Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie ćwiczenia robić ? (14 lat)

Chciałbym dowiedzieć się ile robić powtórzeń,serii oraz jakie ćwiczenia.

Na daną chwilę robię przysiady, pompki , brzuszki.

Opublikowano

A mógłbyś sprecyzować poco Ty chcesz robić jakieś ćwiczenia?

Nie rób brzuszków w tym wieku, to może się odbić na kręgosłupie, jeżeli już to skłony gdy jesteś nogami zahaczony o drążek tyle ile dasz radę. Pompki - 30 co godzinę a przysiady 20 co 6 godzin.

Opublikowano

Pewne ćwiczenia chyba wypada robić? :D

A co do skłonów, nie mam drążka. Opłacałoby mi się zrobić?

Opublikowano

Pewne ćwiczenia chyba wypada robić? :D

A co do skłonów, nie mam drążka. Opłacałoby mi się zrobić?

Chodzi Ci o ogólne ćwiczenia dla zdrowia? W tym wypadku nie masz żadnych ograniczeń. Możesz ćwiczyć wytrzymałość poprzez robienie powolnych i dokładnych brzuszków czy po prostu wyciskanie pompek. Drążek jest bardziej na siłę rąk, tricepsy i bicepsy oraz w niektórych pozycjach - na brzuch. Raz na tydzień, dla zdrowia, możesz wyjść na siłownię albo pojeździć rowerami.

Ile powtórzeń i ile serii? To zależy od Ciebie. Aż się zmęczysz i poczujesz, że skończyłeś. :-)

Opublikowano

A mógłbyś sprecyzować poco Ty chcesz robić jakieś ćwiczenia?

Nie rób brzuszków w tym wieku, to może się odbić na kręgosłupie, jeżeli już to skłony gdy jesteś nogami zahaczony o drążek tyle ile dasz radę. Pompki - 30 co godzinę a przysiady 20 co 6 godzin.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd ;)

Poprawnie wykonywane brzuszki (z ugiętymi nogami w stawach kolanowych i biodrowych) nie zniszczą mu kręgosłupa. Ważne żeby nie były robione bezpośrednio na podłodze (przyda się jakaś mata do ćwiczeń). W wieku 14 lat nie ma co przesadzać z ćwiczeniami bo jeszcze rośniesz i zbyt intensywne ćwiczenia mogą zahamować Ci wzrost kostny (ćwiczenia ze zbyt dużymi obciążeniami). Możesz wykonywać ćwiczenia aerobowe (przeszukaj google), zapisz się na basen, zacznij uprawiać jakiś sport - po prostu się ruszaj :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...