Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Miss Fortune vs. Vayne

Viktor11PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obydwie postacie są bardzo dobre. Aczkolwiek wg mnie. miss w early luźno kontruje Vayne.

To tak, ja polecam mf z własnych doświadczeń:

+

Slow

Duży dmg

Łatwe last hity

Fajny i przyjemny dmg z W

Nieogarnięty dmg z ulti na dzień dobry 500-600 dmg o.O

Opublikowano

MF:

-harass i slow z E

-duża szybkość z pasywa, nie trzeba kupować butów na początku gry

-ulti dobre przy dołączaniu do tf

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polecam Vayne:

+true dmg z %max hp

+ogromny dmg w late

+mini mobilność

+harass

+odepchnięcie

+stun

+niewidzialność

Bóg to twoje sumienie

Znawca
Opublikowano

Polecam ci vayne. W late game potrafisz na strzała zdjąć wrogiego adc, a dzięki true dmg w 2-3sec zabijasz tanki. Jezeli tylko nie dostajesz focusa podczas team fightu to rozwalisz wszystkich w kilka sekund.

+ i - podali ci wyżej.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Polecam MF. Vayne jest zbyt sytuacyjna, bo jeśli w przeciwnym teamie jest 1 tank, to każdy inny ADC będzie lepszy. Nie mowię, że Vayne jest zła, bo z papierami radzi sobie równie dobrze, ale MF ma lepsze early i także bardzo mocne late, z tankami radzi sobie dużo gorzej niż Vayne, jednak papierki złoży szybciej. MF jest równie mobilna ze względu na pasyw, jednak ma mniej CC, bo jedynie slowa, a Vayne ma jeszcze knocka i warunkowego stuna. Najpierw lepiej kup MF jest łatwiejsza, oraz wszystkie fazy gry ma dobre, natomiast Vayne to potwór w late, składa tanka na 6 hitów, ale jeśli nie pofarmisz w early to mozesz iść afk.

Opublikowano

Polecam Vayne, kupiłem ją i jestem z niej zadowolony. Vayne jest kontrowana przez innych ADC bo ma mały zasięg, to jest jej jedyna wada.

+ Vayne :

-Stun z E (jeżeli przeciwnik wleci w ścianę)

-True DMG (Pogromca Tanków)

-Mini Escape System z Q

-Dobre Ulti do wybijania

-Jedna z najlepszych postaci w LATE (takie jest moje zdanie :))

- Vayne

-Papierowa

-Nie za dobre Early (jeżeli masz runki i doświadczenie dasz radę ubić)

Ogólnie Vayne zrobiłem solo barona. Jej true dużo daje, wystarczy zrobić duży AS (np. 2 Widmowe Tancerze) i enemy team znika. Dobra na top'a. Nie przejmuj się jej kontrami, to bzdury. Vayne na spokojnie rozłoży Ashe czy tam MF'ke jeżeli będziesz mieć dobry feed. Z Caitlyn mogą być problemy bo "jej mały zasięg" będzie denerwować ale jeżeli jungler pomoże i podłapiesz fragów trochę na spokojnie masz wygranego bot'a.

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...