Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Trochę info o grze

Ragenus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sobie pobrałem parę dni temu tą grę i powiem szczerze że mnie wciągnęła i miałbym w związku z tym kilka pytań:

Czy można mieć dwa samoloty jednego rodzaju ?

Jak najlepiej zarabiać ?

Wybrałem brytyjczyków jakie są + i - tej frakcji ?

Kiedy się skończy beta ?

Jak w trakcie lotu sprawdzić stan paliwa i amunicji ( czy da się przed walką ustawiać ile się zabiera ) ?

To na razie tyle :p

Opublikowano

W teorii nie można mieć dwóch takich samych samolotów, jednak jest parę wyjątków, np. bf 109 F-4 i bf 109 F-4/trop - niby inne samoloty, jednak niczym się nie różnia.

Albo zestrzeliwujesz samoloty, albo rozwalasz cele naziemne.

plusy brytyjczyków:

Dobra prędkość wznoszenia

Bardzo dobra wysokość maksymalna

Spitfire-y bardzo zwrotne, zwrotniejsze są tylko japońce

Dobre uzbrojenie

Bombowce mają nawet dobry udźwig

minusy brytyjczyków:

Wolne, nie mając przewagi wysokości bardzo trudno kogoś dogonić, czasem w ogóle nie dogonisz wroga.

Bombowce po ostatnim patchu są jak papier, np wellington

wolny obrót wokół własnej osi, na historyku bardzo przydatna rzecz, szybciej można brać poprawki

Beta nie wiadomo kiedy się skończy, spodziewana premiera gry do końca tego roku.

Widok, ile zostało paliwa można ustawić w opcjach gry w grze, amunicje można sprawdzić w kokpicie w niemieckich samolotach. Jak będzie mało amunicji, to w lewym górnym rogu wyskoczy informacja, ile mamy jeszcze amunicji. Przeładowanie amunicji na trybie zręcznościowym aktywujesz domyślnie klawiszem "Y"

Przed walką możesz ustawić, na ile minut chcesz mieć paliwa.

To chyba wszystko, jak masz jakieś pytania, to napisz ;]

Opublikowano

Mam jeszcze jedno otóż w grach typu mmorpg były statystki typu siła, wytrzymałość itd. Czy tutaj też coś takiego jest ? Czy się za to płaci expem czy samo z poziomem przychodzi ? Jak się płaci to czy jest sens ?

Opublikowano

W sumie można dawać punkty w umiejętności załogi, bardzo przydatne, ale można bez tego się obejść. Tutaj w sumie za wszystko możesz zapłacić, tj. poziom, doświadczenie, samoloty premium itd.

Opublikowano

Dzięki Ci za pomoc dam Ci lajki jak na kompa wejdę :p

Ale mam jeszcze jedno wczoraj jak patrzyłem w sklep to jednostką monetarną były dolary czy są tam pln ?

Opublikowano

Tzn. w grze w sklepie są dolary,ale faktycznie płaci się w euro. Dopiero po wyborze płatności zmienia Ci się na twoją walutę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...