Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przeniesienie konta na westa, a liga

Ruudi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Wczoraj przenioslem konto z eune na westa. Na eune bylo ono w silverze IV, a po przeniesieniu na westa mam tylko ilosc wygranych i granych. Na wescie bylo konto z taka sama nazwa, 30 lvl ale nie wywalilo o jego zmiane. Po przeniesieniu mialem jakis przyjaciol i nie mam swojej ligi.

Czy po zagraniu ranka bede mial normalnie ta lige, czy pisac o to do riotu? Dodam, ze zmiane na westa mialem za free.

Pozdrawiam

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

@Up KID MOD .. HAHAHAHA

@topic poczytaj FAQ przenoszenia się na inny serwer, musisz zagrać 1 grę aby zostać przydzielonym do ligi, liczniki są takie same, nie ma co słuchać modów na tym forum, wszystko zależy od twojego matchmaking ratio (MMR. inaczej ukryte elo) na Eascie gdyż ono po przeniesieniu zostaje bez zmian, wszystko zależy od 1 rankeda którego tam zagrasz.

Opublikowano

@Up KID MOD .. HAHAHAHA

@topic poczytaj FAQ przenoszenia się na inny serwer, musisz zagrać 1 grę aby zostać przydzielonym do ligi, liczniki są takie same, nie ma co słuchać modów na tym forum, wszystko zależy od twojego matchmaking ratio (MMR. inaczej ukryte elo) na Eascie gdyż ono po przeniesieniu zostaje bez zmian, wszystko zależy od 1 rankeda którego tam zagrasz.

Przypomnijmy że tak jak w s2 na wescie są WIĘKSZE PROGI UKRYTEGO ELO. W s2 gdy na eune miałeś słabego diamenta to na weście to była platyna.

@top

Zagraj rankeda, jeśli nie będziesz w tej samej lidze to pisz do riotu.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Przypomnijmy że tak jak w s2 na wescie są WIĘKSZE PROGI UKRYTEGO ELO. W s2 gdy na eune miałeś słabego diamenta to na weście to była platyna.

@top

Zagraj rankeda, jeśli nie będziesz w tej samej lidze to pisz do riotu.

Progi ukrytego elo są i były takie same, koleżko, jak masz jakieś wątpliwości to napisz ticket, może skończysz ludzi w błąd wprowadzać. Progi były tylko wyższe przy wprowadzaniu tego systemu dla danych lig.

"Zagraj rankeda jeśli nie będziesz w tej samej lidzie do pisz do riotu."

jebłem i nie wstaję, poczytaj sobie FAQ Nowego Systemu S3, po przenoszeniu się na inny serwer liga może się różnić (a wszystko zależy od MMR jakie posiadasz na serwerze z którego się przenosisz)

Przykładowo, osoba która ma załóżmy Diament V i zaczęła specjalne przegrywać rozgrywki, powiedzmy 30 pod rząd to jego MMR drastycznie spadło i do drużyny przydziela mu same osoby z Goldem (przykładowo taki AtheneOnYoutube) to przy przeniesieniu na serwer zostałby przydzielony do Gold I - Platyna V.

Beka z modów.

Opublikowano

Progi ukrytego elo są i były takie same, koleżko, jak masz jakieś wątpliwości to napisz ticket, może skończysz ludzi w błąd wprowadzać. Progi były tylko wyższe przy wprowadzaniu tego systemu dla danych lig.

"Zagraj rankeda jeśli nie będziesz w tej samej lidzie do pisz do riotu."

jebłem i nie wstaję, poczytaj sobie FAQ Nowego Systemu S3, po przenoszeniu się na inny serwer liga może się różnić (a wszystko zależy od MMR jakie posiadasz na serwerze z którego się przenosisz)

Przykładowo, osoba która ma załóżmy Diament V i zaczęła specjalne przegrywać rozgrywki, powiedzmy 30 pod rząd to jego MMR drastycznie spadło i do drużyny przydziela mu same osoby z Goldem (przykładowo taki AtheneOnYoutube) to przy przeniesieniu na serwer zostałby przydzielony do Gold I - Platyna V.

