Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak rozkrecic serwer Freebuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam serwer, ale mam mało graczy na serwerze. Raz jest full 10/10 a raz nie ma nikogo...

Serwer posiada działki, sklepy, skupy targowiska, atrakcje, areny PVP, areny eventowe i wiele innych, parkoury ale graczu nie ma..

Może coś ja zle robie ;)

IP serwera to: 46.4.52.202:25845

Opublikowano

Wiesz, możesz mieć fajny serwer, ale 10 slotów, to zdecydowanie za mało.

Nie da się bawić w takiej grupce.

Zakup więcej slotów i zareklamuj się na MPCforum, YouTube, MCservlist.org, MClist.pl

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wiesz, możesz mieć fajny serwer, ale 10 slotów, to zdecydowanie za mało.

Nie da się bawić w takiej grupce.

Zakup więcej slotów i zareklamuj się na MPCforum, YouTube, MCservlist.org, MClist.pl

To mało rzeczy widziałeś. Ja jak miałem serwery to miałem same 10 slot i każdy sobie je chwalił. Jak jest dobry admin tzn nie olewa graczy, oprowadza po serwerze natychmiast jak wejdą to tworzy się fajny serwer. Dobrze też jakby była mała prosta mapka, jakieś nieduże miasteczko a nie olbrzymie miasto z gotowca itp.

Zaryzykuję nawet stwierdzenie że serwery 10 Slotowe oferują większą frajdę niż takie 80 slotowe. Przy 10 slot każdy siebie zna (jak jest dobry admin i np. nie ma wielkiego miasta - wtedy większość graczy rozleci się i spotkanie kogoś będzie graniczyło z cudem.) każdy się wita a nie że się wchodzi na 80 slotowy serwer i zaraz zalewa chat spam i nikt nie jest skłonny do pomocy nowemu - bo po co.

---------------------------------

Byłem na serwerze (nick Plemnik jakby co) i najwazniejszy BŁĄD! Serwer nie "żyje" gdy nie ma admina. Wchodzi taki nowy gracz rozgląda się po serwerze. Zapoznaje się ze wszystkimi tablicami. Idzie na działki. Tam regulamin. A tam co? Dupa!

Zacytuje : "Chcesz działke? Znajdź wolną a następnie poproś admina..."...

Co to kurde ma być?!

Wchodzi gracz na taki serwer a tu pierwszy plask w ryj... Mam kurde czekać na adma... Ile mam czekać? 30 minut? 1 godzine? Nie wiem!

Jak już zrobiłes taki serwer to siedź 24 godziny na dobę na nim i dawaj działki... Wchodzi taki gracz i natychmiast wychodzi bo nie może rozpocząć gry (to serwer freebuild a więc opiera się na budowaniu).

Na serwerze gracze MUSZĄ dać radę grać bez admina. Admin ma tylko rozwiązywać spory, dawać bany itp (tak było bynajmniej na moim serwerze).

Zrób jakiś automatyczny system brania działek (np. na komendę itp) i już...

Jakby co to mogę ci pomóc. Fajnie jakbyś podał GG to bym się skontaktował i coś doradził bo na serwerze ciebie znaleźć nie mogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...