Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ownserwer - Koniec ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, Od jakiegoś czasu zauważyłem że ownserwer się sypie. Co jakiś czas wywala wszystkie serwer i strone na kilkadziesiąt minut. Na Helpdesku 2 dni temu wyslalem zamowienie na serwer i dalej nie mam odpowiedzi... Co chwile restarty robią serwery padają... Też macie takie coś? Co chwile kurwa wywala... Zenada..

post-912976-0-49463100-1367601520.png

Opublikowano

Zmieniaj hosting jak najszybciej. My się stamtąd wynosimy w przyszłym tygodniu. Gówno nie hosting. Raz dziennie przynajmniej musi się coś spieprzyć. Teraz w ogóle nie działa. A odpowiedź na tym cholernym help disku. Jeśli chodzi o problemy to nie odpowiadają w ogóle - tydzień czekałem i nic. Jedynie odpisują (po godzinie) jak serwer nie działa w ogóle.

TD36Yi3.jpg

Opublikowano

Pf.. gdybym ja 2 dni czekał na odpowiedź, to byłbym zadowolonym klientem.

Na CraftServe raz czekałem 12 dni.

Oczywiście już się wyniosłem.

Idź na Slotex.pl, do 40slotów ma dobre oferty. Jak planujesz większy serwer, to napisz do Slotexa, a zmówią Ci maszynę z OVH.

Ja tak zrobiłem i jest wręcz doskonale. Świetna maszyna 16GB. Niedługo bierzemy 32GB. Lepszego niż OVH nie znajdziesz.

To serwery dedykowane, a nie hosting. Jest Twój, z nikim go nie dzielisz :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

@Up tak ci się tylk wydaje :)

@Topic

Own już od dłuższego czasu nie daje sobie rady. Na razie są tylko lagi i jakieś dziwne restarty ale już nie długo cały ten hosting wyleci w kosmos.

Polecam ci zmiane hostingu na Disconnect.pl

Dlaczego ?:

- wysokie stawki sms

- darmowy is

- harmonogram zadań

- szybki i łatwy panel

Opublikowano

Co ja mam zrobić z 400zł na ownserwer? Myślicie że ktoś to zamieni? Na craftesrve można 40 slotów max. A ja potrzebuje minimum 100 slotów. W jaki sposób wymienić kase żeby nikt nie oszukał? Chociaż z 200zł by sie przydało.. Bo nie dajemy rady z tym hostingiem.

Opublikowano

Kolego ja ci polecam maxrate..

nigdy nie ma problemów a jeśli są to są drobne..

jest dość tanio..

no i oczywiście łatwy w obsłudze :-)

http:/www.Maxrate.pl - ten hosting :)

mylittleponym.pngSygnatura by Shavire <3

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Opublikowano

Co ja mam zrobić z 400zł na ownserwer? Myślicie że ktoś to zamieni? Na craftesrve można 40 slotów max. A ja potrzebuje minimum 100 slotów. W jaki sposób wymienić kase żeby nikt nie oszukał? Chociaż z 200zł by sie przydało.. Bo nie dajemy rady z tym hostingiem.

Nic z tym nie zrobisz. Możesz ewentualnie sprzedać konto, ale nie na MPC, bo tu zakaz.

Innej możliwości nie ma. CraftServe odradzam.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Pogadamy z kumplem i sie naradzimy. Jezeli znowu sie te problemu potworza to bedziemy cos myslec. a poki co musimy zostac na own. 3gb ramu i 50 osob na serwerze i przez caly dzien 0 lagów było. Dopiero w nocy na 10 minut hosting wywaliło

Opublikowano

Ja polecam PixelTeam jeżeli byś się przenosił, Mam u nich 60 slotowy serwer i jest bardzo dobry, 0 Lagów, Łatwy do ogarnięcia Panel, i bardzo tanio :P

Jedyny minus to że musiąłem 4 dni czekać na aktywacje serwera ( na csrv czekalem 2 dni ) bo zaplacilem przelewem tradycyjnym..

Opublikowano

Musze przyznać że piszecie głupoty co do lagów... Racja lagi były, Ale ustały. Dziś na serwerze było 80 osób. Serwer ma 3GB Ram i przy 80 osobaach ani jednego laga! Tylko ten support na ownserwer maja hu****

Macie ip: OldCrafters.gomc.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...