Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Kha'Zix

DJProTeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, przejde odrazu do rzeczy.

Niedawno kupiłem postać o nazwie Kha'zix i nie zabardzo umiem nią grać.

Moge was prosić o build na te postać i taktyke gry na topie ?

Prosze o polskie nazwy itemków i bez skrótów, przynajmniej ogranicze ładowania postów typu " a co to jest ? "

Też nie musicie dawać run ale jak możecie to ok. Ale mama narazie 16 lvl wiec na runki zawcześnie.

A propo run to też prosze o wycene ile będzie kosztować jedna taka strona na AD czy tam AP. Bo z tego co wiem Kha'zix jest AD.

Z góry dziękuje. Będzie pomoc, będzie +.

Opublikowano

Mam mało czasu wiec napisze ci taktyke.

Wbijasz w krzaki Ulti (Niewidka) idziesz na przeciwnika Q, W doganiasz go E (skok) i masz prawdopodobnie killa.

Maksujesz w-->q---->e a rozwijasz w--->e--->q

Nie patrz na to ze q ma wiekszy dmg od e.

Z E dogonisz lub uciekniesz.

Taki flash.

Opublikowano

AD bodajże runy 8,6k IP z tego co pamiętam.

Jak grać? Harassuj z W przeciwników, kiedy są osłabieni doskocz z E i atakuj to z Q to z hitów. Kha Zix ma ogromny doskok dlatego możesz atakować zza ścian, w jungli itp. Dobre ganki ma, dlatego powinieneś gankować i jak nie zabijać to asystować na midzie, bocie.

Build: Buty, krwiopijca, Ta łezka za 700, czarny tasak, jak nastackujesz łezkę to muramana, last whisper, Warmog

Opublikowano

Build:
Ioniańskie buty jasności umysłu/Buty mobilności (chyba tak się zwią po polsku)/Tabi ninja/Obuwie merkurego

Manamure

Czarny Tasak

Krwiopijec

Ostatni szept

Paszcza Malmortiusa/Plemienna zbroja

Game Over

Opublikowano

Runy AD to wydatek ok. +/- 10k.

Build Merce/Tabi - > Tear -> Brutalizer -> Black Cleaver -> Bloodthirster -> Muramana -> Last Whisper -> Guardian Angel

Max W>Q>E Ewolucja W>E>R/Q

Po polsku build : Buty Merkurego/Ninja Tabi, Łezka, Tłuczek bodajże, Czarny Tasak, Krwiopijca, Muramana, Ostatni Szept, Anioł stróż

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja troche gram kazikiem i składam tak ( w takiej kolejności )

- łezka

-butki

- tłuczek

- krwiopijca

- ostatni szept/ostrze zniszczonego króla

- plemienna/omen

później ulepszam pokolei

- łezkę i tłuczka

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

@up

Buildy może dajecie dobre itd lecz dmg jest za małe tzn jeżeli gram np z jakimś tankiem w drużynie przciwnej łatwo mi ucieka pod wieże kiedy zostaje mu jakieś 500hp które rżnie samo Q.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...