Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dziwne bugi

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie,czy ktoś w lolu gra na wifi? Bo od ostatniego czasu zauważyłem że grzeje mi się karta usb wifi i co chwila skacze ping.Np dzieje sie cos takiego, że nagle moja postać ma 1 lvl i wskaźnik z życiem pokazuje że mam bardzo mało hp, na załóżmy 15 lvl.

I tak by the way mam pytanie czym to może być spowodowane? routerem czy kartą wifi? (karta ma już z pół roku i jest bardzo często używana na pc i się troche grzeje) Czy karta ma iść już na śmietnik?

Podam jeszcze taką sytuacje że jak włączam windows 7 to w lewym dolnym rogu jak klikne na sieć to pokazuje mi full zasięg i dosłownie po 2 sekundach spada do 2 kresek,czy według Was to wina routera,czy zepsutej już karty? Zmiana kanałów wifi nie pomogła poniewaz nie ma innych sieci w poblizu bo nie mieszkam w bloku. Licze na szybko odpowiedz!

Opublikowano

może masz po prostu słaby zasięg i znajdujesz się za daleko od źródła emitowania sygnału? może masz "grube ściany" w domu, jeszcze na dodatek zbrojone jakimś żelastwem w środku i sygnał jest mocno zagłuszany? ;P (to ostatnie pół żartem-pół serio) ;)

co do karty, to po prostu może jest źle skonfigurowana, ale na samym początku poradziłbym rozkminić lepszy system chłodzenia i odprowadzania ciepła. (nie polecam grać w LoL'a, leżąc w łóżku i trzymając lapka bezpośrednio na pościeli/kołdrze, on tego nie lubi, jak coś) :P

Opublikowano

Powiem tak,gram na pc nie lapek,do routera są 2 ściany z płyty gipsowej,miałem router livebox 2.0 i były 4 kreski a teraz wymienili to na sagem fast 2704 i są 2 kreski,neostrada 10 mb,więc w czym rzecz? A kiedyś to grałem w zamkniętym pokoju i nie było lagów na tej samej karcie a teraz przy otwartych drzwiach troche lepiej ale nadal słabo i mówie, jak włącza sie system to są 4 kreski i spada do 2,czyli wynika z tego że router chyba ok ale karta nie wyrabia i rwie sygnał

Opublikowano

Sprawdź panel sterowania > ustawienia USB > ustawienia wstrzymywania selektywnego USB i powylaczaj wyszystko co tam znajdziesz... (zależnie od wersji win nazwy mogą nieznacznie się różnić)

Potem sprawdz ustawienia routera. Spróbuj zmienić kanał na jakiś skrajny, i pokombinuj z pasmem.

Jeśli to nie pomoże wrzuć tutaj SSa z ustawieniami routera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...