Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedawanie hackow do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dluzszego czasu pisze sobie hacki (dla czystej wiedzy i wprawy) do przeroznych gier. Teraz jednak przyszla mi do glowy mysl, ze moglbym na tym zarobic. I tu pojawia sie pytanie - czy sprzedajac hacki do gier (zastrzeglbym ze nie mozna ich uzywac na oficjalnych serwerach) jest legalne? Sprzedajac komus dzialajacy program, np wallhack, teleport hack lamie prawo, czy tylko zasady serwera co moze skutkowac jedynie banem?

Nie chce miec jakichkolwiek problemow z prawem, czy rozkrecenie takiego biznesu moze sie dla mnei zle skonczyc? Z tego co widzialem jest naprawde duzo stron ktore oferuja boty/haxy i wciaz dobrze funkcjonuja, a za drugiej strony natknalem sie na kilka reportazy o firmach ktore posadzily i wygraly sprawy przeciw autorom.

A wiec, jak to naprawde u nas dziala?

Opublikowano

Sprzedawanie? Cos mi sie wydaje ze nic sie nie stanie, lepiej zapytac specjalistow, np. bot do darkorbit, boty do Metina... To te 2 gry maja najwiecej hackow, i najwiecej platnych :P

Opublikowano

Oczywiscie ze gdy zaczne przymierzac sie do tego naprawde na powaznie to skonsultuje sie z kims kto ma na ten temat rozleglejsza wiedze, bo naprawde malo w internecie o tym sie pisze. A w kiciu nie chce skonczyc :)

Tak naprawde te programy patchuja pamiec, cos wpisuja, zmieniaja a wiec ewidentnie ingeruja w pamiec procesu

Ciekawi mnie tez ile papierkowej roboty bym mial, czy musialbym jakies podatki odprowadzac itp,

Opublikowano

Co do podatkow, to zalezy, jezel bedziesz robic to na boku "dla kolegow z %@#$ tam" to nic nie musisz odprowadzac, ale jezeli zrobisz np bota, i udostepnisz go, lecz za zaplata, to nie wiem jak to sie ma do podatkow :P

Opublikowano

Wlasnie, bo takie sprzedawanie "na skype" nei wchodzi w gre, chcialbym robic to legalnie na wieksza skale

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...