Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ravia.eu , dostane bana czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zainstalowałem sobie mobber hacka i auto oddawanie expa... (nie kamera) no i tutaj pytanie ,czy mogę dostać bana czy nie? Dropie na 5 levelu więc exp nawet ręcznie bym nadążał oddawać, po szpet nic nie widać bo wszystko jest normalnie... Więc czy jakbym miał tak z 30/40 pelerynek w eq i bym dropił to bym dostał bana czy nie??? Kij z tym dropkiem ,ale boje się o moje główne konto.

Opublikowano

Otóż zainstalowałem sobie mobber hacka i auto oddawanie expa... (nie kamera) no i tutaj pytanie ,czy mogę dostać bana czy nie? Dropie na 5 levelu więc exp nawet ręcznie bym nadążał oddawać, po szpet nic nie widać bo wszystko jest normalnie... Więc czy jakbym miał tak z 30/40 pelerynek w eq i bym dropił to bym dostał bana czy nie??? Kij z tym dropkiem ,ale boje się o moje główne konto.

Wystarczy, że admini sprawdzą logi i już masz problem.

Ryzyko zawsze jest.

Opublikowano

Znaczy logi często się mylą... Więc nie powinienem bana dostać... Jeśli odpisze i wszystko będzie ok.

Chyba nigdy tego nie robiles .

One pokaza Ci kto z bsa korzystal .

Wiele serwerow ma juz skrypty ,ze po skorzystaniu z bsa dostajesz blokade .

Bedzie ban .

Z tego co pamietam z regulaminu chyba perm i na wszystkie konta z emaila.

Lepiej eq przelozyc .

Opublikowano

Znaczy boje się tego, bo na ravi jest coś takiego ,że jak widzą jakiegoś moda/fb to od razu perm ban na IP... Lecz niektórzy mówią ,że ban na IP to tylko na e-mail a niektórzy ,że na całe IP komputera... Ale z drugiej strony to jak oni mają to zrobić skoro czasami całe bloki mają jedno IP to jak jedna osoba dostanie bana to cały blok nie będzie mógł grać na ravi...? Ale z jeszcze jedno pytanie jak ktoś odpowie na wszystkie to dam like i 5 na profilu , czy jakby nawet banowało na IP to banuje wszystkie konta na danym IP które były zalogowane z niego czy rejestrowane... Tutaj taka sytuacja... O tomku i marku

Tomek przyszedł do marka pograć sobie na ravi, no i się zalogował na komputerze marka swoim 99 levelem, a ,że marek ma tylko 17 level to wspomaga się grając cheatami i jeśli marek dostanie bana na IP to tomek na tego 99levela też?

Opublikowano

Teoretycznie tak, ale pamiętaj że logi na Ravi trzymają tylko 3 dni :)

Bocić można spokojnie... zobacz jak banują na Ravi... 13kwiecień 20min gm był 14kwiecień 0 banów no i dzisiaj coś zbanowali...

Ja tam stawiam sobie x3 botka 6h dziennie dropią już ponad tydzień i bana nie ma...

Zmieniaj co jakiś czas postacie i gildie, bo jak bocisz i ktoś się skapnie że bot jesteś to może Ci przeszkadzać w dropieniu czy zawołać gm

Ja raz dziennie kasuje postacie i robie nowe z gildia tak samo pamiętaj o innych nazwach.

No cóż zostało życzyć Ci powodzenia w boceniu.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Teoretycznie tak, ale pamiętaj że logi na Ravi trzymają tylko 3 dni :)

Bocić można spokojnie... zobacz jak banują na Ravi... 13kwiecień 20min gm był 14kwiecień 0 banów no i dzisiaj coś zbanowali...

Ja tam stawiam sobie x3 botka 6h dziennie dropią już ponad tydzień i bana nie ma...

Zmieniaj co jakiś czas postacie i gildie, bo jak bocisz i ktoś się skapnie że bot jesteś to może Ci przeszkadzać w dropieniu czy zawołać gm

Ja raz dziennie kasuje postacie i robie nowe z gildia tak samo pamiętaj o innych nazwach.

