Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Pogromcy Mobów #3

Snickers1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ten TuT pomoże wam żyć bezpiecznie w niebezpiecznym świecie Minecraft

Pułapka na Endermany

Enderman to humanoidalny, neutralny mob wysokości trzech klocków. Endermany są znane z teleportacji i przenoszenia bloków.Mają także specyficzny stosunek do gracza, są neutralne, póki nie popatrzy sie im w oczy, lub gdy zostaną zaatakowane. Pojawiają się one głównie w Kresie, lecz tylko przy świetle 7 lub mniejszym a także na ziemi. Pojawiają się one jednak 10 razy rzadziej, niż inne moby. Mimo to, można je spotkać każdej nocy samotnie, lub w grupach.

post-679005-0-01174000-1368359849.png

1. Tworzymy 2 kratki nad ziemią taką bryłę o wymiarach 3x3x3 z pustym wnętrzem

post-679005-0-06316700-1368359943_thumb.jpg post-679005-0-61653500-1368359946_thumb.jpg

2. Nad pustym wnętrzem stawiamy blok i kładziemy red stone do okoła

post-679005-0-97528800-1368359949_thumb.jpg

3. Naokoło umieszczamy lepkie tłoki tak by były przy red stonie (tłoki zwrócone do ziemi)

post-679005-0-84021000-1368359952_thumb.jpg

4. Pod tłokami dajemy dowolny blok (każdy który da się przesunąć przez tłok)

post-679005-0-93361800-1368359955_thumb.jpg

5. Na bloku w pustej przestrzeni dajemy przełącznik / dźwignię (oświetliłem pochodniami byście widzieli przełącznik )

post-679005-0-80382900-1368359958_thumb.jpg

6. Po przełączeniu dźwigni / przełącznika tłoki działają

post-679005-0-31408900-1368359962_thumb.jpg

7. Gdy Endermany zostaną przez nas zaatakowane nie mogą nas uderzyć gdyż są za duże możemy je bić mieczem lub opuścić tłoki by same zginęły tak jak na obrazku niżej

post-679005-0-28130800-1368359965_thumb.jpg

Mam nadzieję że pułapka się podobała

więc nie zapomnij zostawić like

Piszcie jaką chcecie następną pułapkę

Opublikowano

Tak długo myślałem jak wykorzystać wysokość endermanów by je zabić i tak oto powstała ta pułapka

zauważyłem że należy tłok tak umieścić by popychany blok nachodził na głowę endermana ;)

ale pułapka nie jest oryginalna bo przed chwilką po twoim komentarzu spojrzałem na yt czy są jakieś pułapki na Edka i była podobna troszkę inaczej zbudowana ale na tej samej zasadzie ;)

a co do jej rozbudowania próbowałem dodać dispensery i by się skakało by strzelać w edki ale trafiony strzałą edek znikał :(

Cieszy mnie to że się spodobało

Opublikowano

Bardzo bardzo fajna pułapka :)

Lecz na razie nie widzę zastosowania

Ale i tak łap "lubię to" (powinni zmienić ten przycisk bo kradniemy pomysł facebookowi :P )

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Możliwe ja to wczoraj obmyśliłem gdy zauważyłem że nie da się edka podnieść na tłoku ale da się go z góry zmiażdżyć i to jest wydajniejsze ;)

Piszcie na co pułapkę zrobić następnym razem ;)

Opublikowano

Możliwe ja to wczoraj obmyśliłem gdy zauważyłem że nie da się edka podnieść na tłoku ale da się go z góry zmiażdżyć i to jest wydajniejsze ;)

Piszcie na co pułapkę zrobić następnym razem ;)

Pulapeczke na kostki (szkielety) bo strzaly i kosci sie zawsze przydadza.:)

@topic

Bardzo fajna i przydatna pulapeczka :)

Opublikowano

o_O

Każdy tut coraz lepszy :D Nie no szacun kolego.

Zrobisz next na szkielety , pająki i spideryokery w jednym ? Mega-TuT ?

Bardzo mi zależy. Masz like. Cudo :D

Opublikowano

Oj mam fanów ? ;_;

Dobra ale taki mega tut to za jakiś czas jak będzie luz w szkole piątek - sobota ok ?

wtedy zrobię taki wypasiony tut :p

a teraz dobranoc

Opublikowano

Dziękuję za like i przypominam w weekend mega tut się szykuje jeśli wszystko dobrze pójdzie ;)

@up zgłoszenie zostało wysłane spam i reklama innego servera

szczerze mam to w **** czy ktoś banuje bo może pewnie miał powód ale to nie znaczy że masz reklamować jakieś forum co byś zrobił jak by reklamowali na twoim forum ?

puki ja nie dostane bana mam na to wy****ne ;)

Opublikowano

Marnowanie surowcow... Jak mozna byc takim unskilledem zeby nie umiec endermana zabic -.- Pozatym jak nie umiesz się bić - nie atakuj/patrz na niego.

Opublikowano

Marnuje to ja na ciebie czas teraz ;)

to jest tut jak zrobić pułapkę i nikt nie każe ci jej budować możesz sobie zobaczyć jak ją zrobić a nawet wykonać ale nie musisz

P.S. Dziś przygotowania do mega tuta ;)

Opublikowano

Prosta, ale fajna :D

@up Popieram, coś na serwery by się przydało :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...