Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg dla mnie ?

co sie stao ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć czolgiści ! Nie wiem jaki czołg jest dla mnie ,a lubię grać jako wsparcie ,więc doradźcie mi coś .Grałem m.in. Chińczykami ,Ruskami ,Niemcami ,Brytolami i wszystkimi medami grało mi się dosłownie chujowo . :)

Opublikowano

Opcjonalnie mogą być TD - gdy lubisz kitrać się po krzakach i strzelać z zaskoczenia.

Co do medów, ja polecam zdecydowanie niemiecką linię i drogę do VK 36.01 H, później już sam uznasz czy warto iść w ciężkie czy dalej ciągnąć medy aż do X :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

VK 3601H to tak naprawdę ciężki med. Ma najgorszą mobilność z wszystkich medium VI *(nawet sport jest lepszy na papierze). Jednak rekonpensuje to znakomite opancerzenie czołgu (jak na meda VI tieru) oraz dobre, celne i szybkostrzelne działo. Ogólnie także polecam gre tym czołgiem, dalsza droga do E-100 jest także ciekawa. Jeżeli chodzi o czołgi "dla ciebie" polecam amerykańskie i rosyjskie TD'ki. Możesz także spróbować czołgów lekkich takich jak WZ-ty oraz AMX-y.

Opublikowano

VK 3601H to tak naprawdę ciężki med. Ma najgorszą mobilność z wszystkich medium VI *(nawet sport jest lepszy na papierze). Jednak rekonpensuje to znakomite opancerzenie czołgu (jak na meda VI tieru) oraz dobre, celne i szybkostrzelne działo. Ogólnie także polecam gre tym czołgiem, dalsza droga do E-100 jest także ciekawa. Jeżeli chodzi o czołgi "dla ciebie" polecam amerykańskie i rosyjskie TD'ki. Możesz także spróbować czołgów lekkich takich jak WZ-ty oraz AMX-y.

*był bo w 8.5 dostał nerfa do mobilności, działka i pancerza. Może TD'ki z obrotową wieżą np. Amerykańskie?

Sig.png

Opublikowano

Jeżeli już wybierać między AMX a WZ zdecydowanie polecam francuzów.

Scout, na dodatek z magazynkiem jest utopią dla art :>

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

*był bo w 8.5 dostał nerfa do mobilności, działka i pancerza. Może TD'ki z obrotową wieżą np. Amerykańskie?

Uuu, to szkoda. Niestety rozstałem się z moją vk po długim czasie, ale jakieś 2-3mc temu. Nie wiem do końca jak jej dzisiejszy stan się prezentuje, ale dzięki za info zaraz sprawdzę jak bardzo źle z nią :(

Jeżeli już wybierać między AMX a WZ zdecydowanie polecam francuzów.

Scout, na dodatek z magazynkiem jest utopią dla art :>

I tak i nie. Magazynek ma swoje + i -. Raz nie trafisz, pocisk mniej... pocisk które może zaważyć o losach twoich albo i nawet całej bitwy. Niestety, trzeba dobrze celować, znacznie lepiej niż na takim WZ. Strzela aż mu się pociski nie wyczerpią, a potem nie musi ładować magazynka 40s (jak 13 90). Jednakże, taki amx zdąży wystrzelic ok.3 pocisków, zanim zrobi to WZ raz. Tak jak mówie, blaski i cienie. Pragnę dodać, iż chińskie czołgi są troszke zwrotniejsze niż francuskie. A pozatym. AMX TO NIE SCOUT ! Nie będe rozwijał tematu, ale to nie jest typowy scout. Dobrze świeci, ale to nie jego główne zadanie w bitwie.

Opublikowano

jeśli chodzi o wsparcie to najwięcej odznak w tej dziedzinie miałem na m4a3e8 sherman :P jesli go ogarniesz to staje sie on prawdziwym zabojcą :)) naprawde bardzo fajny czolg ;) z tym ze jego nastepca t20 nie dosc ze wyglada jak jakis kajman to w dodatku ma slaaaby pancerz ;x ale pogralem chwile tym czolgiem i nie jest najgorszy

yyakuza.jpg

Opublikowano

nidlugo bedzie test 8.6

pograj na tescie roznymi czołgami i sam zdecydujesz czym najlepiej ci sie gra

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Hmm... Wybrałem amerykańskie Td 'ki jednak niemieckie medy były najgorsze ze wszstkich jakimi grałem.A czym(czołgiem) doskonalić swoje umiejętności ? Jeżeli popełniłem jakiś błąd to sorka ,ale pisze na smartfonie.

Opublikowano

Wszystkim. Uczysz się całe życie. Musisz grać najlepiej wszystkim. Ja idę we wszystkie dostępne typy czołgów. Mam niemieckie ciężkie, niszczyciele i arty, mam francuskie lekkie, amerykańskie ciężkie, powoli robię rosyjskie medy i brytyjskie niszczyciele. Teraz chce zakończyć dwie linie i zacząć kolejne dwie. Każdy czołg czegoś mnie nauczył. Każdy czołg jest inny. Jeżeli go opanujesz i dobrze poznasz może przypuszczać gdzie taki czołg ustawi się, gdy będziesz go miał we wrogiej drużynie. Będziesz mniej zaskoczony jego ruchami na mapie, będziesz go mógł łatwiej pokonać, będziesz znał jego + oraz - i będziesz mógł to obrócić przeciw niemu. Trzeba się sporo nagrać, żeby nabrać wprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...