Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanko] talia nekro

VertOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

mam tą podstawową talię nekro + karty z kodów

jakie pakiety kupować aby ulepszyć swoją talię ?

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Pakiet za 12.5k złota oraz 1000 pieczęci.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

jeszcze takie pytanko - opłaca się wgl. brać karty za np. 6 czy lepiej inwestować w takie za 4-5 i mniej?

Opublikowano

To wszystko zależy od twoich kart i taktyki. Wszystko zależy jak lubisz grać, ja np. na Nekro gram Serią czyli podstawowym bohaterem 4/4/2, a więc gram potwory i czary wymagające max 4 punktów siły i to samo z czarami.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Imho branie potworów tzw. 'legendarnych' za 6 i 7 pkt. się nie opłaca, chyba, że idziesz w full Piąchę.

Nekro ma potężne czary, więc ja bym stawiał tak jak stokarz, na 4/4/2, masz dostępne dzięki temu Znaki Śmierci, Lodowe Bronie oraz kilka fajnych dopałek, dodatkowo możesz nawet zagrać kilka odwoływaczy i odpałek.

Opublikowano

Mój deck ustawiony jest pod karty do 5 siły (piąstka) i do 4many(butelka) i 3tarcze. Deck pod 63 karty, często przychodzą mi dobre karty co pozwala mi szybko ubić :P.

Opublikowano

Mój deck ustawiony jest pod karty do 5 siły (piąstka) i do 4many(butelka) i 3tarcze. Deck pod 63 karty, często przychodzą mi dobre karty co pozwala mi szybko ubić :P.

63 karty to za dużo , najlepiej grać 59 kartami ;)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

czyli mam rozumieć że 4 many i najllepiej wyszukiwać mocnych czarów ?

Opublikowano

Tak, takich jak gejzery, pożeracze dusz, lodowe kolce itp. Oczywiście jeżeli masz silne czary za 6 takie jak władca marionetek to możesz grać 4/6/2 albo 3/6/2

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

takie pytanko - o co kaman z tym 3/6/4 itd? jestem w tym ''zielony''

Opublikowano

3/6/4 to rozdanie punktów twojego bohatera. Od początku:

3 punkty w Might

6 punktów w Magic

4 punkty w Destiny

Z tego wynika, że jest to talia nastawiona głównie na atak czarami i łuty szczęscia :)

Opublikowano

ok, teraz oatatnie pytanko i będzie można cls

rozdam przy okazji liki

z kąd mogę zdobyć Nergala - bohatera nekropolii

kumpel mówi że jest to bardzo mocny bohater

Opublikowano

Nergala z każdych pakietów posiłków (2% szans na kartę bohaterską) i z zestawów bohaterskich (100% szans na kartę bohaterską, może trafi Ci się Nergal)

Opublikowano

Nie polecam ci Nergala na początek, do niego trzeba mieć karty, takie jak banshee czy czary typu trzęsienie ziemi lub rój insektów, a na razie wątpię że posiadasz takie karty, szczególnie że jak wywnioskowałem z twoich postów dopiero zaczynasz grać ;)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Ja się będę sprzeczać ze wszystkimi którzy piszą, że w nekropolii nie opłaca się brać stworzeń za 6, 7 i 8 surowca (pkt. które bohater wydaje na kartę), bo to jakie karty bierzemy zależy w 60% od bohatera i w 40% od naszej taktyki. Wyobraźcie sobie moją taktyke... w 1 szeregu ustawiam wampirzego lorda i arcylicza + wampirzemu lordowi zaklęcie do drenażu. Przez drenaż życia (u arcylicza 2, u lorda 5) jest ten szereg prawie nie zniszczalny. Oczywiście zaklęcia dadzą radę (np. armagedon, który zabija wszystkie jednostki), ale stworzenia nie. Na to wszystko schodzi 12 surowca. Dodatkowo są wydarzenia kosztujące 3 surowca którymi można dodatkowo zwiększyć życie, atak lub odwet.

Opublikowano

Up. Zanim osiągniesz te 12surowców już dawno możesz przegrać. Do tego jeżeli taki potwór za 8 trafi nam się w początkowej ,,ręce" to mamy krótko mówiąc przerąbane.

Dodatkowo drenaż życia jest czarem tylko zajmującym niepotrzebnie miejsce w talii.

Taka kompozycje jaką podałeś może się okazać twoim przekleństwem gdy np przeciwnik rzuci ci władcę marionetek.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...