Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lissandra vs Syndra

patryk0054

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Syndra

-Trudna do ogarniecia

-Problemy z mana

-maly zasieg

+MEGA burst

+Swietny dmg

+Niskie cd

+/- Ma stuna,lecz niestety jest warunkowy

Polecam tego champa, nie raz carrowalem nia gry :)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Lissandra

+ Banalna farma Q + W

+ Teleport na E

+ Dobry ult

+ Stun obszarowy ma duże znaczenie w TF'ach

- Dosyć papierowata

+ Kontruje takie postacie jak Zed :>

Opublikowano

Lissandra

+ Mocny CC

+ Aoe ult

+ Wyjątkowo mocny escape, jako jedna z niewielu postaci może uciec a zarazem przytrzymać pod turret'em natrętnego junglera

+ Mobilność

+ Harass

+ Mocna w teamfightach

+ System oszczędzania many

- Wymaga umiejętności rzucania skillshotów

Opublikowano

Polecam Lissandre ze względu na radochę jaką daje z gry, bardzo przydatna dla teamu, bardzo mocna ,pare słabych CC (nie oszukujmy się slow o 28%, snear na 1.1-1.5 s, stun one targetiowy z ulti na 1.5s, oraz aoe slow z ulti też dupy nei urywający, to nie są dobre CC, Irelia nawet tego nei odczuje), ciekawa mechanika, ulti pseudo zhonya, pasyw przydaje się na linii, ciężka do zgangowania, dobry roam. Co do Syndry bardzo mocny pick także, mechanika też dość ciekawa, jednak imo Lissandra dużo więcej radochy z gry daje.

Opublikowano

1 vs 1 Lissandra przegrywa...

Syndra.

-Op ulti do Ksucia lub dobijania ;p

-Mocny damage z Q

-Nie jest Papierem...

-Nawet gdy nie jest nafeedowana to posiada swoj damage

-Slaba skorka...

-Dosc slaby stun, oczywiscie nie w kazdej sytuacji. Mi sie udawalo zestunowac 5 na raz i kazdego harasowac.

To chyba wszystko co do niej, grajac Bloodstone Lissandra nie widzialem w niej duzo potencjalu, sadzilem ze to bedzie Op champion lecz sie zawiodlem. Mysle ze by sie dobrze spisala jako stunujacy Support :D
Chociaz tez posiada swoj damage... Jak sie nafeeduje to R,W,Q I nikt nie zyje, E i moze dogonic lub dobic. To oznacza ze ma niesamowite combo.

Przydalo sie ;d ?

@Edit

Dodam ze Syndra podczas ucieczki mozna bardzo mocno "zharasowac" A nawet zabic, podobnie jak Nidalee, lecz zamiast susow uzywa Stunow i spowolnienia.

Syndra daje duzo zabawy z gry dzieki jej umiejetnosci na W ;3 Rzucasz sobie Redem lub Blue we wrogow albo zabijasz ich wlasnymi minionami ;D Lub wyrzucasz miniony wroga na spawn lub pod wieze albo do Jungli.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@UP

Nie zgodze sie....

Syndra wcale nie jest dobra w walce 1vs1. Powiedzmy podejdzie do niej Ww lub Tryndra czy inny taki champ to nie ma szans w walce bezposredniej. tylko gdy ucieka tak jak to opisalem lub najpierw harrasuje a potem dobija.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jeśli się nie zdecydowałeś jeszcze, to bierz Lissandre. Postać ma ogromny potencjal, bardzo przydatna dla teamu, jakieś CCki są, dobry inicjator. Dzisiaj gra wycarrowana, razem z Zaciem, bo reszta nie ogarniała, nasze ulty niszczyły, ja zaczynałem EWQR na siebie reszte kończył team kiedy to przynajmniej 2 enemy nie miało już pół HP. Varusa i kate jechałem na QWE i tylko teksty "Nerf Lissandra". Postać ma o tyle fajnie, że ma przyjemną farmę, oraz dobry Roam, więc jeśli masz ciężkiego przeciwnika, szybki push i lecisz bot/top/jungla, jungli akurat nie polecam, bo opstać dość słaba w 1 vs 1 przed jakimś feedem.

Znawca
Opublikowano

Zdecydowanie Syndra. Dlaczego? Bo Lissandra to narazie op ścierwo które dopiero co weszło do gry. Riot zaraz stwierdzi że jest zbyt dobra i ją znerfi tak że nikt nią nie będzie grać.

A syndra jest już w grze długo więc raczej nie dostanie nerfa. Moze nawet buffa bo mało kto nią gra. W dodatku na 6lvl Syndra już możesz na combo zwalić jakiegoś bardziej papierkowatego apc jak np. tf czy lux

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Niby czego OP ścierwo ? Dobre użycie stuna/sneara i po jej ESC z E które ma 24 sekundy na 1 lvl to samo z W, jedynie Q, ale ma za słabe przeliczniki żeby to znerfić, słabe CC jak na utility champa którym miała być, pasyw przydatny jedynie na linii, długie CD, słaba w 1 vs 1. Myślę, że nerfa nie dostanie ;), a na pewno nie jakiegoś mocnego. Tak stałem się fanbojem Lisandry :D.

Znawca
Opublikowano

Zobaczysz, że dostanie nerfa. Nafeedowana potrafi rozpierdalać team fighty.. Ja grałem nią 3dni temu to sam 2 razy w 1 meczu zestealowałem barona i wbiłem triple.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Sam jeszcze nie miałem przyjemności grać Lissandrą, ale grałem przeciwko obu postaciom i zdecydowanie większe wyzwanie stanowiła Lissandra.

(Ma escape i stun)

Przydałby się +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...