Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o wytłumaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, potrzebuje waszej pomocy.

Proszę o wytłumaczenie informacji na temat ostrosłupów i graniastosłupów z II gimnazjum.

Byłem przez 2 tygodnie w szpitalu i się nie uczyłem, nie miałem możliwości, przez to mam kłopoty.

Oczywiście będzie nagroda w wysokości maksimum plusów i 5 w profilu.

Naganne i nieodpowiednie posty będą zgłaszane.

Opublikowano

Wzory i inne takie masz w necie, więc w czym problem?

Po 2 tyg. nieobecności masz 3 dni bycia nieprzygotowanym, więc jest czas, no chyba, że przyszedłeś do szkoły i nie kiwnąłeś palcem żeby zajrzeć do książki, czy spytać się kolegi.

Radzę wpisać w google: "informacje ostroslupy", "informacje graniastoslupy" czy coś w tym stylu.

e: np. coś takiego

http://www.math.edu.pl/ostroslupy

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Nie wiem czemu nas o to prosisz. Wszystko powinieneś mieć w podręczniku opisane + pożycz zeszyt od kolegi/koleżanki i tam masz wszystko raczej zapisane ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

A wiec pisze tego nagannego i nie odpowiedniego posta.

Nie lepiej wziasc ksiazke od matmy w reke albo ewentualnie popracowac nad tym w internecie? na jakichs forach matematycznych etc?

Jak mamy ci wytłumaczyc na forum (piszac) co jak i z czym sie je.

Opublikowano

Już wam tłumaczę, nie nakręcajcie się.

W podręczniku są podstawowe wzory, wszystkiego trzeba szukać. Nie, nie ma czasu na 3 dni przygotowania gdyż dzisiaj wróciłem a mam do zaliczenia dwa sprawdziany, jeden był podczas mojej nieobecności a drugi ma być jutro. Potrzebuje powiem wam szczerze, wszystkiego postawionego na tacy. Nie obchodzi mnie wasze zdanie na temat że mam czytać, przeszukiwać podręcznik i internet. To ja przekazałem wam co chce i podałem jaką dam nagrodę.

Opublikowano

Ostatni miałem o ostrosłupach pisz na PW bo tak ci wytłumaczę a nie spam będę robił

Pole ostrosłupów liczysz tak

Pole podstawy + pole ścian bocznych ;)

z twierdzenia pitagorasa wzór na pole trójkątna równobocznego to

a2pierwiastków z 3 przez 4 przydaje się to do obliczania pola czworościanu foremnego (taki ostrosłup złożony z 4 trójkątów równobocznych ;) )

wiem ze to nie wszystko ale dokładnie wczoraj spr pisałem a dobrze to umiem bo łatwe w miarę jest ;) mówię jak coś to na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...