Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dobry pomysł na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bardzo porządny pomysł na serwer.Chodzi mi o serwer Guns z pluginem autorskim na bronie.Chciałbym aby na serwerze można byłoby mieć różne bronie typu ak47,snip,deagle,pistolet,granat i parę innych dobrych broni.Chciałbym zrobić tak aby gracze za zabicie kogoś dostawali kase a za tą kase mogliby kupić nową broń.Broni może być max 15/16.A każda więcej kosztuje.Na początku gry gracz miałby miecz i pistolet gdy zabije 1 gracza dostaje za to 1000$ i może za to kupić następną broń.A gdy go naprzykład zabiją jego bronie wracają do niego.Na serwerze byłoby parę mapek stworzonych przez budowniczych.Ranga vip mogłaby dostać 3 nowe bronie,wejście do prywatnej areny na której mogliby walczyć przeciw sobie.Co o tym myślicie?.Mi się bardzo podoba taki pomysł ale niestety potrzebowałbym technika który zrobiłby taki autorski plugin.Potrzebowałbym sponsora i budowniczych gdy zbiorę wszystkich to na początek wykupimy serwer,stworzymy mapki i serwer wystartuje ale pierw muszę znać wasze opinie o takim serwerze co myślicie? ;)

Opublikowano

Za dużo grałeś w CSa a wszystkiego nie da się zrobić w MC.

Taki serwer na bank się nie uda.

Po 1 Minecraft to gra z klocków a nie jakiś CS

Po 2 ty w niczym nie pomożesz ty jesteś tylko pomysłodawcą który szuka frajera który odwali za ciebie całą robotę i sponsora

Po 3 taki plugin/mod to nie jest kwestia jednego dnia tylko kilka miesięcy pracy (jak nie więcej)

Daj spokój z tym pomysłem to i tak nie wypali...

(coraz głupsze pomysły tu widzę, każdy ma jakiś ekstra pomysł i nic nie umie tylko potrafi szukać frajerów i myśli że stworzy super serwer...)

Opublikowano

Po 1 Minecraft to gra z klocków a nie jakiś CS

Po 1 da się zrobić taki serwer.

Po.2 Pomoge technikowi ponieważ też się znam na pluginach ale nie za bardzo.

Po.3 Wiem i będę pomagac technikowi.

Dlatego wiem że serwer będzie się długo robić.

(coraz głupsze pomysły tu widzę, każdy ma jakiś ekstra pomysł i nic nie umie tylko potrafi szukać frajerów i myśli że stworzy super serwer...)" Aha rozumiem ehhh.... ale niektórzy mogą takie serwery zrobić wystarczy włożyć w to sporo pracy i nie szukam frajerów tylko pomocnych ludzi którzy pomogą w tworzeniu serwera.Będę pomagać budowniczym w stworzeniu mapki i technikowi w tworzeniu plugina.Gdy skończymy założymy wszędzie cuba ponieważ tam nie będzie się dało nic niszczyć.

Opublikowano

Ale powiedz po co taki serwer robić?

Są gry o tej tematyce np counter strike więc nie wiem po co tworzyć taki serwer w minecraft...

Opublikowano

Już samo to że za zabicie kogoś dostaje się kasę, a pomyślałeś że wejdzie 2 kolegów i nawzajem będą specjalnie się zabijać? 1 godzina i najlepsze bronie...

Takie coś już było, poza tym MC to nie Batllefield.

Opublikowano

Ponieważ mało takich serwerów jest w minecrafcie.

Mało? Podaj mi chociaż jeden taki serwer. Nie znam żadnego takiego (no chyba że są jakieś 10 slot na jakichś gotowcach gdzie wykorzystuje się łuki ze zmienioną nazwą) bo :

1. Nikomu nie chce poświęcać się tyle czasu co i tak nie wypali.

2. Ty chcesz jeszcze żeby to tobie zrobiono za free...

3. Minecraft to klocki. Zresztą jakby taka zabawa wyglądała? Napier**lanie lpm by zabić wroga? Boom Headshot? Po co robić taki serwer skoro są już lepsze gry które oferują o wiele lepszą fizykę itp. Może odrazu zrób strategie w MC? Bo przecież takich serweró nie ma...

A według mnie dobry pomysł.

