Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mieszkanie

Narya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze się wynieść z domu, nie w tym momencie ale po 18 nastce. Narazie mam 17 lat, 18 mam w pażdzierniku, i mam pewne problemy własnie z mieszkaniem, poniewaz jeszcze się ucze ( 1 klasa zsz), mam praktyki w salonie fryzjerskim. Czy jeśli bym poszła do mopsu, lub do gminy dali by mi jakieś mieszkanie. Czy wogóle mogłabym wynając mieszkanie bez potwierdzenia pracy ?
Za czynsz by płaciła babcia, ja bym tylko musiała te "media". Dzięki za pomoc

Opublikowano

Kurczę chyba pierwsze takie poważne pytanie na tym forum i nie wiem czy to nie zmyślone :) Jeśli to prawda to kwestia tkwi raczej w samym urzędzie. Mogą Ci dać lub nie. Ciężko powiedzieć jeśli nie pójdziesz i się nie dowiesz. Do tego nie wiem czy chodzi Ci o mieszkanie socjalne, które jest zazwyczaj przeznaczone dla ludzi w trudnej sytuacji życiowej np. jakaś rodzina w której rodzice pracę stracili. Nie chcę wnikać w twoje sprawy osobiste i życie oraz to dlaczego musisz wynieść się z domu,ale skoro masz jeszcze babcię,która jak napisałaś opłaci Ci mieszkanie to może mogłabyś z nią zamieszkać? Nawet jeśli dostaniesz to mieszkanie to jakoś musiałabyś zdobyć pieniądze na media (woda,prąd,gaz,ogrzewanie). Do tego doliczyć utrzymanie codzienne? Nie wyobrażam sobie ładnej dziewczyny muszącej żyć w ten sposób.

Opublikowano

To wszystko zależy. U mnie na mieszkanie z urzędu miasta czeka się od 3 do 5 lat od momentu wciągnięcia na listę.W każdym mieście jest inaczej, jest inny czas oczekiwania. Co do mieszkania na wynajem.Wynajmujący Ci mieszkanie może oczekiwać od ciebie dokumentu o zatrudnieniu ale wcale nie musi.To też zależne jest od ludzi którzy będą ci wynajmować.Dobrze jest podpisać umowę a nie na tzw. słowo, bo wtedy w każdej chwili mogą Cię wyrzucić.

Segz

16ob.png

Opublikowano

A nie masz znajomych z kim mogłabyś wynająć mieszkanie? Taniej by było o wiele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...