.:KuKiS:. Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam, dziś chciałem postawić serwer na plikach serwerowych terenzo. I mam kłopot z userami mysql, mianowicie chodzi o to. A tabela z użytkownikami wygląda tak: Możecie mi powiedzieć, jakich użytkowników dodać/usunąć, i jakie hasła im nadać, żeby to na razie odpaliło? Odnośnik do komentarza
Ups... Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Proszę: Dodać usera: /usr/local/bin/mysqladmin -u root password twoje-haslo [ENTER] Potem mysql -p potem CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'twoje-haslo'; [ENTER] GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION; [ENTER] flush privileges; [ENTER] quit [ENTER] W miejscu twoje-haslo, dajesz haslo do mysql Potem może wyskakiwać coś w rodzaju złego hasła, będzie to wina configów channeli,game i db Odnośnik do komentarza
.:KuKiS:. Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Proszę: Dodać usera: /usr/local/bin/mysqladmin -u root password twoje-haslo [ENTER] Potem mysql -p potem CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'twoje-haslo'; [ENTER] GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION; [ENTER] flush privileges; [ENTER] quit [ENTER] W miejscu twoje-haslo, dajesz haslo do mysql Potem może wyskakiwać coś w rodzaju złego hasła, będzie to wina configów channeli,game i db nie rozumiem po co to. Mam stworzonego usera, i on działa. To chyba nie pomoże. Odnośnik do komentarza
Ups... Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Jak widzisz na ss jest user "mt2" a w bazie go nie masz , Jeżeli nie chcesz tego robić, zmień configi Odnośnik do komentarza
.:KuKiS:. Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A ostatnia tabela w bazie to nie user mt2? Odnośnik do komentarza
IngramMT2 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 nie rozumiem po co to. Mam stworzonego usera, i on działa. To chyba nie pomoże. Czemu usera root ? . stwórz usera mt2 i przed CREATE USER 'root'@'%'localhost'IDENTIFIED BY 'twoje-haslo'; . Będzie działać na 1000% . : ]]] , Odnośnik do komentarza
.:KuKiS:. Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Czemu usera root ? . stwórz usera mt2 i przed CREATE USER 'root'@'%'localhost'IDENTIFIED BY 'twoje-haslo'; . Będzie działać na 1000% . : ]]] , otóż zrobiłem tak i nie działa. @Edit. Poradziłęm sobie sam, do zamkniecia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.