Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WoT i BF3/FC3

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka all, mam pytanie dotyczące gier wymienionych w tytule: czy jest wśród was ktoś, kto gra zarówno w WoTa, jak i w BFa 3 lub Far Cry 3? Jeśli tak, to jak wydajność z WoTa przekłada się na grę w pozostałe dwie (ustawienia i FPSy)? Bo nie wiem, na co mogę liczyć, a benchmarkom nie wierzę - według nich moja karta uciągnie Wota na najniższych w 50 FPSach, a na średnich w 25, tymczasem idzie na niskich w 120 i maksymalnych w 30 - 35 FPS. Najlepiej gdybyście grali na lapkach w tej rozdziałce 1366 na ileśtam ;) Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi - np. Wot - maksymalne, 50 FPS; BF3 - niskie, 30 FPS... czy coś w tym stylu.

Żeby nie było pytań o sprzęt:

i5 3210M

6GB RAM

Radek HD 7670M 2GB

Z góry dzięki za pomoc.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Refresh

Nie wierzę, że nikt nie gra... Dam limit jeśli komukolwiek zechce się sprawdzić ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gram we wszystkie 3 gry :) Ładne kombo co nie? hehe Ale okej. Po kolei mój sprzęt:

AMD Athlon II X4 640

GeForce GTS 450 1GB

Gigabyte M52LT-D3

4GB RAM DDR3

550W zasilacz

dodatkowe chłodzenie

Windows 7 x64

BF3 - ustawienia średnie dla dobrej jakości gry,ale mój sprzęt nawet do 1h30m na ultra ciągnie bez scinek

FC3 - ustawienia wysokie bez problemów

WoT - tragiczna optymalizacja gry jest tutaj problemem, ciągnie na wysokich bez problemów

Aha i gram na rozdziałce 1920x1080 więc full HD na monitorze 23" co wiąże się oczywiście z jeszcze większymi wymaganiami

Opublikowano

Pierwsza rzeczowa odpowiedź, o to chodziło, limit dam z kompa jutro ;)

Tak mi się wydawało, że nie powinienem wierzyć benchmarkom ani tym, wg których bez 50+ Fps na max w Wocie nie ma szans na Bf3... Szczególnie, że ponoć na moim lapku niektórzy grają na High... Anyway, poczekam na inne odp ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...