Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bronie

Norbi60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pistolety:

Glock- Bardzo celna. Posiada tryb burst (3pestki za 1 strzałem) Mordercza na bliski dystans. Niestety troche kosztuje Ogólna ocena 9/10

M9- jak macie prawdziwy kryzys gp a potrzeba wam pistoletu to wasza najtańsza opcja... ale i najgorsza. Żeby zabić potrzeba 3 pestki w głowę i cały magazynek w klate. Nie polecam chyba, że naprawdę jest wam koniecznie potrzebny pistolet. Ogólna ocena 2/10

Colt- jest to tani pistolet który wbrew pozorom nie jest aż taki zły. 7 pestek w magazynku, 2 strzały w głowę/ około 5 w klate i nasz przeciwnik ginie. Broń szybko się przełącza (mało osób zwraca na to uwage ale warto o tym wspomnieć ). Ogólna ocena 6/10

Dessert eagle- najlepszy pistolet w grze. 7 pocisków w magazynku, 1 strzał w głowe i wróg gryzie glebę. Mocny zarówno na bliskie jak i dalekie dystanse. Co tu dużo mówić po prostu pistolet idealny (jak ktoś ma gold desserta albo camo ma pare pestek więcej więcej magazynku) Ogólna ocena 10/10

Magnum/ Anakonda- broń bardzo podobna do desserta, jednak ma parę wad… Pierwsza to zdecydowanie mało amunicji (no chyba że mamy wersję adv B +2 pociski di wygrania na black markecie za gp). No i poważną wadą jest również niski dmg przy strzelaniu na odległość. Jeżeli ktoś nie lubi desserta to dobra alternatywa. Ogólna ocena 9/10

SMG:

Uzi- tanie, szybkostrzelne, beznadziejne… Broń totalnie nienadająca się do gry na dalsze odległości. Szkoda gp Ogólna ocena 1/10

MP5- świetna broń do rushowania jak i również do gry na średni dystans. Jest lekka i czasami (na crossroadzie np.) możecie wyrolować niedoświadczonych sniperów z AWM (sam tak robiłem skaczecie na wszystkie strony i działa Razz ). Moim zdaniem najlepsza broń SMG do rushowania Ogólna ocena 8/10

MP7- no musze się przyznać że to moja pierwsza broń była (nc proszę Very Happy ) i nawet dało się nią grać TD bo na nic więcej się nie nadaje. 40 ammo w magazynku. Nawet nienajgorsza broń ale ten rozrzut i totalny brak mocy :/ Ogólna ocena 6+/10

P90- i to moja druga broń (również nc plz Razz ) szczerze mówiąc nie wiem jak mogłem nią grać ale jakoś to było. Wadą jest ogromny rozrzut. 50 ammo w magazynku. Ogólna ocena 6/10

K1A- strasznie szybkostrzelne, idealne na TD i GM. Rozrzut pocisków jest jednak zbyt duży na walke w dużym polu. Można ją sobie wypróbować na Alasce gdzieś tam przy drzwiach leży Razz Moja ogólna ocena 6/10

K2- moim zdaniem najlepsza broń SMG. Silna, celna, zresztą chyba każdy ją miał bo na Alasce to broń która nigdy na drodze nie zostaje Very Happy Ogólna ocena 10/10

Rifle:

RIFLE

Steyer AUG- broń która genialnie działa na dystans ale przy dłuższej serii jest totalnie bezużyteczna. Jedynym plusem tej broni jest scope. Ogólna ocena 5/10

SG552- dla mnie to jest ta sama wersja broni powyżej, ale chyba jest trochę silniejsza. Była to moja 3 broń i jakoś mi nie przypasowała i strasznie żałowałem że ją kupiłem. Ogólna ocena 6/10

Scar heavy- silny karabin, niecelny, i na dodatek z długim przeładowywaniem się… W porównaniu ze scar light wypada co najmniej słabo. Ogólna ocena 4/10

Scar light- tak to jest to kremowe gówno z którym biega ¾ graczy Razz No i mają racje. Broń celna jednakże słabsza od scara heavy, jednakże nadrabia to celnością. Broń nie nadaje się do puszczania serii tutaj albo strzelasz hsa albo gryziesz glebe. Ogólna ocena 9+/10

M4A1- świetna broń na początek. Jeżeli wachamy się co kupic polecam właśnie tą broń bo jest celna mocna i naprawdę genialna. Ogólna ocena 9/10

Ak47- najsilniejszy karabin w grze jednak trzeba go ogarniać. Genialny na bliskie i dalekie dystanse jednak z ogromnym rozrzutem. Tutaj dajemy serie po 2 max 3 pociski. Mnie ta broń nigdy nie podchodziła ale ostatnio poświęciłem trochę czasu na zabawę nią na crossroadzie i musze powiedzieć że naprawde jest świetna Ogólna ocena 9+/10

AK74- taka słabsza wersja poprzednika, za to celniejsza. Broń moim zdaniem przeciętna i nie robiąca szału jednak nie jest z drugiej strony aż taka zła. Ogólna ocena 8/10

XM8- wielu graczy nie lubi tej broni jednak ja do niej nic nie mam. Jest celna nawet w miarę silna jednak ten bonus w postaci 2 celownika jest totalnym niewypałem bo te pociski i tak latają jak chcą. Ogólna ocena 8+/10

G36K- broń podobna do XM8 ale posiada lepszy celownik nr. 2  Tak naprawde to jest bardzo dobra broń Ogólna ocena 8+/10