Beka z modów.

Z tym 2 masz rację, przepraszam, jednak ty miałeś rację.

Co do 2 to MMR to takie ukryte elo, tutaj masz progi na wescie i eascie z s2, różnią się one.

http://www.leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=82953
Btw. Jak chcesz to zgłoś się na moda, ja mam głównie za zadanie czyści/zamykać/edytować tematy, poza tym każdy może się czasami pomylić.

//Progi były ustawione na długo przed wejściem tego systemu, nigdzie nie ma o tym że zostały usunięte, anyway.

Opublikowano

Co do 2 to MMR to takie ukryte elo, tutaj masz progi na wescie i eascie z s2, różnią się one.

Btw. Jak chcesz to zgłoś się na moda, ja mam głównie za zadanie czyści/zamykać/edyotwać tematy, poza tym każdy może się czasami

pomylić.

Wiesz, jakoś nie sądzę że mógłbym zostać modem mając 40 postów. :)

Opublikowano

Zagraj rankeda i przydzieli cię do ligi, różnica będzie taka, że system doda cię do ligi wg. aktualnego stanu wygranych względem przygranych, olewając totalnie twoje pierwsze 10 winów i to co miałeś na poprzednim regionie. Przykład: Ja, przed transferem miałem na jednym ze smurfów Silver 3, mając ok. 15:15 z tego względu że większość pierwszych 10 rankedów wygrałem, a po transferze dodało mnie do Silver 5.

A co do tego problemu z nazwą. Taki sam miałeś nick przywoływacza (w grze), czy login do logowania? :)

Opublikowano

Co wy pierdzielicie xD Liga zależy od aktualnego ukrytego ELO który mamy w tej chwili, przykład :

Mamy Silver V i mamy bardzo małe ukryte ELO, a przecież nie zrzuci nas do Bronze V jest regularnie gramy. Przenosimy się i nasza liga się resetuję i przydziela nas do ligi względem AKTUALNEGO ukrytego ELO z którym przenieśliśmy się na inny server.

@up

To nie zależy od win ratio, tylko od ukrytego elo.

Przydzieli Ci lige samo, ale mniejszą, bo na Weście jest inny licznik ELO.

Nie wiem czy płakać czy się śmiać.

PMK3yt4.png

Opublikowano

A co do tego problemu z nazwą. Taki sam miałeś nick przywoływacza (w grze), czy login do logowania? :)

Summonera, logowania nawet nie wiem, konto dostałem od kolegi.

@Kasha.LoL, SuPeRsLoNeYs

Dobrze rozumiem, że teraz może mnie przewalić nawet do brązu?

Według lolking'a miałem ~1250 elo.

Przykładowo: jeśli wygram, może mnie zakwalifikować nawet do wyższego srebra, a jak przegram to do brązu?

Kolega przenosząc konto w Siver III został cofnięty do Silver IV, bez żadnego grania. Według lolking'a miał on ~1350 elo.

Średnio chce mi się wybijać od brązu, dlatego proszę o w miarę szczegółowe odpowiedzi.

Edit.

Czy jeśli wywaliłoby mnie nawet do Bronze I, to mam szansę o podniesienie do Siver V przez Riot i ich kochany support?

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Lolking nie pokazuje elo tylko swoją własną punktację za daną dywizję. Wszystko zależy od twojego ukrytego matchmaking ratio. Mając silver IV nie możliwe jest aby było ono tak niskie że zostałbyś przydzielony do brązu (musiałbyś mieć V dywizję i dużo przegrywać). Przede wszystkim postaraj się wygrać tą 1szą grę po przeniesieniu.

Opublikowano

Btw. Jak chcesz to zgłoś się na moda, ja mam głównie za zadanie czyści/zamykać/edytować tematy, poza tym każdy może się czasami pomylić.

