Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Morgana

Converq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano.

W S2 Morgana na rankedach była podstawowym champem,którego banowano.

W S3 jak zauważyłem w ogóle nie jest ona banowana i nikt nią nie gra.

Właśnie potrzebuje dobrego AP Carry i przypomniałem sobie o Morganie.

Czy została ona jakoś znacznie osłabiona?Czy jednak dalej jest mocnym pickiem,który potrafi zdominować mida?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Opublikowano

Nie została osłabiona, dalej jest bardzo mocnym pickiem tylko nikt z topki nią nie gra więc wyszła z mody :) Dalej jest dobra na SoloQ.

Opublikowano

Jest useless, na midzie kontruje ją wszystko, na supporcie jest słaba, ma strasznie mały DMG jak na głównego AP dealera w teamie, w TF'ach useless, gdyby jej ult stunował od razu, to był by jakiś tam sens pickowania jej. Nie warto tym grać.

Opublikowano

Morgana? Zajesuper! nic się w niej nie zmieniło, nadal ulcik zalatujący OPekowatością Jest super, to ulti dobrze zcastowane carruje TF'y :)

@up

o prosze! jaki znawca się znalazł! nie chce ci nic mówić, ale morgana sama ustawia TF'y jak chce, ona tylko nakłada na siebie shielda, tank robi rozpierduche, wchodzi sobie spacerkiem w 5 castuje ulta, wszyscy flashują gdzie popadnie albo jest penta-stun i GGwp teamfight wygrany. A jak ją focusują to odpala Zhony'e i cały dmg w "złoto" leci. Nie znasz się to się nie wypowiadaj, a jak nie umiesz grać champem typu morgana, bo klatki nie umiesz landnąć na przeciwnika, to ci gratuluję ^_^

dmg też ma dobry a sustain jeszzce lepszy. Nie jest burster'em typu Annie,Veigar,Lux, LB, trzeba nią umieć grać, żeby zmiażdżyć przeciwnika na linii.

Opublikowano

Jest useless, na midzie kontruje ją wszystko, na supporcie jest słaba, ma strasznie mały DMG jak na głównego AP dealera w teamie, w TF'ach useless, gdyby jej ult stunował od razu, to był by jakiś tam sens pickowania jej. Nie warto tym grać.

lol xD

Morgana to jeden z moich ulubionych picków AP. Morgana ma bardzo łatwą farmę,po 6 nie warto do niej nawet podchodzić bo jak cię złapie w Q to masz pograne,bardzo dobra tarcza i świetny ult do teamfightów. Jedyne co mnie boli to chyba nerf jej pasywa.

Opublikowano

lol xD

Morgana to jeden z moich ulubionych picków AP. Morgana ma bardzo łatwą farmę,po 6 nie warto do niej nawet podchodzić bo jak cię złapie w Q to masz pograne,bardzo dobra tarcza i świetny ult do teamfightów. Jedyne co mnie boli to chyba nerf jej pasywa.

miała nerfa na SpellVampie?! o.O kiedy niby? :O

Opublikowano

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.Jeśli chodzi o mnie to się na nią zdecydowałem i jak dla mnie można zamknąć temat.

Opublikowano

Nie no racja, wcale nie dostanie focusa, gdy sobie wejdzie spacerkiem w TF'a, nikt tez z jej "OP" stuna nie ucieknie, bo wszyscy będą niesamowicie sparaliżowani jej ultra-zajebistym slowem, całe 20%!!! Na luzie utrzyma się wszystkich przez 3 sekundy, wcale nie dostaniesz wpierdolu przez ten czas, nie ma szans, wszyscy będą focusowali tanka. Do tego pan na górze chyba zapomniał, że tarcza chroni tylko przed obrażeniami magicznymi. Do tego nie ma takiej możliwości, byś bez babysitta wygrał mida, możesz co najwyżej stać pod towerem i farmić, ale wtedy przeciwny mid champ zrobi z 5 ganków i masz pograne. Innymi słowy - trollpick.

Opublikowano

Morgana jest nadal dobra , ale nie tak jak w sezonie 2 ,dlaczego ?

W sezonie 2 nikt nie pickował ad casterów na mida ( jedynie talon ) teraz jest jak jest ..

