Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Własny serwer JAK ZACZĄĆ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odnośnie nazwy tematu chciałbym się od Was dowiedzieć pare rzeczy...

konkretnie chce założyć swój własny prywatny serwer lecz kompletnie sie

na tym nie znam jeżeli chodzi o kase (PLN) bo mam jej w dostatku więc tym

się prosze nie przejmować, więc jak to widzicie.. na niczym się nie znam

zielony jestem a chciałbym mieć właśnie takiego priva np jak Ravia, Elite, Pandora itp itd

jak mam zacząć ? mam się czegoś uczyć ? ile mn. kosztowała by maszyna na 1500slotow ?

proszę aby wypowiadali się doświadczeni userzy i przekeazali mi jak najwiecej informacji

na ten temat, dziękuje.

Opublikowano

ja uważam że postawienie serwera dedykowanego za 500zl wystarczy. sprawdzisz czy twoj serw bedzie stal i ile graczy bedzie gralo. nastepnie mozesz zwiekszyc podzespoły serwera

Opublikowano

Wiesz, tutaj wszystko pisze.

O ile moderatorzy nie pokasowali. Szukaj starszych poradników. BO te nowe to są pisane przez dzieci, które same nie potrafią :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Witam

Odnośnie nazwy tematu chciałbym się od Was dowiedzieć pare rzeczy...

konkretnie chce założyć swój własny prywatny serwer lecz kompletnie sie

na tym nie znam jeżeli chodzi o kase (PLN) bo mam jej w dostatku więc tym

się prosze nie przejmować, więc jak to widzicie.. na niczym się nie znam

zielony jestem a chciałbym mieć właśnie takiego priva np jak Ravia, Elite, Pandora itp itd

jak mam zacząć ? mam się czegoś uczyć ? ile mn. kosztowała by maszyna na 1500slotow ?

proszę aby wypowiadali się doświadczeni userzy i przekeazali mi jak najwiecej informacji

na ten temat, dziękuje.

To nie jest takie proste jak się wydaje.

Jeżeli chcesz zacząć coś edytować w serwerze i w kliencie musisz spędzić strasznie dużo czasu przeglądając mpc, tutoriale żeby nauczyć się podstaw.

Gdy ogarniesz podstawy będziesz mógł już edytować coś sam ucząc się na własnych błędach. Edycja plików i klienta nie jest wcale prosta czasami jeden przecinek sprawi że coś nie będzie działało. Aby zrobić porządny serwer trzeba poświęcić bardzo dużo czasu.

Co musisz posiadać aby zrobić dobrego dedyka ??

1. Mnóstwo cierpliwości jeżeli jej nie masz to nie zabieraj się za tworzenie serwa.

2. Sporo pieniędzy.

3. Znajomego webmastera.

4. Kogoś od programowania (do questów itp).

5. I najważniejsze chęci do ciężkiej harówki.

6. Nie zabieraj się za to sam potrzeba ci min.(2 osóB)

Ktoś może się ze mną nie zgodzić owszem ale jeżeli chcesz aby twój serwer był naprawdę dobry to musisz posiadać to co wypisałem u góry :D

Opublikowano

Niekoniecznie..

Po pierwsze śmieszy mnie to, że ludzie "zaczynający" z modingiem metina "rzucają" się na maszyny dedykowane..
Chłopie!

Nie lepiej posiedzieć sobie na tym starym "Hamachi" i nauczyć się podstaw i/lub zacząć już coś tam tworzyć?

Przekonaj mnie że:

Kupujesz maszynę na 1 miesiąc - rozumiem że w ten 1 miesiąc wyrobisz się z zrobieniem od 0 plików, stworzeniem strony forum itd. + na dodatek startem serwer.

Jeżeli się wyrobisz - Gratulacje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...