Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pluginy

TEKEN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie pluginow, czy inna wersja np mam serwer postawiony na 0.3x a pluginy mam wgrane pod 0.3d czy moe byc to przyczyna przegrzewania procesora? gdy wylacze pluginy zuuzycie jest 0,6% a gdy wlacze 5-6%..

Ma ktos pluginy pod 0.3x?

Użycie zasobów Procesor: 6% rdzenia

Help! ;(

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Zużywa ci się więcej bo włączasz serwer. Od ostatniej aktualizacji windowsa też mi się przegrzewa procesor i innym z którymi gadam na TS też. Więc mam pytanie masz Windows 7?

Mam pytanie odnosnie pluginow, czy inna wersja np mam serwer postawiony na 0.3x a pluginy mam wgrane pod 0.3d czy moe byc to przyczyna przegrzewania procesora? gdy wylacze pluginy zuuzycie jest 0,6% a gdy wlacze 5-6%..

Ma ktos pluginy pod 0.3x?

Użycie zasobów Procesor: 6% rdzenia

Help! ;(

Opublikowano

yyy, ale co ma moj procek do prockka Hostingu? ;/ sorry ale zbytnio tego nie ogarniam,tak mam Windows 7 bardziej bylbym kumanty o co chodzi jakbym pisal w dziale metin2..

Czego to wina? ;/ bo przy 7% serwer mi laguje i musze dawac resa..

2252770056.png

Opublikowano

Myślałem, że stawiasz na hamaku. xD Tak czy tak od ostatniej aktualizacji Widnowsa 7 wielu osobą po porstu wyskakuje cały ekran jakiegoś koloru później jest dźwięk *trrrrrrrrrrrrrrr* i wyłącza kompa. Pytałem się i to jest winna sterowników jakiś :x.

yyy, ale co ma moj procek do prockka Hostingu? ;/ sorry ale zbytnio tego nie ogarniam,tak mam Windows 7 bardziej bylbym kumanty o co chodzi jakbym pisal w dziale metin2..

Czego to wina? ;/ bo przy 7% serwer mi laguje i musze dawac resa..

Opublikowano

Nie.. na hostingu tak mam .. i to dziadostwo jest tak wkur... ze wejdzie Ci ludu na serwer i nagle lag zuuzycie 6-7% i res.. ;/

Nwm co moze byc, ale przypuszczam ze to wina tych pluginow,bo jak je wylaczam calkiem to tak jak mowilem zuuzycie jest 0,6%, a jak wlaczam jest 5-6% i rosnie ;/

2252770056.png

Opublikowano

Pawn nie był modyfikowany długo na SAMP i plugin na komplikowany na 0.3d jest gorszy tylko o funkcje dodane z 0.3e i 0.3x.

Pochwaliłbyś najlepiej jakie pluginy wgrałeś i eliminuj nie kolejne aż zobaczysz, który grzeje,

robus.png

Opublikowano

Mam:

Audio,Pstreamer, Scarf,Streamer, ale jak Audio zaznacze tylko to gwaltownie skacze obciazenie,tamte tez grzeja ale ten najmosniej,nawet do 40%+ obciazenia..

2252770056.png

Opublikowano

Po co ci 2 streamery ? Audio co widzę to jednak tyle żreć powinien bo pluginy wykorzystuje się przy tworzeniu własnych map,skryptów no czasem znajdzie się, że są potrzebne do aktywacji innego jednak wgrałeś 2 streamery i to może ze sobą kolidować. Pluginy na samp są lagujące i używane w potrzebie i najlepiej ich nie instalować bez potrzeby. Wyeliminuj te nieużywane i niepotrzebne bo wszystko w tym co przedstawiłeś określa to, że zaśmieciłeś serwer zbyt dużą ilością niepotrzebnych dodatków.

robus.png

Opublikowano

jeżeli jako "Audio" masz na myśli streamer auto (radio online, jutube playlist, etc.) to próbujesz streamować dźwięki o zbyt dużej jakości. zmień dźwięki na jakieś w mniejszej jakości (sprawdzone, pomaga), tak jak kolega @up 2 streamery są ci nie potrzebne, ale niekoniecznie muszą ze sobą kolidować<o ile nie mają takiej samej funkcji> po prostu jeden jest nieużywany przez gamemoda, więc jest zbędny, sprawdź z funkcji którego streamera korzystasz w mapie i skasuj ten niepotrzebny :P (jeżeli korzystasz z obu to tak zamień żeby było zawsze z tego samego streamera).
PS. Gratuluję wybrania hostingu skoro przy 6-7% już pada :P.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli jako "Audio" masz na myśli streamer auto (radio online, jutube playlist, etc.) to próbujesz streamować dźwięki o zbyt dużej jakości. zmień dźwięki na jakieś w mniejszej jakości (sprawdzone, pomaga), tak jak kolega @up 2 streamery są ci nie potrzebne, ale niekoniecznie muszą ze sobą kolidować<o ile nie mają takiej samej funkcji> po prostu jeden jest nieużywany przez gamemoda, więc jest zbędny, sprawdź z funkcji którego streamera korzystasz w mapie i skasuj ten niepotrzebny :P (jeżeli korzystasz z obu to tak zamień żeby było zawsze z tego samego streamera).

PS. Gratuluję wybrania hostingu skoro przy 6-7% już pada :P.

Jednak to nie wina pluginow.. teraz obciazenie mam 1,6% a serwer chodzi dzien i noc..

Hosting: ServHost <3

Zamykam.

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...