chciał. Postrach wszystkich na mapie. Niepamiętam już nawet kiedy był dostępny w ofercie specjalnej.... Ponad rok. Widziałem jak ludzie na nim po 9,12,15 fragów mają.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...