Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CMD wylaczanie komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem ze zly dzial ale nie wiedzialem w jakim napisac, prosze grzecznie o przeniesienie.
Do sedna chodzi o to abym mogl wylaczy komus komputer po wpisaniu komendy w CMD

shutdown -m nazwaKomputera -c "Hacked By Who" -t 60
I tutaj mam problem bo nie wiem jaka nazwe ma komputer wpisuje ipconfig /all i wywala duzo informacji na temat komputerow i nie wiem ktore to jest nazwa i czy moge te komputery wylaczyc, prosze o pomoc daje punkciki.
Opublikowano

Heh czlowieku nie chce wylaczyc swojego kompa tylko czyjegos, ogladalem poradnik i wiem jak wylaczyc komus kompa ale nwm skad wziac nazwe jego komputera lapiesz?

Opublikowano

Ale ja nie chce wylaczyc swojego kompa czaisz? Chce na swoim kompie odpalic CMD wpykac komende i typowi dajmy pode mna wylacza kompa, kminisz?

Opublikowano

teraz tak, bo wytłumaczyłeś o co chodzi. Myślałem że chcesz mu zasadzić plik .bat na kompa i odpalić. Nevermind.

Musiałbyś mieć w jakikolwiek sposób dostęp do komputera ofiary, czyli albo musiałby być w jednej sieci (pod jednym serwerem) albo trojan.

Co do pierwszego to musiałbyś poprzez serwer mu wrzucić ten pliczek gdzieśtam i sprowokować usera żeby go odpalił. Co do drugiego to trafiłeś na złe forum.

Przez komendę shutdown nie jest możliwe wyłączenie dowolnego komputera, jedynie zdalnego. Prawdopodobnie nie doczytałeś.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

W trojany sie nie bawie bo to jest skurw***stwo, ale dzieki za pomoc. Bede musial kminic dopiero wchodze w swiat hackingu takze duzo przede mna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...