Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] QBB-95

MintoPL32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje dodatki wypisze Lufa Predator/Ciężka Lufa Magazynki Viper/Magazynki o dużej pojemności Kolba Thunderbolt/Kolba stabilizująca Celownik Rapid AimReddot to wszystko

Opublikowano

Szczerze żadna kolba z powyższych.

Do Qbb to tylko taktyczna albo prezyzyjna (precyzyjna to już zależna od myszki jaką posiadamy)

A dokładnie precyzyjna nie nadaje się do myszek gdzie mamy automatyczne raportowanie Hz.

I na końcu bardzo zachwalana jak i wciskana kolba nemezis,której ja tam nie polecam,bo niby według innych jest strzelanie dzięki tej kolbie jak z laseru gdzie mamy mniejszy dmg to raz,a dwa bulletdrop musi i tak występować także przez kolbę nemezis z wieloma rzeczami sobie nie poradzimy takie jest moje zdanie.Po co mam się wysilać z nemezis gdzie ktoś się kitra czasami długo gdzie z innej kolby nie będę się cackał i rozwale kogoś raz dwa ^.^

A tymczasem z nemezis musiałbym sypać tylko amunicją,bo jak wiadomo mniejszy dmg i jak ktoś szybko zwiewa/chowa tam pocisk amunicji nie zawsze doleci gdzie trzeba <- Mówimy tutaj gdzie ledwo komuś palec u nóg wystaje czy głowa.

Opublikowano

Ale która z nich jest lepsza czy qbb ma odrzut pionowy poziomy czy troche tego i tego ???

Przy Taktycznej jak i precyzyjnej (tylko tak jak wyżej wspominałem jeśli chodzi o precyzyjną kolbę) odrzut jest wyśrodkowany.Czyli jak walimy nawet całą serią to nam nie zjedzie/nie ucieknie celownik w jedną stronę.

Do tego jak dasz dobry ubiór to odrzut jeszcze się pomniejszy i będzie jeszcze bardziej wyśrodkowany.

Nie wiem jaką masz myszkę,bo jeśli nie masz stałych Hz to bierz kolbę taktyczną.

Jeśli możesz określić stałą wartość raportowania Hz w myszce to wtedy bierz precyzyjną.

Ps.Co do tych ubrań gdy założyłem ubranie Ru nie miałem wtedy tak odrzutu wyśrodkowanego tylko uciekało bardziej w prawo.

Tak to chore, bo ubrania niby wizualne,ale w rzeczywistości na to wychodzi mają znaczenie w grze.

Opublikowano

Moje dodatki wypisze Lufa Predator/Ciężka Lufa Magazynki Viper/Magazynki o dużej pojemności Kolba Thunderbolt/Kolba stabilizująca Celownik Rapid AimReddot to wszystko

Z powyższych dodatków to jedynie: kolba thunder, magazynki viper, lufa preator i celownik rapid.

Osobiście polecam tak jak gram od pół roku: nemesis, piranhia, precyzyjna, m145.

Szczerze żadna kolba z powyższych.

Do Qbb to tylko taktyczna albo prezyzyjna (precyzyjna to już zależna od myszki jaką posiadamy)

A dokładnie precyzyjna nie nadaje się do myszek gdzie mamy automatyczne raportowanie Hz.

I na końcu bardzo zachwalana jak i wciskana kolba nemezis,której ja tam nie polecam,bo niby według innych jest strzelanie dzięki tej kolbie jak z laseru gdzie mamy mniejszy dmg to raz,a dwa bulletdrop musi i tak występować także przez kolbę nemezis z wieloma rzeczami sobie nie poradzimy takie jest moje zdanie.Po co mam się wysilać z nemezis gdzie ktoś się kitra czasami długo gdzie z innej kolby nie będę się cackał i rozwale kogoś raz dwa ^.^

A tymczasem z nemezis musiałbym sypać tylko amunicją,bo jak wiadomo mniejszy dmg i jak ktoś szybko zwiewa/chowa tam pocisk amunicji nie zawsze doleci gdzie trzeba <- Mówimy tutaj gdzie ledwo komuś palec u nóg wystaje czy głowa.

Tutaj kolega ma racje, żadna z powyższych kolb nie jest dostatecznie dobra, żeby móc grać Qbb. Zapewne chcesz nim cisnąć na bliski-sredni dystans, takie cos jak Mg36. Szczerze to Qbb jest stworzony na dalekie dystanse i ciężko mu idzie na blisko. Polecam zainwestować w kolbę stabilizującą w takim wypadku i lufę precyzyjną.

A co do tego co napisałeś - wg statystyk nemesis jest najlepsza kolbą do qbb, co z tego, że zmniejsza dmg o 1 ? Podstawą jest patrzenie na redukowanie odrzutu, aniżeli na damage. Jednak jak pisałem - nemesis jest najlepszą kolbą do qbb, o ile posiadamy piranhie. Jesli nie, niewiele to zmienia, mamy po prostu jeszcze mniejszy damage, ale to są wartości minimalne. Prawdą jest, że z nemesisem, czy bez, zabija się gościa na 2-3 hity.

