Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kradzież mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema zetknołem sie z przypatkiem takim ze ktos mi ukradł mapke z servera włamal się na konto HeadAdmina

Ja mu powiedziałem na jego serwie ze by usunął mapke to dostałem bana

co zrobic

Opublikowano

Włamał Ci się na maszynę czy pobrał po prostu spawn modyfikacją ?

Do sądu raczej nie pójdziesz,postaraj się dalej rozwijać serwer,a jego serwerem się nie przejmuj i tak nie długo padnie,bo właściciel serwera nie ma własnych pomysłów.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

To jest kradzież i sobie dzieciaczek, który wziął mapkę może pójść za to do sądu.

Ale wątpię, że chciałbyś tracić czas na takie popierdółki.

To, że włamał Ci się na konto właściciela, to normalne. Zabezpiecz lepiej hasło i przy rejestracji

na innych serwerach twórz inne hasło.

Uważaj na przyszłość.

@down:

To nie ma nic do rzeczy.

On mu ukradł mapę. Włamanie nie jest karalne, a kradzież owszem.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie może iść do sądu gdy nie włamał mu się na maszynę . Włamanie na wirtualne serwerowe konto to nie to samo co włamanie się na konto Minecraft ;)

Opublikowano

Ale nie musiał włamać się na konto właściciela żeby pobrać mapę wiem ze istniał mod world donwloader czy jakiś tak który pozwalał na pobranie mapy z servera i zapisać jako zwykły świat a potem sobie wgrywasz na server i miałeś mapę więc nie czy to było włamanie

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

MapDownloader - ten mod został stworzony dla TYSIĘCY osób a DZIESIĄTKI TYSIĘCY mają taki sam problem, jak Ty. Nie przejmuj się, do sądu nie pójdziesz, bo to błahostka, gdyby każdy z tych dziesięciu tysięcy, których okradziono z mapy szli do sądu, to po prostu nie miało by sensu i sądzę, że przyznasz mi rację. To nie jest do końca Twoja wina, właściwie, skąd ta pewność, że ktoś w ogóle Ci się włamał? Sprawdzałeś IP? Podejrzewam, że ów "złodziejaszek" po prostu pobrał mapkę w/w modem. Nie wróżę długiego żywota jego serwerowi, bo to kolejny dzieciak, który nie umie niczego zrobić sam, ewentualnie z paczką swoich współwafli. Po prostu fakt zignoruj, życie toczy się dalej, świat zna już gorsze zbrodnie :)

Opublikowano

Z tego co wnioskuje po twojej Ortografii to niestety oba wasze serwery długo nie postoją.

Przed tym nie da się zabezpieczyć. Jedynym plusem jest to że zwykle te serwery długo nie stoją.

Opublikowano

Do sądu nie pójdziesz bo nie masz dowodów na to że to twoja mapa ale radzę ci się tym nie przejmować bo to kolejne dziecko które nie ma pomysłu i pobiera mapke od innych... Niestety nie ma zabezpieczeń do tego ale pracuje już nad tym ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co tu przeczytałem mogę wywnioskować jedno.

Tak, może iść do sądu, jeżeli ten który stworzył mapę, stworzył ją od podstaw.

Jest to zwykłe łamanie praw autorskich dot. many, podlegane karom. ;)

Opublikowano

Jodi

Proszę nie oceniaj jak nie wiesz :)

Nasz serwer stoi od grudnia i nie maja zamiaru paść :)

W przyszłym tygodniu kupujemy lepszą maszynke.

I nasz serwer stoi na dedyku :) A jak widzę to na twoim mało ludzi jest :)

A co do tej mapki popytaliśmy już na policji co i jak. Wiec spoko.

A myślę że każdy by się wkurzył jak architekt spędził kilkanaście - kilkadziesiąt godzin budowania a ktoś sobie mapkę wgrywa na swój serwer bez pytania :) I łamie prawa autorskie. I jak chciałem to wyjaśnić to mnie zbanował :) A po za tym bezczelnie wbija nasz serwer i pisze Nowe IP serwera. Myślisz że jak by mój serwer miał paść to ktoś by go kopiował ?

Pozdrawiam :)

Juni0r.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...