Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Malzahar

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta postać kupiłem dawno temu mając coś między 10-15 lv, i zagrałem nim raz i nie ogarnialem, dziś zagrałem 2 raz i po prostu zjadłem kate na midzie 5/0, a teraz moje pytanie czy on nie jest trochę op, bo mało kto nim gra a jak gra to mnie miażdży na midzie

Opublikowano

Nie, nie jest op.
Po prostu są champy, które są mocne tylko trzeba je ogarnąć. Ludzie nie grają takimi champami bo wolą jakieś łatwe, typu Darius.
Np. Syndra, Malzahar, Viktor. Te champy potrafią kosić co im pod nogi wpadnie, tylko że trzeba je ogarnąć.

Co do twojego zjedzenia katy na midzie, ją wszystko co ma cc zje, ty miałeś po prostu farta, bo nie możliwe żebyś po 2 grach już wymiatał tak trudną postacią jak Malza ;)

Game Over

Opublikowano

Ta postać kupiłem dawno temu mając coś między 10-15 lv, i zagrałem nim raz i nie ogarnialem, dziś zagrałem 2 raz i po prostu zjadłem kate na midzie 5/0, a teraz moje pytanie czy on nie jest trochę op, bo mało kto nim gra a jak gra to mnie miażdży na midzie

Jest dobry, dużo ludzi (tych z brązu) nie wie jak na niego grać, więc można nim wygrywać gry. Natomiast nie jest jakiś bardzo op, wczoraj koleś na rankedzie (first pick z enemy) picknął Malze, to go zbiłem Lux'ą..

Natomiast ty zjadłeś Kate, bo Malza ją kontruje. Ona rzuca ulta, a ty odpalasz swojego i ona gaśnie. + kata musi podejść do farmy, a ty w tym czasie ją możesz Malefickiem bić. ;)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jest dobry, dużo ludzi (tych z brązu) nie wie jak na niego grać, więc można nim wygrywać gry. Natomiast nie jest jakiś bardzo op, wczoraj koleś na rankedzie (first pick z enemy) picknął Malze, to go zbiłem Lux'ą..

Natomiast ty zjadłeś Kate, bo Malza ją kontruje. Ona rzuca ulta, a ty odpalasz swojego i ona gaśnie. + kata musi podejść do farmy, a ty w tym czasie ją możesz Malefickiem bić. ;)

No co prawda to prawda MV puszczone z summonem z passiva w early samo czyści fale creepow

Opublikowano

Nie jest "OP". Ma tylko potężny burst w pojedynkach 1v1. Do tego dobry harras, łatwą farme, silence i stuna. W TeamFighcie przeważnie łatwo jest zabić dany cel, a poźniej zrobi trochę mniej. Moim zdaniem jest to dobry "zapomniany" champion.

279981407253602336505.png
Znawca
Opublikowano

Nie jest "OP". Ma tylko potężny burst w pojedynkach 1v1. Do tego dobry harras, łatwą farme, silence i stuna. W TeamFighcie przeważnie łatwo jest zabić dany cel, a poźniej zrobi trochę mniej. Moim zdaniem jest to dobry "zapomniany" champion.

W Teamfightach tez nie jest zły. Jego W czy tam E bierze po ponad 10%hp i trzeba dodać, że jest to skill AoE

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Malza po prostu nie jest na dzisiejszą mete...Tak samo heimy , morgana, viktor, cho na midzie i inne tego typu postacie... A op wcale nie jest wystarczy pierwszy lepszy cc na niego i już :}, albo po prostu ten item co usuwa cc'ki z sojusznika.

Opublikowano

Nie jest op, ulti go unieruchamia, ma skillshot którym wcale nie łatwo trafić, W w którym ktoś musi stać by robił dmg, dodatkowo ma długie cd. Malzahar jest to champion 1combo1shot, po tym ma cd podczas których nic nie robi.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Nie, nie jest op.

Po prostu są champy, które są mocne tylko trzeba je ogarnąć. Ludzie nie grają takimi champami bo wolą jakieś łatwe, typu Darius.

Np. Syndra, Malzahar, Viktor. Te champy potrafią kosić co im pod nogi wpadnie, tylko że trzeba je ogarnąć.

Co do twojego zjedzenia katy na midzie, ją wszystko co ma cc zje, ty miałeś po prostu farta, bo nie możliwe żebyś po 2 grach już wymiatał tak trudną postacią jak Malza ;)

Hehe, ogarniać, a co tutaj to opanowania? Wrzucasz W potem R i masz free killa, a jak masz jeszcze swoijego voildinga (chyba tak to się pisze) to już w ogóle życie schodzi w sekunde.

@top.

Malzahar jest dość przyjemną postacią, nie wymaga jakiś super hiper umiejętności, ma dość łatwą farme i harras przeciwnika.

Opublikowano

Jest dobry w 1vs1, bo this ult, ale należy grać nim bardzo ostrożnie, brak escape daje się we znaki gdy jungler wroga gankuje często. W late również jest już ciężko, ponieważ dosyć trudno wycelować we wroga, którego powinniśmy zabić pierwsi (ADC wroga zwykle chowa się z tyłu więc zapomnijmy o zultowaniu go), poza tym bardzo łatwo przerwać ult.

Opublikowano

Ja grałem nim tak ok. pół roku, cały czas no lifowałem :D Teraz przestałem nim grać, ponieważ jest zwyczajnie nie mobilny, a w tf łatwo go zdjąć. Nie oznacza to, że nie moge 4fun pograć :D

@ down Taka ludzka natura, KAŻDA postać jest trudna i nie do opanowania omg po prostu 100% skyla diamont itp

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Co wy macie z tym uczeniem sie postaci? Co jest trudnego w wzięciu postaci i graniu nią? Jakoś zawsze za pierwszym razem wszystkim miotałem, a gdziekolwiek nie pójdę to ludzie mówią o trenowaniu postaci..

Opublikowano

Malzahar-zayebisty champ ja nim wymiatam na midzie.To prawda,malo kto nim gra,ale uwierz mi;To jest pro champ.Jak chcesz moge ci podac mojego bulida.Postac pro jak mowilem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...