Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Eve na midzie

Smiesne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio gram sobie eve na midzie i dosyć przyjemnie się nią gra łatwa farma z Q dobry escape z W i fajnie można się healać z E

a jej Ult w TF to dopiero fajna sprawa jak trafi w cały team to dobry shield jest

Ciagle mi piszą Eve troll pick report

co myślicie o tej postaci na midzie ?

Opublikowano

Przed nerfem widziałem ją co chwile na rankedzie teraz już tak nie widuję ale myślę że nadal jest dobra.

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

przed nerfem .... robiła easy pente. Teraz to ciężko zdobyć triplekill .

@top

Nie, teraz się nie nadaje według mnie na mida.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Nadaje się, jedynie zmienili jej ulta, bo ludzie używali do KS. Obecnie gra się trochę trudniej, bo trzeba ogarniać i maną nie spamować, ale roam i tak ma genialny na niewidce :)

Opublikowano

rzadko widuje ją na midzie, w s3 jej potencjał widać w jungli, którą czyści dość szybko no i ma cudne ganki, podchodzi od tylu enemy jej nie widzi wy wbijacie i ona sie pojawia i co macie kile :_)

Opublikowano

nerf totalny , dostała rework bo była słaba i teraz jest słabsza niż przed reworkem... Wolałem starą lepsze ult i znikała bez jakiejś granicy widzenia , e miało slow .

Edit : ja jako gracz który grał długo tą postacią zauważyłem też że tarcze z ulti dostaje się z jakimś chorym opóźnieniem po nerfie , czasami chce sobie uratować tym dupe klikam oni dostają dmg a ja leże , bo tarcza nie zdążyła się pojawić..

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Da się nią grać.

na +:

-łatwy roam

-aoe ult ze slowem

-szybkie i łatwe farmienie

-countruje diane

na -:

- ma słaby late game

- ciezko spozycjonowac sie w teamfightcie

Opublikowano

w przeciwieństwie do większość ap to mogę nia lajtowo iść z każdym 1 vs 1 i zawsze wygram

na midzie farma z Q jedynie w TF słabo ale łatwo zajść adc puścić ulta i kill + wielki shield

Opublikowano

Ciagle mi piszą Eve troll pick report

To tylko przyzwyczajenie jeszcze z czasów przed "wielkim" remake (czasy ze starym modelem eve).

Ja myślę, że średnia na midzie. Przeżyłaby jakoś early/mid, ale musiałaby skupić się głównie na gankach pozostałych linii, bo na swojej trochę cieżko zostać. W late game lekko słabieje, ale jeśli umie się nią grać to i w teamfightach da radę.

Opublikowano

można też grać ad , ale masz odwrotność , słaba w wczesnej fazie, potęga w późnej. Jest nawet lepsza na ad , ale w late...

Gramy w LOL'a

Runy :

Nowicjusz
Opublikowano

eve byla jest i bd mocna na midzie, mowienie ze po nerfie jest slaba jest glupota jedyne na czym stracila to na ulcie ktorego i tak glownym zadaniem byl shield. Zagraj sobie zedem na evke na midzie to sie dowiesz dlaczego dalej jest dobra ;d

Opublikowano

Przed nerfem ona była najlepszą postacią na mida, teraz też jest dobra ale nie ma takiego skilla jak przedtem :P

Opublikowano

Nadaje się na mida nadaje :)

Wystarczy ogarnąć , oczywiście nie myśl że z każdym na midzie wygrać evką :D.

zgaduje pewnie że grasz tak jak ja na nordicu więc się nie dziw że tak piszą , to normalka , mnie to już obrażają dlatego że gry wygrywam ^^.

Właśnie ktoś napisał że counter na diane i to jest akurat prawda :P tylko trzeba wiedzieć jak grać przeciwko niej.

No ale i tak te nerfy wszystkie zniszczyły tego championa powinni buffnąć chociaż trochę :D.

Udyrem też nikt nie grał więc riot dał mu mocnego buffa :D

Dobra koniec bo schodzę z tematu.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

eve counter na diane ??? co prawda jeszcze nie grałerm diana na eve ale wydaje mi się, że dał bym rade ją rozwalić... rozwalałem niejednokrotnie counterów diany takich jak morde, swain.... a u evy nie widze jakiś trudności jeżeli brać pod uwagę jej mechanikę

Opublikowano

na eve wystarczy pink ward i już niema jak farmić .

ale przeciez ona musi sie pojawic zeby farmic XDD

wszystkie postacie ze stealthem sa op, potrafi zonowac i snowballowac smaczny pick

Opublikowano

Więc tak. Jest dobra, nawet ba.. prawie op, ale... grałem na kumpla koncie ( na moim mam bana ), ma on platynę I. Więc picknąłem eve na mida. Enemy Insta-Lock soraka. Więc ja wesoły zaczynam grę, a tu sraka na midzie. Nie mogłem podejść do minionów, kupiła buty 3 i oracla. Ganki mi nie wychodziły, bo ona biegała za mną i napierdalała z lich bane'a i tego swojego silenc'a nie pozwalając mi podejść. Co z tego, że raz padła ( skoro kupiła ryali i mogłem iść afk ). Na razie best kontra na eve... bo gdy wypieprzysz w nią kombo, ona "czaruje" sobie z dupy 1.4k hp i możesz gryźć piach ( spam q, spam e, lich bane i dfg, do tego trudno uciec, bo może mieć ryali [ a ten debuff u eve ma cooldown... ] ). Na midzie chujowa, każdy range ją rucha. Na jungle, albo na topa pod hybrid / ap off.

pjona

graphic.png

Opublikowano

Dodam też że na 3v3 jest o niebo lepsza (lepsze itemy są na nią ) i wogóle inaczej się na tej mapie nią gra.

Gramy w LOL'a

Runy :

Nowicjusz
Opublikowano

Więc tak. Jest dobra, nawet ba.. prawie op, ale... grałem na kumpla koncie ( na moim mam bana ), ma on platynę I. Więc picknąłem eve na mida. Enemy Insta-Lock soraka. Więc ja wesoły zaczynam grę, a tu sraka na midzie. Nie mogłem podejść do minionów, kupiła buty 3 i oracla. Ganki mi nie wychodziły, bo ona biegała za mną i napierdalała z lich bane'a i tego swojego silenc'a nie pozwalając mi podejść. Co z tego, że raz padła ( skoro kupiła ryali i mogłem iść afk ). Na razie best kontra na eve... bo gdy wypieprzysz w nią kombo, ona "czaruje" sobie z dupy 1.4k hp i możesz gryźć piach ( spam q, spam e, lich bane i dfg, do tego trudno uciec, bo może mieć ryali [ a ten debuff u eve ma cooldown... ] ). Na midzie chujowa, każdy range ją rucha. Na jungle, albo na topa pod hybrid / ap off.

pjona

kazdy range? wymien mi takiego ktory potrafi zgnebic eve na midzie

Opublikowano

kazdy range? wymien mi takiego ktory potrafi zgnebic eve na midzie

2 pierwsze lepsze pick, Orianna, Ahri.

@top

Jeśli dasz farmić Eve na midzie to na 90% przegrałeś grę, ona ma taki roam i lategame że sama potrafi wygrywać gry.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...