Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ekran (obraz)

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej
Mam problem z moim monitorem. Nie wiem czy to jego wina no ale zobaczymy. Monitor to HP w2207h. Problem polega na tym, że gdy próbuję włączyć grę taką jak NFS U2 czy NFS Carbon to ekran tak jakby tracił zasilanie i nie odpowiada na żadne funkcje. W słuchawkach dźwięk z gry słychać. Aby powrócić do normalnej formy muszę wyłączyć twardo komputer, odpiąć kabel zasilania z monitora, poczekać chwilę i wpiąć go na nowo. Wtedy jest ok. Dodam jeszcze, że dzieje się tak tylko przy tych 2 grach. BF 3, LoL, Lineage 2, TES:V Skyrim działają normalnie.
Mój komputer jeśli to coś da:
Intel i5 2320 3,00GHz
8GB ram
Ati Gigabyte 7850 HD series
SSD Samsung 60 GB
HDD 500 GB
BeQuiet StraightPower 450W
ASRock H77 Pro4-M

Bardzo prosiłbym o pomoc ;)
pozdrawiam doxxx

Opublikowano

Po zaktualizowaniu sterowników dalej to samo ;(
Przy okazji możecie doradzić mi dobór jakiegoś dobrego monitora do gier. ~1400zł

Opublikowano

Być może zasilacz od kompa, jak właczysz grę to komp zaczyna zużywać więcej mocy i w pewnym momencie napięcia tak spadają że karta graf. się wyłącza.

Być może to być monitor, układ się w nim uszkodził i przy zmianie rozdzielczości się wyłącza.

Opublikowano

Hmmm... Sam rozważam opcję monitoru ze względu na pewien test który przeprowadziłem xD Jak podpinałem komputer u kolegi na jego monitorze wszystko działało, u mnie szlag trafia obraz ...

Jutro podrzuce wam 2 modele monitorów, które sobie upatrzyłem, ewentualnie mi doradzicie coś lepszego :)

Opublikowano

A mogę prosić o uzasadnienie dlaczego ten? Wady i zalety :)
Ten IIyama podobno jest dobry ze względu na szybki czas reakcji (1ms)

Opublikowano

Bierz tą iiyame 27" IPS, nie wiem jak z ASUS'em ale LG ponoć nie daje matrycy IPS w 100% a na pewno nie w tych tańszych modelach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...