QBZ- broń która jednym przypasuje innym nie. Po prostu moim zdaniem trzeba ją ogarniać. Bardzo ładnie wchodzą z niej hsy i jest dosyć mocna Ogólna ocena 8/10

FAMAS- broń conajmniej żałosna słaba (2 pestki hs przynajmniej tak murzyn mi ją opisywał). No i 25 pocisków w magazynku także szału nie robi. Nie warta tych GP Ogólna ocena 3/10

M16- podstawowa broń nie ma co oceniać bo i tak nikt jej nie używa (tylko początkujący i ci co ją psują żeby dorobić GP). Moim zdaniem ta broń jest conajmniej dziwna. Raz hsy wchodzą z dupy a czasami to lecimy full auto na człowieka metr przed nami i mu nic nie zabierzemy...

Snajperki:

M700- podstawowa popularna wiatrówka 2 strzały i przeciwnik pada. Ogólnie broń dla osób którzy lubią chodzić z bronią szybko jak z nożem.

Dragunov- mam znajomego który tą bronią ogarnia cały teren (na monaco jak raz pojechał to głowa mała). Jednak ogólnie ta broń jest do bani gdyż nigdy nie zabierze więcej niż 99hp co strasznie irytuje. Jak już się na niądecydujemy to lepiej mieć w zanadrzu jakiś pistolet którym szybko dobije się ledwo żywego wroga. Jest lżejsza od awm ale i tak jej sytuacji nie poprawia. Ogólna ocena 5+/10

AWM- nikomu chyba nie trzeba przedstawiać tej broni gdyż to jest broń typu 1 shot 1 kill. Trafimy przeciwnika w noge nie żyje, w ręke nie żyje w lewe jajko też nie żyje. Jak ogarniacie awm to nikt wam nie podskoczy. A no i niestety jest pioruńsko ciężkie więc biegamy z tym jak z workiem cementu na plecach. Ogólna ocena 9/10

CKM

M60- jedyny ckm w grze. Strasznie silny, strasznie niecelny. Pare osób widziałem na td i na ghostach tak to nikogo (no wiadomo em na alasce i crossroadzie sie zdarzają szaleńcy Razz ). Ciężkie to jest nieziemsko więc ostro spowalnia. Z tego co widziałem na screenach z chinola to będą nowe ckmy jeszcze. Póki co ocena ogólna 5/10

Shotguny

XMxxxx_jakieś cyferki Razz- Ten gorszy z shotgunów dosyć silny wystarczy na alasce sie z pompką ustawić za bramą przy respie i czasami nawet ultra kille mi wychodziły Very Happy Naprawdę jako shotgun się nieźle spisuje ale jak na shotgun przystało ma zerowe działanie na odległość. Ogólna ocena 8/10

SPAS12- ten lepszy z shotgunów. Siłe ma ogromną 1 nabój z bliska i nikt nie ma szans na przeżycie. Przydatny na duchy. Ogólna ocena 8+/10

Bronie za zp

Ogólnie wszystkie powinny mieć takie same parametry ale jak wiadomo to gówno prawda Razz Wystarczy z ak47 przerzucić się na ak scope albo bayonet żeby zobaczyć że mają mniejszy recoil (rozrzut). No i dodatkowa amunicja też pomaga.

ADV- wszyskie bronie z tłumikami i bajerami

Scope- bronie z przybliżeniem typu jak w AUG i SG

camo- bronie przeważnie pomalowane na moro

bayonet- broń z bagnetem (obecnie tylko ak 47)

Custom- posiada dodatkowe bajery typu celownik tłumik

opis stworzony przez m-city z clanu [D]onttop zapraszamy polaków!!

Opublikowano

Mogłeś dać obrazki. Poszukam jeszcze na stronach, czy aby nie plagiat, bo wygląda jakby skopiowane.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

ej brawo szybki jesteś nawet jest napisane że tego nie zrobiłem tylko kumpel z klanu czytaj uważnie

i należę do tego klanu...

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik tylko:

1. Nie ma co porownywać np. k2 do scara, bo k2 się chowa(a tutaj ma ocene 10/10) chyba że ocena jest przypożądkowana do grupy, a nie ogólnie broń, ale nawet wtedy dałbym 9.

2. Dragunov... ocena powinna być co najmniej 8 bo ta snipera wymiata jeżeli się nią umie grać, dużo lepiej się nią strzela w biegu.

3. M60 nie jest wcale bardzo silny... Wydaj się tak ponieważ wypluwa pestki prawie naraz...

4. Uzi powinno dostać conajmniej 4

5. Scar heavy i 4 ptk... conajmniej 8 dobra, dosyć celna i wymiata na TDM

6. Famas powinien dostać 5 bo można nim spokojnie sciągać sniperów jeżeli się przełączy na TFM.

A takto jest dobrze :)

16435562.jpg
Opublikowano

super też daje +

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano
Mogłeś dać obrazki. Poszukam jeszcze na stronach, czy aby nie plagiat, bo wygląda jakby skopiowane.

Doceń To Co Jest :)

Przyda Się Masz +

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

ladny poradniczek dla poczatkujacych i nie tylko ;]

Przydaloby sie abys wprowadzil do tego poradnika bb-code, ladniej by wygladalo ;] milej dla oka leci +

Shinset gracz w Crossa? Jaki masz nick w grze?

bez ofert handlowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...