Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co grozi za wykrycie ataku DOS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chciałbym się dowiedzieć co mi grozi jeżeli serwerownia wykryje, że wysyłam na nią ataki ddos(SKUTECZNE!).

Oczywiście chodzi o serwer PRYWATNY metin2.

Opublikowano

Zależy od tego, jakie kroki w tej sprawie podejmie właściciel tego, co zddosowałeś, bądź zddossujesz :)

Za takie rzeczy może grozić kara pozbawienia do lat x, bądź grzywna i to nie są małe pieniądze, jeżeli zniszczysz rozwinięty system, który przynosi zyski, bo właściciel nie puści ci tego płazem,

pozdrawiam

Opublikowano

Zalezy to od paru czynnikow .

Miedzy innymi od rodzaju ataku i czestotliwosci przeprowadzaniamgo .

Ale jak juz Cie baza wykryla to nie bedzie milo .

Moga zlozyc pozew do sadu .

Grzywna od 500 zl do nawet 5 tys.

Zalezy to bowiem od woli ofiary czy bedzie chcial domagac sie odszkodowania wtedy musisz zaplacic za szkode na serwerowni do 5 tys. Oraz za ewentualne szkody przy mt2 do 5 tys.

Ja mialem takie ataki .

Nie warto tego robic bo potem spotykamy sie w sadzie i leca lzy .

Opublikowano

W zasadzie serwery prywatne również łamią "prawo" nie wykupując licencji na daną grę ...

hmmm , myślę że jak dobrze to rozegrasz .. ;) to najlepiej dla obu stron będzie polubownie tą sprawę załatwić :)

Ale nie polecam ataków tego typu nie baw się w to ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Według mnie to chamskie niszczyć cudzą pracę :(. Co innego włamać się na konto admina albo gm i zrobić sobie pro eq nie robiąc nikomu szkody.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

1.Poważny problem.

2.List gończy ze strony admina na ciebie.

3.Kara pieniężna albo kić. :D

93176798230333394383.png

Opublikowano

Żałosne takie dd'sowanie bo niszczysz czyjąś prace utrudniasz ją a konsekwencje są kumplowi tak gościu płacił 3tys. grzywny za DDos'y na serwerze .

Opublikowano

oj wpadles ;d jesli administrator serwera, ktory ddosowales zajmie sie tym i sprawe zglosi, bedziesz mial powazne problemy :)

Opublikowano

Kara pieniezna, a nawet pozbawienie wolnosci jesli nie bedziesz placil za szkody

Hhahahahahahahhahah

Za prywatny serwer?

Ten "prywatny serwer" też jest ""piracki"".

No chyba że wykupili sobie licencję od firmy tg metina w co wątpię.

Za priwa nic ci nie zrobią.

Za globala tak, ale nie za priwa.

Pjona

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

• 2 lata później...
Nowicjusz
Opublikowano

Ogólnie jest do tego art.

Art. 268.

§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na informatycznym nośniku danych, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Opublikowano

jesli cie zlapia nie ma zadnych bramek typu od 500 do 15tys tylko placisz za wyzadzone szkody serwera jesli zddeosujesz do ze poniesie szkody np 500zl to tyle zaplacisz + proces sadowy jesli sie bedziesz stawial jesli wyniesie 100tys to samo albo jesli przez twoje ataki ucierpi nie tylko serwer a np. maszyna cos sie spali albo cos to ty ponosisz odpowiedzialnosc ale wtedy kwoty sa naprawde wysokie + masz wpisy do papierow i w branzy administracji serwerami bedziesz mial znikome szanse znalezienia pracy

jesli cie zlapia nie ma zadnych bramek typu od 500 do 15tys tylko placisz za wyzadzone szkody serwera jesli zddeosujesz do ze poniesie szkody np 500zl to tyle zaplacisz + proces sadowy jesli sie bedziesz stawial jesli wyniesie 100tys to samo albo jesli przez twoje ataki ucierpi nie tylko serwer a np. maszyna cos sie spali albo cos to ty ponosisz odpowiedzialnosc ale wtedy kwoty sa naprawde wysokie + masz wpisy do papierow i w branzy administracji serwerami bedziesz mial znikome szanse znalezienia pracy

i tu sie z tobo myle metin2 jest to gra darmowa serwery prywatne sa bardziej dopracowana od pl i jesli wyzadzisz szkody przez ktore nie zarobia to mozesz dostac pismo o wezwanie sie na policje lub na rozprawe w sadzie

Opublikowano

ej ja 3 lata temu zakladalem ten temat a wy tu dalej piszecie xD

pamietam ze jakis priv padl a ja nawet maila nie dostalem pzdr,5!

Opublikowano

Z tego, co wiem co nic za to nie jest, bo jak by było to by nikt nie ddos :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...