Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] kha'zix

Thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Top i Mid będą dobre, jednakże mid jest bardziej viable, gdyż kontruje go tam mniej championów, dodatkowo zadaje im duży burst już na 1 lvlu (z samego dobrego Q ~200)

Build standardowy jak na bruisera ze szczyptą MR (Malmortius?), masterki typowo 9/21/0 lub 21/9/0.

Opublikowano

moim zdaniem na topa pasuje postać która spokojnie może przyjąć obrażenia - kazik do takich nie należy

powinien on dawać radę na midzie dzięki bardzo łatwej farmie na 6lvl, healu, doskoku itd

polecam

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Kha zix.

1. Powinien iść głównie na mida i od 6 lvla ostro roamować. Ult pozwala na świetne gankowanie innych linii. Gdy nastawiam się na częsty roam, rozwijam doskok pierwszy i od 6 lvla często gankuję inne linie.

2. Budowanie. Ja robię to tak:

Miecz+2 poty ->Buty i tłuczek -> Wampiryczny kostur + Całe buty -> BT -> Ostatni szept -> Czarny Tasak -> Trinity -> GA

build.png

Oczywiście nie muszę mówić że przy każdym powrocie 1-2 wardy

Ja taki zawsze składam i nie narzekam na brak dmg. Wchodzę - zabijam - wychodzę. Taka właśnie rola kha'zixa. Nie mam problemów z maną, zawsze jungler oddaje mi blue.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Przeciez to postac tylko na mida, na topie niszczy go chyba wszystko, bo jego burst gowno tam robi.

To jest taka postac, ze jak do mid game nie nafeedujesz sie do 10/0 to w late nic nie robisz

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Lee sin i kha kupe robi to samo rengar

Tylko powiedz co lee z topa zrobi khazixowi gankującemu bota?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Lee sin i kha kupe robi to samo rengar

Czyli w late bierze apc/adc na skill?

Kha, only mid. Zbyt papierowy na topa, build składasz pod przebicie ponieważ masz dziki przelicznik na q. W mid game z w potrafi pół hp jebnąć. W late słabnie. Buld

-obuwie merkurego/tabi/na cdr (broń Boże berserki)

-bc

-bt/botrk

-lash whisper

-warmog

-ga/mom/bt/botrk inne sytuacyjne

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...