Tiger, też zależy na jaką odległość strzelasz i czy masz double slota. na Double nemesis jest idealna, bo używa się qbb tylko na dalekie. Prawdą jest też, że z taktyczną na dystans około 200-stu metrów rzuca niemiłosiernie, a chyba chodzi, aby trafiać. ;) Przy nemesisach nie ładuje się w ammo, po prostu jest to bardzo skillowa broń, do 100-stu metrów taktyczna ledwie wyrabia (na tyle max strzelałem), ale być może jest to kwestią treningu. Gdy ktoś nie ma piranhi, niezbędna jest nauka gry z takyczną, aby nie zmniejszać przesadnie dmg.

Piranhie były do odblokowania na 25 lvlu, być może Tiger uczyłeś się grać na taktycznej, bo nemesis też z niskiego lvlu nie jest. SKoro umiesz tym grać, ok. Jednak uważam, ze żeby koxić qbb, potrzeba nie lada skilla, nie jest to broń dla wszystkich. Nie ma też co ściemy wciskać, że nemesis to anty, zła i wgl, bo Ty grasz taktyczną. Każdy przyzwyczajony jest do innych dodatków i jeśli umie na nich grać to ok. ;) Jednak na taktycznej jest dużo ciężej.

Opublikowano

to zrobie zestaw lufa predator magazynki viper kolba stabilizujaca(narazie dopoki nie dokupie taktycznej) i celownik Rapid a jeszcze jedno jaki qbb ma odrzut pionowy czy poziomy ???

Opublikowano

Co z tego jeśli nemezis redukuje nam dmg o 1 ?

Czy wiesz jak bardzo wielka jest to różnica ?

Na nemezis w jajca jak kogoś walniemy to mamy 22 ogólnego dmg.

Na taktycznej w jajca już mamy 28 ogólnego dmg także dla mnie różnica duża.Bo teraz weźmy i celujmy w heada 2 strzały i po kolesiu przy jego full 110hp jeśli nie używamy nemezis.W nemezis niestety prędzej to nas sniper ściągnie,bo go nie zdołamy ubić szybko,a niestety nie raz trzeba szybko upierdalać.

Ciężko to w Qbb będzie miał,ale jak będzie miał kolbe stabilizacyjną.

Grę zaczynałem z mg36 także później według swojego doświadczenia zmieniałem i gdy trafiłem na Qbb właśnie efekt cieżki i broń była kiepska dlaczego ? bo miałem złe dodatki później eksperymentowałem z dodatkami i właśnie Qbb pod każdym względem jest lepsza i przewyższa nie jednokrotnie mg36.

Poza tym Qbb vs mg36 zabicie z biodra bez celowania z celownika mg36 wymięka.

I nie gram na duble slota.Szkoda mi kredytów,kredyty zbieram i kupuje pkt umiejętności już 2 pkt mam na plusie.

I ogólnie zawsze kombinowałem,żeby broń była zawsze uniwersalna na wszystkie dystanse.

Ps.Myśle,że też będziesz musiał wymienić lufe z predatora na precyzyjną gdyż w predatorze bynajmniej z mojej strony na dalekie dystanse były już problemy i ciężko było trafić.

Co do odrzutu to ja mam wyśrodkowany i przy oddawaniu całej serii trochę podnosi do góry.

Opublikowano

dzieki ja od 1lv cisne z mg36 i wlasnie mi sie znudzilo dlatego tez chce qbb oraz dla tego ze jest lepsze i nie jest OP zobaczcie moje staty moj nick Gromed[PL]

temat mozna zamknac chyba ze ktos moze cos madrego jeszcze dopisze ^^

Opublikowano

Czy ja wiem teraz też ludzie zaczynają częściej gadać,że Qbb to też OP xD

Im więcej będzie osób grało z Qbb tym większa sieczka i większa gadka w stylu Qbb=Op.

Teraz ogólnie to płaczą,że nóż znerfili,a defi teraz jest OP.Tak naprawdę to defi rzeczywiście do zabijania jest dużo lepsze niż nóż.

Ps.Wysłałem ci zapro to zagramy razem.

Opublikowano

Wiem, zaledwie kilku damage. Stworzyłeś sobie broń na wszystkie dystanse. Spoko, ja gram na double slocie, więc wolę mieć qbb jako typową bronią dalekodystansową, i takie właściwości ma na nemesisie. Celujesz w jajca ? W klate, ręce i głowę zabiera o 1,2 damage mniej niż z taktyczną. Nie wiem czy grasz na piranhi, ale mi zabiera od 27 do 35, różnie. Na ogół to są właśnie 3 celne strzały. Czasem zdarza się, że 4, ale b. często trafiam heady, więc siłą rzeczy trzy.