//Progi były ustawione na długo przed wejściem tego systemu, nigdzie nie ma o tym że zostały usunięte, anyway.

pozdro post z 2k12, w presezonie 3 mialem 1790~~ elo i na nowym systemie dostalem sie do gold 1, a na east platyna byla od 1750.. wiec? to oznacza ze prog ZOSTAL ZMIENIONY, jezeli nie wiesz nic na ten temat to sie nie wypowiadaj :>

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

pozdro post z 2k12, w presezonie 3 mialem 1790~~ elo i na nowym systemie dostalem sie do gold 1, a na east platyna byla od 1750.. wiec? to oznacza ze prog ZOSTAL ZMIENIONY, jezeli nie wiesz nic na ten temat to sie nie wypowiadaj :>

Nigdzie nie napisałem że prog nie został zmieniony, napisałem że na obydwóch serwerach są inne ;>

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem że prog nie został zmieniony, napisałem że na obydwóch serwerach są inne ;>

a ja podkreśliłem, że zostały zmienione, więc niemożliwe, aby były inne

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Bronze I :x

Jest szansa, że jakbym napisał do Riotu to do Silvera przenieśliby mnie ?

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Summonera, logowania nawet nie wiem, konto dostałem od kolegi.

@Kasha.LoL, SuPeRsLoNeYs

Dobrze rozumiem, że teraz może mnie przewalić nawet do brązu?

Według lolking'a miałem ~1250 elo.

Przykładowo: jeśli wygram, może mnie zakwalifikować nawet do wyższego srebra, a jak przegram to do brązu?

Kolega przenosząc konto w Siver III został cofnięty do Silver IV, bez żadnego grania. Według lolking'a miał on ~1350 elo.

Średnio chce mi się wybijać od brązu, dlatego proszę o w miarę szczegółowe odpowiedzi.

Edit.

Czy jeśli wywaliłoby mnie nawet do Bronze I, to mam szansę o podniesienie do Siver V przez Riot i ich kochany support?

Tak, może cię przewalić nawet do brązu. Ja miałem mniej więcej 1320 Lolking Points i przydzieliło mnie na skraj Silver 5 na smurfie po transferze na Rosję (przed transferem ta sama ilość punktów wystarczała mi na Silver 3).

Jako, że rozegrałem tam pare gierek to troszkę opowiem :) Po transferze musisz zagrać jednego rankeda i wtedy od razu przydzieli cię do dywizji, która jest ustalana przez obecne ukryte elo i stan twoich win/lose.

Następnie musisz wbijać normalnie dalej, z tym że czasem jest tak, że po wygraniu 3-4 rundek pod rząd ten system jeszcze olewa punkty i może (nie musi :)) przenieść cię o dywizję lub nawet dwie wyżej (potwierdzone info, kolega miał Silver 4 -> Silver 2 bez serii żadnej). Dzieje się tak jeszcze, ponieważ wiele osób po prostu nie gra rankedów i zdarzają się listy w których 3/4 osób ma 0 points.

I jeszcze odpowiedź na twoje pytanie po edycie:

Nie. Riot nie przywróci ani nie podniesie ci dywizji, po próbie kontaktu dot. tego, zwyczajnie odeślą cię do FAQ, w którym pisze że Riot nie ingeruje w dywizjach/ligach.

Opublikowano

a jak ja bym sie przeniosl na westa to mniejwiecej o ile maxymalnie moze mnie zbic jak mam platyne a gram z bronzem?

Opublikowano

a jak ja bym sie przeniosl na westa to mniejwiecej o ile maxymalnie moze mnie zbic jak mam platyne a gram z bronzem?

y.. jak masz platyne na eune to mozesz miec silver na west. tak to zrozumiałem,lul.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Nie. 2 lig nie spadniesz. To jest kwestia 2/3 dywizji z tego co zaobserwowałem, ale mogę się mylić

8wjJf.jpg

by vPaN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...