Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali czy kennen

kluczyk2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak powyżej nie wiem kogo kupić a nie chce stracić pieniędzy proszę podać wady i zalety postaci

lo6i.jpg

Masz problem? Wrób to co Happy i zeżryj jakąś rybkę :v

Opublikowano

Zależy co wolisz Akali zaczyna kosić po 6 lvlu nabijasz 3 stacki ulta i masz pewnego killa , a Kennen ma bardzo dobre ulti, które może zmienic oblicze Tf'u jego plusy to min.

-brak many(energia)

-spell dodający speed'a więc można gonić kogoś bądz uciekać

-papier jak większość apc

32zug69.png

Jeśli podoba ci się jakaś moja praca , post lub temat kliknij lubię to !

Zachęci mnie to do dalszej pracy(...)

Opublikowano

Zależy co wolisz Akali zaczyna kosić po 6 lvlu nabijasz 3 stacki ulta i masz pewnego killa , a Kennen ma bardzo dobre ulti, które może zmienic oblicze Tf'u jego plusy to min.

-brak many(energia)

-spell dodający speed'a więc można gonić kogoś bądz uciekać

-papier jak większość apc

właśnie w tym problem oboje to wykoksowane postacie lecz kennen to papier akali można trochę ztankować lecz kenen jest świetny do farmy akali zaś świetna do killowania :/

lo6i.jpg

Opublikowano

Kup sobie więc na początek Akali (jest tańsza) i jak mówiłes można budować na różne sposoby ;) a zabijanie daje większą frajdę niż farma ^^

32zug69.png

Jeśli podoba ci się jakaś moja praca , post lub temat kliknij lubię to !

Zachęci mnie to do dalszej pracy(...)

Opublikowano

żeczywiście ^^ tylko nie wiem czy przemienie ten temat w dyskusje ale czy można nią iść na jungle?chodzi o to że bardzo lubie dżunglować na rankedach :p

lo6i.jpg

Opublikowano

Kennen better.

+ Fajna farma po 3 lvlu

+ Dobry harras

+ Ulti carruje TF'y

+ Dosyć wytrzymały

@Up Akali ma tylko ulta na typowego junglera, nie ma żadnego slowa ani stuna, są lepsze championy do jungli.

Opublikowano

w sumie to tak lecz kennen to raczej kawałek tektóry pod względem hp nidelka zciąga go na hita z full dmg z włóczni Akali ma wszechstronny bulid troche AD trzeba AP bardzo ważne hp też się przyda ultować może nieograniczenie jeśli "dobija" wrogów po team fightah
@up jej stack ulta odnawia się za asyste oraz killa z czasem również :D

lo6i.jpg

Opublikowano

Kennen <3

Genialny wlate gamie że swoim ulti wchidziss w tf ulti zonia i tf wygrany

Opublikowano

Jezeli masz kile to nie jest Ci potrzebne dużo farmy :P

Powiem ci tak. Sam nie wycarrujesz gry więc killami musisz się dzielić z teamem (podstawa) Poza tym więcej dostajesz kasy z Farmy niż z killi.

Porównując Akali z Kennem to akali jest dobra do Survivalu (Solo) a kennen to master w Solo/Mid . Oraz w Mid game ponieważ używając jego Combo (Jest ich pare... Min. Double stun) można mocno "zniszczyć" przeciwników.

Osobiście ci polecam Kennena ponieważ pomaga Drużynie (a to jest bardzo ważne).

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

kennen zajebisty champ, a ludzie go nie pickują ; p

-papierowy wcale nie jest wystarczy rylai lub maseczka. oba itemki dobre na niego

-na 2lvlu aa z pasywką z w + w + q i enemy nie ma pół hp :D

-escape fajny

-zajebista farma

-może iść na mida i topa lub na adc :)

-masa stunów (przy dobrym combo ok. 2-3)

-ma energie więc problemów z maną nie ma :p

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Powiem ci tak. Sam nie wycarrujesz gry więc killami musisz się dzielić z teamem (podstawa) Poza tym więcej dostajesz kasy z Farmy niż z killi.

Porównując Akali z Kennem to akali jest dobra do Survivalu (Solo) a kennen to master w Solo/Mid . Oraz w Mid game ponieważ używając jego Combo (Jest ich pare... Min. Double stun) można mocno "zniszczyć" przeciwników.

Osobiście ci polecam Kennena ponieważ pomaga Drużynie (a to jest bardzo ważne).

em nie wupełnie taka dobra farma załużmy że z jednego miniona mamy 12G trzeba by 100 last htiów żeby zdobyć 1200 lecz 4 kille to już 1200G farma tak samo ważna jak kille lecz na farmie długo nie pociągniesz

kennen zajebisty champ, a ludzie go nie pickują ; p

-papierowy wcale nie jest wystarczy rylai lub maseczka. oba itemki dobre na niego

-na 2lvlu aa z pasywką z w + w + q i enemy nie ma pół hp :D

-escape fajny

-zajebista farma

-może iść na mida i topa lub na adc :)

-masa stunów (przy dobrym combo ok. 2-3)

-ma energie więc problemów z maną nie ma :P

akali również ma energie stun przy kombo 3 (3 znaki burzy) escpe akali też niezła farmić pro farmi lecz jest droższy niż akali a co najgorsze ult do nakłądanie znaków burzy średni dmg z ulta ma :/

lo6i.jpg

Opublikowano

Ja polecam Akali.

+ Stealth / escape

+ Ogromny burst damage

+ Odnawianie energii

+ Sustain

+ Gap closer ult

+/- brak many

- Jedynym CC jest słaby slow z W

żeczywiście ^^ tylko nie wiem czy przemienie ten temat w dyskusje ale czy można nią iść na jungle?chodzi o to że bardzo lubie dżunglować na rankedach :P

Obecnie tym ciężko iść w junglę, chociaż w s2 dało się jeszcze iść, to obecnie taka Akali byłaby bardzo słaba.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc jeśeli ktoś może lub wie jak przenieść ten team do innej zakładki i zmienić zamiast [champ] na [dyskusja] porszę po pomoc wyszedła z tego niezła gorąca dyskusja przekonałem się jednak do Akali :D

lo6i.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...