No cóż zostało życzyć Ci powodzenia w boceniu.

Na razie najlepsza odp. Ale w tym chodzi ,że Ja nie chce bocić , chce normalnie dropić... Tylko się boje czy jakoś jakimś cudem nie dostane bana na główne konto na której w miarę mam eq.

Opublikowano

To szansa że dostaniesz bana jest znikoma...

Aczkolwiek jeśli gm będzie sprawdzał po logach to dostaniesz.

Większość gm jednak biegnie na spoty do wyraj zobaczy że odpisujesz, jak masz szept identycznie ustawiony jak na cliencie to pójdzie dalej.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Znaczy Ja jestem na cliencie tylko on jest zmodyfikowany bo mam wgrane pare plików dodatkowych, czyli właśnie mobber hack i auto oddawanie expa.

Opublikowano

Znaczy Ja jestem na cliencie tylko on jest zmodyfikowany bo mam wgrane pare plików dodatkowych, czyli właśnie mobber hack i auto oddawanie expa.

A to nie ma różnicy w logach i tak to będzie widać.

Lecz mało który gm banuje teraz po logach, na pewno Isamu czasami Zenith biega po spotach a Nymfy i benq jeszcze nie spotkałem.

Więc szanse na bana minimalne.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ok, czyli mogę spokojnie dropić. No to dzięki ziom na razie zarobiłeś 3 plusy i 5 w profilu ,a i jeszcze chodzi mi o te bany na IP co wyżej napisałem, odpowiesz mi jak to jest?

Opublikowano

Ok, czyli mogę spokojnie dropić. No to dzięki ziom na razie zarobiłeś 3 plusy i 5 w profilu ,a i jeszcze chodzi mi o te bany na IP co wyżej napisałem, odpowiesz mi jak to jest?

A to już zależy od humoru gm'a, raz zbanuje tylko bota, raz wszystkie z emaila a raz po ip. Tutaj trzeba liczyć na farta.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ale mi chodzi o to ,że o co chodzi z banowaniem po IP wyżej napisałem ,bo banowanie po ip to było pff... Ale teraz założyłem postać i mam na niej eq w miarę fajne dlatego wole nie ryzykować.

Opublikowano

Ale mi chodzi o to ,że o co chodzi z banowaniem po IP wyżej napisałem ,bo banowanie po ip to było pff... Ale teraz założyłem postać i mam na niej eq w miarę fajne dlatego wole nie ryzykować.

Po ip, leci na WSZYSTKIE konta na które logowałeś się z danego pc'ta w ciągu tych 3dni(3 dni bo tyle czasu trzymają logi)

Co do tych 3 dni nie jestem pewien to na forum ich czytałem gdzieś...

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Po ip, leci na WSZYSTKIE konta na które logowałeś się z danego pc'ta w ciągu tych 3dni(3 dni bo tyle czasu trzymają logi)

Co do tych 3 dni nie jestem pewien to na forum ich czytałem gdzieś...

A jeśli jest taka sytuacja ,że mam dwa internety o zupełnie innym IP , to można to ominąć?

Czyt. u babci mam internet , i czy jakbym na tym internecie dropił i bym dostał bana to czy by mi zablokowało wszystkie konta , jeśli bym się nie logał na nim na główne konto?

Czy to działa na PC tylko?

Opublikowano

Jeśli odpiszesz na PM administratorowi to nic Ci nie grozi, jednak ten auto oddawacz expa na gildie jest przypałowy (normalnie byś nie nadążał oddać expa, i po tym mogą Cie zbanować).

Opublikowano

Jeślibyś zarejestrował konto na innym ip i logował się tylko na tym internecie od babci to ban na ip nie dosięgnie twojego głównego konta.(lepiej też nie handlować z tą postacią, jeśli chcesz przerzucić itemki na inną postać to wywalaj na ziemie)

Tu macie przykład jak banują na ravi - watch?v=zU_t-YkIl4M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...