Jeżeli dałbyś jakieś autorskie pluginy z chęcią bym zagrał. :)

I tak ten serwer nigdy nie powstanie więc sobie odpuść

Właśnie szukam technika który zrobiłby autorski plugin na bronie.Oczywiście pomoge mu ;)

W czym mu możesz pomóc? W gadaniu jak to ma wyglądać?

Idę o zakład że sam nie potrafisz napisać nic autorskiego więc nic nie pomożesz

Opublikowano

Mało? Podaj mi chociaż jeden taki serwer. Nie ma żadnego takiego bo :

1. Nikomu nie chce poświęcać się tyle czasu co i tak nie wypali.

2. Ty chcesz jeszcze żeby to tobie zrobiono za free...

3. Minecraft to klocki. Zresztą jakby taka zabawa wyglądała? Napier**lanie lpm by zabić wroga? Boom Headshot? Po co robić taki serwer skoro są już lepsze gry które oferują o wiele lepszą fizykę itp. Może odrazu zrób strategie w MC? Bo przecież takich serweró nie ma...

I tak ten serwer nigdy nie powstanie więc sobie odpuść

W czym mu możesz pomóc? W gadaniu jak to ma wyglądać?

Idę o zakład że sam nie potrafisz napisać nic autorskiego więc nic nie pomożesz

Taki serwer juz istnieje , a mianowicie zrobil go jeden z uzytkownikow tego FORUM!

Nie zdradze jednak IP . Ale mapy sa jak w CS

~Kontakt zemną to GG:25666689 ; Skype: tomasz.toka .

Opublikowano

Da się taki serwer zrobić.Ale potrzeba na to czasu.Nie będę z tego rezygnować ani się poddawać.Jeżeli nie znajdę technika to sam napisze plugin.Dlatego nie piszcie że się nie da a w minecraft też takie serwery mogą być ponieważ takich serwerów polskich bardzo mało.Dlatego taki serwer postanowiłem stworzyć.

Jak na ten czas juz nie potrzebuje technika ponieważ sam już tworze ten plugin dopiero zaczynam napisałem już Pistolet niestety będę musiał dac na serwer texture packa który podmieni te itemy.

Opublikowano

patrykgraca masz racje istniejo takie servery , i moglo by by fajne dla osób które lubią takie klimaty ,
ale ale tu trzeba napisać kilka pluginów i dodatkowo moda na bronie [ jeśli mają być nowe bronie ] ,
ale ale ten mod musi być zrobiony pod singla i pod multi , dodatkowo mapy ,
musisz znaleźć technika który by musiał znać bardzo dobrze jezyk Javy ty tego się nie nauczysz w 1 dzień ,
nauczenie się jezyka javy zależy od umiejętności osoby czy kiedy kolwiek miał doczynienie z czymś podobnym ,
jak z kaźdym językiem , a nie zapomnij źe JAVA to język programistyczny .
Podsumowując daruj sobie trudno znaleźć ci będzie osobe która za darmo zrobi ci takiego moda i kilka pluginów

matise00.png

Opublikowano

No dobra to niestety plugin nie będzie autorski no ale mam już dobry plugin z broniami musze jeszcze zrobić tetxture packa i sprawdze jak bd działać na serwerze :)

Opublikowano

Hmm - umiał bym napisać taki plugin, ale w pluginie textur z broniami nie zrobisz, ewt można zrobić że patyk odpowiada jakieś broni i można z niego strzelać zadając obrażenia, zależne do tego jaką masz kupioną broń. Tyle mi przychodzi do głowy. Co do broni to można zrobić ale w modzie.

//gif w sygnie

Opublikowano

Grałem na serwerze w którym był plugin i tam bez etxturepacka to była łopata itp...a z texturepackiem jak nacisłem tak to odrazu były bronie i nwm z kąd takiego packa wziąść.

Opublikowano

Daj sobie spokój.

Zacznijmy od tego, że nie masz nawet fizycznej możliwości stworzenia takiego serwera. Ponad to jeżeli ktoś ma ochotę na strzelankę to odpala BF'a 3.

Minecraft nie na tym polega. I tak obecnie administratorzy strasznie ograniczają graczy - jakieś działki, ch** wie co jeszcze. Ta gra opiera się na eksploracji i budowaniu, kiedy to w końcu zrozumiecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...