Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie strzelać

korzeNART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie jest dużo takich tematów ale jakoś nie mogę znaleźć. Jak się nie dowiem to chyba głowa mi pęknie. Gdzie strzelać od przodu w takie czołgi jak: IS-6, IS-3, IS-7, T28 Prot, T34,

AT-2, AT-8, AT-7, AT-15, AT-15A, Tortoise, Black Prince. Bardzo proszę o pomoc nawet piszcie po jednym czołgu. Najlepiej ze screanem

Opublikowano

IS-6, IS-3, IS-7, T28 Prot, T34,
Wszystkie z ISów w dolną płytę, T28 Prototyp karabinek + wieża, T34- ten czołg ma papierowy kadłub, jakim cudem go IS-3 nie możesz go przebic?

AT-2, AT-8, AT-7, AT-15, AT-15A, Tortoise, Black Prince
TDki najlepiej bić we właz dowódcy, a BP w górna płytę która jest pod kątem prostym.

Opublikowano

Tak jak wyzej kolega napisal TD'ki bic we wlaz dowodcy ale..

AT-8 ma ten karabinek z boku i ten cały bok gdzie jest karabinek ma ok 50mm pancerza moze mniej , jest to taki pancerz dospawany (nawet widac spaw w grze ) i tam 4 tiery przebija to..

Opublikowano

U większości czołgów weakspot to:

- dolna płyta,

- właz dowódcy (wieżyczka),

- właz kierowcy,

- karabinki (na wieży i na kadłubie),

- okolice działa,

- okolice gąsek.

Mówiąc okolice, mam na myśli strzelanie np. w działo, gdzie wejdzie dmg. Pocisk uderzy ok. 10-20cm od działa i przebije osłabiony tam pancerz. Podobna sytuacja przy gąsienicach.

Opublikowano

U większości czołgów weakspot to:

- dolna płyta,

- właz dowódcy (wieżyczka),

- właz kierowcy,

- karabinki (na wieży i na kadłubie),

- okolice działa,

- okolice gąsek.

Mówiąc okolice, mam na myśli strzelanie np. w działo, gdzie wejdzie dmg. Pocisk uderzy ok. 10-20cm od działa i przebije osłabiony tam pancerz. Podobna sytuacja przy gąsienicach.

Okolice działa? W 3/4 czołgów jarzmo działa jest nieprzebijalne albo przyjmuje strzały za 0 więc odradzam ten pomysł..

Opublikowano

sciagnij sobie krede : czyli moda ktory wyswietla weakpointy , alb celownik z wskaznikiem pancerza/ penetracji

ewentualnie kup sobie kv2 z trollem ;)

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Okolice działa? W 3/4 czołgów jarzmo działa jest nieprzebijalne albo przyjmuje strzały za 0 więc odradzam ten pomysł..

Czasem daje rade. Mówię o najczęstszych weakspotach, nie koniecznie u wszystkich pojazdów. Owszem, w niektórych to miejsce jest nie do przebicia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...