Nawet gdy jakiś gość stara się uciec, tu już się trzeba wykazać skillem i umiejętnością szybkiego klikania. Nawyk z cs'a i taktyczna to trochę utrudnia, sprawdzałem.

Rzadko mnie sniper sciąga w pojedynku 1vs1, potrzebuje na to 3 strzały, gdy mam apteke pod nogami. Za ten czas spokojnie mogę go ściągnąć. Zaletą nemesis jest też to, że ze skrajnie trudnych pozycji celujemy idealnie w to miejsce, jakie chcieliśmy, i tego nic nie przebije.

Z mg36 również zaczynałem. Jak pisałem, qbb jest bronią dystansową, w tym nie równa się w rzaden sposób z mg36, ale nie oszukujmy się, qbb vs mg36 na bliski dystans jest słabsze na tych samych dodatkach ;x No takie są statystyki i to się sprawdza. Qbb jest lepsze tylko pod tym względem, że łatwiej je przerobić na bliższy dystans, niż mg36 na dalszy.

No z m145 i nemesisem qbb bez celowania wymięka, ale po to jest możliwość gry drugą bronią, lub korzystania z pistoletu, w tym ze scattera, żeby zabijać takie osoby z mordy.

Dlatego właśnie double slot sie opłaca.

@ Qbb nigdy nie będzie op, najbardziej skillowa broń, coś jak aek na szturmie. Jeszcze lepszy od noża i defi jest scatter. ;)

Opublikowano

ja w sumie bym się na acc. skupił ;) Starasz się celować w główkę i wymiatasz ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Nie zawsze jest okazja strzelać tylko w głowę. Po naprawionych skillach, czyli chociażby bieganiu, gra jest jeszcze żywsza i nie ma czasu celowania tylko w łeb. :P

Opublikowano

Ja was nie ogarniam, wy to byscie chcieli na 100 metrow walic serie z 637373636 naboi i trafiac wszystkie. Ja to z mg36 wale z dodatkami z brutusa + M145 na 150-270 m (rekord 327m) po 1 kulce pyk pyk pyk i kazda trafia w to co chcialem czyli w przeciwnika, malo kiedy zabije mnie snajper. Na blisko walisz se cala seria z biodra i ubijesz prawie kazdego. Na omanie stoje se na gorce w D i rozwalam rusków zanim zdaza wejsc do heli/jeta.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@up

Przecież nikt tu nie pisze i nie ma żadnej mowy,aby ktoś chciał walić seriami i wszystkimi trafiać to nie realne no chyba,że na aimbocie.

Poza tym rekord 327m dziękuje,ale nic nie widać żeby ściągać na taką odległość medykiem,no chyba,że przypadkowo bugiem trafiając w heli co po czasie się rozbija.

I ogólnie to te 100 metrów to pikuś jak dla medyka nic nie trzeba sie wysilać i te 100m robimy bez żadnej przymiarki na szybkiego da się uwalać,bo już na dalsze dystanse już trzeba troche wolniej i precyzyjnej.Tyle,że na 300m gówno widać już po 220m nic nie widać.

Opublikowano

Ja was nie ogarniam, wy to byscie chcieli na 100 metrow walic serie z 637373636 naboi i trafiac wszystkie. Ja to z mg36 wale z dodatkami z brutusa + M145 na 150-270 m (rekord 327m) po 1 kulce pyk pyk pyk i kazda trafia w to co chcialem czyli w przeciwnika, malo kiedy zabije mnie snajper. Na blisko walisz se cala seria z biodra i ubijesz prawie kazdego. Na omanie stoje se na gorce w D i rozwalam rusków zanim zdaza wejsc do heli/jeta.

Jaki to Ty zajebisty jesteś ...

A tak prawdę mówiąc, grałem z Tobą dwa razy, nawet pewnie o tym nie wiesz. ;) I nie powiem, skilla u Cb za grosz nie ma. Powiedz, jak może Ci się przyjemnie grać z kolba stabilizującą i m145 ? Miota tym jak szatan ... Tiger ma swój sposób na qbb na jednym slocie, ja mam sposób na double slocie, oba są słuszne i zgodne ze statystykami, ale nie wciskaj ciemnoty, że należy włożyć kolbę stabilizującą. ;) Także osobiście to ja Cię nie ogarniam, bo masz zbyt małe pojęcie o grze, aby kogoś tu pouczać. (nie tak dawno to Ty zasypywałeś to forum masą pytań)

Opublikowano

Mnie to wali, ze lata jak szatan, seria wale tylko wtedy jak ide se i nagle zauwaze wroga to w stresie wale seria. Na dalsze nawet nie mam zamiaru walic serii, tylko strzelam jak snajpee z semi-auto. Jak nie widac juz wroga, to wciskasz q i widzisz.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...