Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy 16letni strażak?

Varen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy 16letni strażak może iść do poszukiwań jakiejś osoby?

Np. do powodzi może jechać, a czy do poszukiwań może też?

Opublikowano

nie , nikt nie weźmie odpowiedzialności w takiej pracy za dziecko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chyba, że mówisz o OSP. Tu zazwyczaj jest tak, że możesz jechać, bo przyda się każdy, aczkolwiek na wynagrodzenie/wpisy do protokołów itd. nie licz. Będziesz tam, jako zwykły cywilopomocnik.

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Opublikowano

Nie weźmie nikt odpowiedzialności, lub tak jak up pisał.

Możesz liczyć na jakieś wypady ale nie licz na dużo

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Oczywiście mówię o OSP, w OSP o ile się nie mylę można do poszukiwań jechać, ale nie do pożarów.

Opublikowano

nie , nikt nie weźmie odpowiedzialności w takiej pracy za dziecko

Chyba, że mówisz o OSP. Tu zazwyczaj jest tak, że możesz jechać, bo przyda się każdy, aczkolwiek na wynagrodzenie/wpisy do protokołów itd. nie licz. Będziesz tam, jako zwykły cywilopomocnik.

Oj ludzie zero wiedzy.

Zależy jaka jednostka OSP itd.

Prawidłowo musisz mieć podstawowy kurs, 18 lat i badania. Jeśli masz kurs i badania to wiek nie jest już taki ważny, ale żeby mieć kurs musisz mieć 18 lat albo ukończoną odpowiednią szkołę, która daje ci taki kurs wcześniej tak jak ja. Już pod czas robienia tego kursu wyjeżdżałem na akcje, jakieś trawki itd.

Wszystko zależy od dowódcy i jakie jest zdarzenie. Jeśli jakieś trawki to jest opcja że pojedziesz jeśli coś poważniejszego, większy pożar to raczej nie bo dowódca nie weźmie za ciebie odpowiedzialności (chyba że jest debilem), do poszukiwań raczej cię wezmą.

Opublikowano

Oj ludzie zero wiedzy.

Prawidłowo musisz mieć podstawowy kurs, 18 lat i badania. Jeśli masz kurs i badania to wiek nie jest już taki ważny, ale żeby mieć kurs musisz mieć 18 lat albo ukończoną odpowiednią szkołę, która daje ci taki kurs wcześniej tak jak ja. Już pod czas robienia tego kursu wyjeżdżałem na akcje, jakieś trawki itd.

Wszystko zależy od dowódcy i jakie jest zdarzenie. Jeśli jakieś trawki to jest opcja że pojedziesz jeśli coś poważniejszego, większy pożar to raczej nie bo dowódca nie weźmie za ciebie odpowiedzialności (chyba że jest debilem), do poszukiwań raczej cię wezmą.

Ja mam 16 lat, wiele razy studiowałem przeróżne artykuły, pomagał mi dobry znajomy który jest teraz naczelnikiem w jednej jednostce, znam się bardzo dobrze. Przy powodzi byłem nie raz, zawsze jestem pierwszy przy remizie gdy wyje syrena, nie ważna dla mnie pora dnia i nocy.

Kursy można od 17 lat zaczynać robić powoli z tego co wiem, ale no tyle nie mam.

Ale do poszukiwań wezmą mnie raczej.

A ogólnie chodzi mi o to:

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/891494,poszukiwania-chorego-16-latka,id,t.html[code]
[code]http://sieradz.naszemiasto.pl/artykul/1850440,policja-szuka-nastolatka-z-domu-dziecka,id,t.html#bd08a9e8260f0cc8,1,3,5

Te tereny znam doskonale bo mam tam dziewczyne.

Opublikowano

Oj ludzie zero wiedzy.

To widzę, że Ty niewiele wiesz. Podczas pożaru, nie liczy się ile masz lat. Pomóc może każdy. To, że nie jedziesz jako strażak, a zwykły człowiek, to inna kwestia.

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

U mojej babci na wsi, w OSP przyjmują bodajże od 12 roku życia i jeżdzą na akcje z tego co wiem, tylko wiadomo, że nie lecą na ognicho z wiadrem.

Opublikowano

To widzę, że Ty niewiele wiesz. Podczas pożaru, nie liczy się ile masz lat. Pomóc może każdy. To, że nie jedziesz jako strażak, a zwykły człowiek, to inna kwestia.

Kurwa mać ja tutaj piszę jak to wygląda od strony straży więc kurwa nie wypowiadaj się jak nie masz pojęcia w temacie. Czy ja pisałem że pomoc zwykłych ludzi nie jest przydatna? No kurwa chyba nie!

Ja mam 16 lat, wiele razy studiowałem przeróżne artykuły, pomagał mi dobry znajomy który jest teraz naczelnikiem w jednej jednostce, znam się bardzo dobrze. Przy powodzi byłem nie raz, zawsze jestem pierwszy przy remizie gdy wyje syrena, nie ważna dla mnie pora dnia i nocy.

Kursy można od 17 lat zaczynać robić powoli z tego co wiem, ale no tyle nie mam.

Ale do poszukiwań wezmą mnie raczej.

A ogólnie chodzi mi o to:

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/891494,poszukiwania-chorego-16-latka,id,t.html[code]
[code]http://sieradz.naszemiasto.pl/artykul/1850440,policja-szuka-nastolatka-z-domu-dziecka,id,t.html#bd08a9e8260f0cc8,1,3,5

Te tereny znam doskonale bo mam tam dziewczyne.

W takim przypadku to raczej Cię wezmą. Tym bardziej że już jeździłeś na powodzie.

Opublikowano

Kurwa mać ja tutaj piszę jak to wygląda od strony straży więc kurwa nie wypowiadaj się jak nie masz pojęcia w temacie. Czy ja pisałem że pomoc zwykłych ludzi nie jest przydatna? No kurwa chyba nie!

W takim przypadku to raczej Cię wezmą. Tym bardziej że już jeździłeś na powodzie.

Tak, dokładnie to napisałeś. Nie bluźnij, bo nieletnim nie wypada. Zacytowałeś mój post, gdzie napisałem o tym, jak ważna jest pomoc strażaków-nie strażaków i napisałeś, że nie wiem co piszę. Uznałem za logiczne, że albo nie wiesz co komentujesz, albo próbujesz zabłysnąć.

1373986324-U917591.png

KLIK

Opublikowano

Tak, dokładnie to napisałeś. Nie bluźnij, bo nieletnim nie wypada. Zacytowałeś mój post, gdzie napisałem o tym, jak ważna jest pomoc strażaków-nie strażaków i napisałeś, że nie wiem co piszę. Uznałem za logiczne, że albo nie wiesz co komentujesz, albo próbujesz zabłysnąć.

Kurwa skończ pajacować, naucz się czytać ze zrozumieniem i tyle.

Oj ludzie zero wiedzy.

KURWA W KTÓRYM MIEJSCU? BO NIE WIDZĘ!

Będzie mnie uczyć jakiś "specjalista" od metina...

Opublikowano

Potrzebna sa kursy, nie masz kursow to bedzie ciezko. Ale jak jezdziles na powodzenie to jakies doswiadczenie juz zalapales. Ja bym ciebie puscil na akcje :P

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...