Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto kupic Hecarima jak nie jungluje

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na topa nie, jest na tyle dobry w jungli, że idąc na lane marnujesz jego potencjał.

Natomiast jeśli zamierzasz junglować, to owszem, opłaca się go kupić, ponieważ jest on jednym z najsilniejszych obecnie junglerów. Ganki ma bardzo dobre, junglę czyści dosyć szybko, a w late bardzo łatwo inicjuje teamfighty.

Opublikowano

Na topa mało się nada, moim zdaniem tylko na jungle.

Co prawda ma dobry sustain, dobry escape, harras, ale szybko by pushował linię swoimi spellami.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ja robię tak:
Wilki>smiteless blue>red>wiedźmy>golemy>gank

Chyba, że można zamiast golemów zrobić ganka na topa/bota, a później je dobić :D

279981407253602336505.png
Opublikowano

a możecie mi podac kolejność junglowania myślałem nad smiteless blue>wilki>wiedzmy>red>gank czy taka kolejnosc jest dobra??

Na początku w takiej kolejności:

Wilki > blue > gank mid > wiedźmy > red > golemy > gank top > recall > wilki > gank bot a potem sytuacyjnie od położenia wroga i potrzeb linii

Zależy też od champa jakim grasz, jeśli hecarimem to tak jak napisałem da radę.

Opublikowano

Powiem tylko tyle, że z Hecarimem na topie jest jak z Nocturnem na topie. Można ale są pewne problemy.
Przede wszystkim: posrane koszta many na niższych poziomach. Zwyczajnie bez zrushowania kieliszka jesteśmy na topie niemal niczym.

Chyba, że wolimy bawić się w Manamune - którego osobiście nie lubię. Drugi to to w jaki sposób gankują - są postaci, które mają naprawdę potężne możliwości gankowania dzięki swemu CC. Inne pomimo np. wysokich obrażeń siedzą tylko na topie bo nie mają CC odpowiedniego do ganków.
Nie widziałem ostatnio wiele junglujących Fior - a Wy?

wikmk9.jpg

Opublikowano

Dobrze się sprawdza jako support dla Jayce'a na bocie, ;X Heca z bramką i runami ms ma wtedy z 500 albo 600 ms na 1 lvlu ;x

Co z tego że ma ms gdy nie będzie mial golda, brak golda=itemów=dmg i tankyness.

Hecarim nie jest item depent ale jednak troszkę golda potrzebuje

@Top

Heca only jungle, na topie za bardzo pushuje, dodatkowo te manacosty.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Mam rozumieć seali na golda i philo stone nie ma ? ;/ Jako support dla niektórych postaci może się sprawdzić, tj Jayce, może Sivir

Opublikowano

Stary mówię Ci kupiłem Hecarima ( miałem tylko lee sin'a w jungli , a jak wiemy na rankedach nie ma rotacji )

Nawet jak przegrywaliśmy to i tak kończyłem z +

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Polecam Hecarima tylko na jungle. Na topie traci potencjał. Próbowałem iść na jungle Xinem, Vi, Volimisiem, ale nie szło mi dobrze dlatego nie lubiłem jungli. Jak kupiłem Hecarima to dopiero zobaczyłem :) Ganki ma świetne, korzystałem z buildu Szymico i miałem wystarczająco: HP, AD, Many, Armora, MS itp. Świetnie się inicjuje tfy, wychodzisz z dupy, walisz ulti i po nich :) NIe zapomnij włączyć W. Dzięki temu W jesteśmy nie do uyebania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...