Na dodatek w tej mecie ogólnie wszyscy są bardzo "tankowaci" więc trudno jej zburstować kogoś tak jak kiedyś

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Nie no racja, wcale nie dostanie focusa, gdy sobie wejdzie spacerkiem w TF'a, nikt tez z jej "OP" stuna nie ucieknie, bo wszyscy będą niesamowicie sparaliżowani jej ultra-zajebistym slowem, całe 20%!!! Na luzie utrzyma się wszystkich przez 3 sekundy, wcale nie dostaniesz wpierdolu przez ten czas, nie ma szans, wszyscy będą focusowali tanka. Do tego pan na górze chyba zapomniał, że tarcza chroni tylko przed obrażeniami magicznymi. Do tego nie ma takiej możliwości, byś bez babysitta wygrał mida, możesz co najwyżej stać pod towerem i farmić, ale wtedy przeciwny mid champ zrobi z 5 ganków i masz pograne. Innymi słowy - trollpick.

hahahha! xD dziecko, u made my day! :D dziękuję ci bardzo za tak kosmiczne poprawienie humoru ^_^

Primo - "trollpick" to ty masz na imie, jak widać po twoich postach.

Secundo - mówię: jak nie umiesz sam wygrać mid'a Morganą, to ja ci po prostu gratuluję... a jak przynajmniej nie umiesz nią wyoutfarmić opponent mid'era to jesteś totalną porażką. Morgana ma b.dobry mechanizm farmienia, do tego ciężko ją zgankować dzięki właśnie jej shieldowi, co z tego że blokuje tylko magiczny dmg, CO NAJWAŻNIEJSZE drogi użytkowniku MPC, TEN SHIELD BLOKUJE WSZYSTKIE CC z całej gry! TO JEST NAJISTOTNIEJSZE, i właśnie DLATEGO może sobie wejść bez problemu pomiędzy przeciwników bez obawy o stun knock up czy knock-back. A jak jeszcze nigdy nie spotkałeś dobrego tanka, który porządnie inicjuje walkę, no to przykro mi... ;)

Co do spacerku - jak nie umiesz wchodzić "spacerkiem" w TF'y i nie znasz się na pozycjonowaniu, to zawsze można spalić flash'a :) trzeba myśleć kolego, jest tyle rozwiązań do zastosowania.

zostało powiedziane dlaczego nie jest pickowana: Topka przestała nią grać i nie jest na tyle łatwym champem, ażeby każdy dzieciak na midzie ją ogarnął i sobie z nią poradził... za przykład możemy mieć tu jednego użytkownika

Opublikowano

Siemano.

W S2 Morgana na rankedach była podstawowym champem,którego banowano.

W S3 jak zauważyłem w ogóle nie jest ona banowana i nikt nią nie gra.

Właśnie potrzebuje dobrego AP Carry i przypomniałem sobie o Morganie.

Czy została ona jakoś znacznie osłabiona?Czy jednak dalej jest mocnym pickiem,który potrafi zdominować mida?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Morgana nie została osłabiona, ale jest wiele mocniejszych od niej championów, którzy wymagają tego by być zbanowanym ( TF, Shen, Tresh, )

https://www.facebook.com/unknown10k         <- zajebisty toplane, polecam

Opublikowano

morgana dobry pick, prawie niegankowalna, shield z e, ew. klatka, easy farma, na 3 lvl W zbija wszystkich magów a te 2 sa na hita

ale jak nie lubisz tylko farmic to nie jest postac dla Ciebie xD nie zrobisz sobie jakiegos fajnego wombo combo i pentakill, nia sie easy farmi, czeka do mid/late i rozdupcza tf`y, ja zawsze buduje na nia szurelie zeby móc zestunowac z ulta adc albo apc xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

morgana nie jest typowym ap bursterem, teraz zazwyczaj bierze się takie postacie na mida aby bez problemu wykluczuly ad carry z team fightu bądź przeciwnego ap carry. Morgana nie potrafi zrobić dużego dmgu w early a w late game ciężko jest jest cokolwiek zrobić, ponieważ jej cooldowny na to nie pozwalaja za duże a gracze juz nie sa tacy papierowi jak w early wiec wg mnie ta postać nie jest zbyt dobra

Opublikowano

Jej q potrafi wygrać gre, plamka taka sobie, fajny ulcik, dobra pasywka. Nie jest grana ponieważ po co nią grać jak lux masz lepszego sneara i większy dmg z e, dodatkowo tarcze na wszystkie obrażenia nie tylko ap, dla całego teamu i lepszy ult

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...