Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem okradziony !

riotFCB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Ostatnio chciałem sprzedać swojego legendarnego kuriera za jakiś legendarny item poprzez Dota Lounge. Pewien koleś wysłał mi tam link do niby jego profilu Steam. Wszedłem tam , próbowałem się zalogować , ale się nie dało. Okazało się że kolesiowi w ten sposób wysłałem swoje dane Steam , a ten zabrał mi wszystko (4 mityczne kilka dobrych rare i legendarny kurier).

Co mogę teraz zrobić ? Nie gadajcie że jestem naiwny bo jego profil był normalnie na Steam i wgl. , aczkolwiek na Steamie nie mogłem go znaleźć .

http://dota2lounge.com/trade?t=7704537 ----> tutaj macie to z dota lounge

http://steamcommultliu.com/id/realnaruto ----> tutaj profil na który próbowałem się logować . NIE LOGUJCIE SIĘ BO WAS TEŻ OKRADNIE !
Legenda
Opublikowano

lol? Widać, że nie ogarniasz dota 2 longue, ponieważ tam masz login i działa wszystko ok. Może zaprosił Cie bot i dałes mu itemy. Nie ma opcji żeby okraść Cie przez tą strone. Znam właściciela i wiem jak to działa. Napisz do Valve.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Koleś kazał mi wejść tam na link. Ja się nabrałem bo to wszystko jak przez Steama wygląda. Próbując się tam zalogować nie dało się i domyślam się że w ten sposób dałem tym ruskim ścierwom swoje passy :/

Czy mogę do Valve napisać po polsku ?

Kurwa btw. takim kretynem nie jestem , i nikt mnie nie zapraszał -.-

Ja chciałem ziomka zaprosić , przez ten link (który wygląda absolutnie jak Steam) , i tam trzeba było się zalogować , i się nie dało. Wtedy wyjebało mnie z konta , jak chciałem się zalogować pisało że ktoś na nim jest a potem patrze i nie ma itemów . :(((

Legenda
Opublikowano

Przecież na dota 2 lounge masz add steam (OMG). Tak w takich sprawach możesz pisać po polsku.

Opublikowano

Wszedłeś wgl na dota lounge w link tego tradu ? Koleś mówił żebym jego niby inne konto zaprosił , a tak na prawdę była to chyba strona stworzona przez nich :/

Legenda
Opublikowano

Dota 2 longue to strona przez polaka stwożona i ma zatwierdzenie od Valve. A dałeś sie oszukać jak dziecko i tyle.

Opublikowano

Fakt , że koleś dał mi link który wygląda identycznie jak Steam , potwierdza że jestem kretynem ;)

Opublikowano

Niestety, ale któryś raz widzę z kolei te strony, gdzie są literówki w linkach. Poza tym, ljx mówi dobrze, że powinno dodawać się przez D2Lounge, a nie przez jakieś inne linki. A jak klikasz na nick kogoś, wchodzisz na jego profil, klikając jeszcze raz na jego nick wchodzisz na jego Steamowski profil. Raczej nic z tym nie zrobisz, ale możesz to zgłosić.

he?

Opublikowano

Najlepiej dodawac przez klienta steam, wtedy masz 1000000% pewnosci, ze nikt Cie nie okradnie. A co do tematu, jezeli vavle znajdzie jakiekolwiek powiazanie uzytkownika z ta strona, to pewnie zwroca Ci itemy i zablokuja mu konto. Watpie, ze itemy odzyskasz ale nadzieje warto miec. Na przyszlosc sprawdzajcie dokladnie url strony i przed zalogowaniem upewnijcie sie, ja wlazlem na ta strone i co pierwsze zwrocilo moja uwage to brak mozliwosci zmiany jezyka, przez co wiem, ze to fake.

76561197996037016.png

Opublikowano

Wystarczy sprawdzić czy logujesz się przez HTTPS, chyba każda popularna przeglądarka wyraźnie informuje o tym. Steam przy logowaniu używa TYLKO i wyłącznie standardu HTTPS!

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ten temat powinien wylądować już do kosza ;-)

Stare czasy gdy byłem młody i na prawdę głupi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...