Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Runki przebicie pancerza a energia.

SweetKamyK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jak w temacie. Potrzebuję runki do Zed'a i teraz mam dylemat. Wiem że jest on strasznie "energożerny", lecz penetracja w wcześniej fazie gry też by się przydała. Co polecacie ? Nagradzam plusami ;) .

Opublikowano

Na energe nie opłaca się . Swoją droga riot głupio zrobił usuwając te 10energi z masterek. Jak mało ci energi to zrób sobie blue +6 per 1s regeneracja.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

szkoda kasy na runy na energie, wcale nie są potrzebne, strata ip.

weź penetracje, zed ze swoim wielkim ad, harrasem i przebiciem na początku pozwala ci wygrać szybko linie

Opublikowano

Nigdy nie kupuj run z energią, zwyczajna strata kasy. Zdecydowanie lepszym wyborem jest armor penetration.

Ja cały zestaw proponuję taki.

Marki: Attack Damage lub Armor Pen

Seale: Armor

Glyphy: Mres per lvl

Quinty Attack Damage lub Armor Pen.

Opublikowano

Te runki są na mida, to raczej armor'a nie potrzebuję prawda ?

Armor jest przydatny a przede wszystkim tani. W late ta mała dawka armora zawsze się przyda, a w dodatku na mida nie chodzą tylko AP carry, ostatnio widziałem sporo Zed'ów, Talonów, Kha Zix'ów a nawet Pantheon'ów. Ja myślę, że armor się przyda.

@down, Na rankedach jest podobnie, a nawet AD'ków jest więcej niż na normalach, bo ludzie chcą się nawzajem kontrować, takież to popularne.

Opublikowano

Armor jest przydatny a przede wszystkim tani. W late ta mała dawka armora zawsze się przyda, a w dodatku na mida nie chodzą tylko AP carry, ostatnio widziałem sporo Zed'ów, Talonów, Kha Zix'ów a nawet Pantheon'ów. Ja myślę, że armor się przyda.

Lecz gram tylko rankedy ;)

Na energe nie opłaca się . Swoją droga riot głupio zrobił usuwając te 10energi z masterek. Jak mało ci energi to zrób sobie blue +6 per 1s regeneracja.

Nie dają blue bo zawsze jest coś takiego " U have no mana i need it more. " xD

Opublikowano

Up non ale to tak jest oni mają przedmioty na regen a taki zed nie. Logika gracza ... W sumie mogliby jakiś przedmiot z regen energy zrobić ^^

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Raczej więcej obrażeń. Zed to typ postaci, który wywala to co ma po czym ucieka chowa swój tyłek gdzieś czekając na powrót energii i dalej swoje.

Dodatkowo te runki na energię dają NAPRAWDĘ mało. Miałbyś na jedno dodatkowe Q w krytycznej sytuacji. Tyle że w krytycznej sytuacji bardziej może przydać się

dmg niż to. Dodatkowo patrząc na runki pr0 graczy w żadnej z ich 20 stron nie widzę nawet jednej runy pod energię. BA - nawet nie ma tam pod manę.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Lecz gram tylko rankedy ;)

Nie dają blue bo zawsze jest coś takiego " U have no mana i need it more. " xD

Na rankedach jak i na turniejach grają ad casterami na midzie.

Poza tym armor jest uniwersalny, zmniejsza dmg minionów, moobów, autoattacków.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...