Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zmienić?

ENSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt :

Grafika - Radeon HD 6900

Procesor - Intel i5-2500 3,3GHz

RAM - 4GB KINGSTON DDR3 - Hyprex 2x 2 GB!~~~~~~

DŹWIĘK - Realek< CHCIAŁBYM WYMIENIĆ KARTĘ DZWIĘKOWĄ

DYSK TWARDY - HDD 500 GB i tutaj pytanie : Da się całkowicie oczyścić dysk. Tak,żeby było od 0?

Płyta główna - Asus P67 Pro3

Zasilacz OCZ Technology ; Total Power 600w

Chcę dodać jeszcze dysk SSD.

Główne wymagania to gry na full opcjach + szybki rendering.

Opublikowano

Budżet podaj, to się coś dobierze.

Na wstępie weź kup cooler CPU np. Fera Pro/Fortis i kręć piątkę do oporu ;).

SSD możesz sobie na razie darować, ja już bym się zbliżył do i7 SandyBridge, a sprzedał i5. Radeon 6900 to dużo nie mówi - strzelam, że to 6950. Spróbuj odblokować go do 6970.

Jeśli budżet jest spory, to nawet nowe GPU się przyda ;]

Opublikowano

Takie coś jak hd 6900 nie istnieje powiedz czy masz 6950, 6970 czy 6990 jak masz hd 6950/70 to wymień na 7970ghz jak chcesz sformatować dysk to najłatwiej wkładasz płytek z win i tam w masz full format

Opublikowano

Procesor, ma się rozumieć bez K? Jeśli bez K to próbuj kręcić FSB trochę, jesli z K to pójdzie lajtowo bo tylko mnożnik w BIOSie przestawisz. Dysk możesz tak wyczyścić - bootujesz z płyty z windowsem i forumatujesz all i masz czysty dysk, no może 100mb jest "zarezerwowane". Na pewno podkręć też kartę graficzną. W tym budżecie mógłbyś sprzedać proc i płytę i kupić jakiegoś i7 - najpierw napisz czy procesor z K.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Budżet 2000-3000zł.

SS Karty. Nazwapng_nrhsnre.png

to nie jest nazwa karty lol kliknij na pulpit ppm rozdzielczośc ekranu i ustawienia zaawansowane i daj ss tego okna co się pojawi

Opublikowano

to nie jest nazwa karty lol kliknij na pulpit ppm rozdzielczośc ekranu i ustawienia zaawansowane i daj ss tego okna co się pojawi

To samo mu wyskoczy .. czyli 6900 series

@up nie ma obrazka xD

Opublikowano

Jeśli to i5 bez K to kręć go przez BCKL do 3.8-4.0GHz. Sprzedaj 6950 i możesz kupić GTX670. Możesz dokupić też SSD 64/128GB Samsung'a 830 (tanie i dobre), albo Vetrex'a 4.

Opublikowano

Koniecznie HD 7970 / GTX 670. Do tego tak jak Anoizm napisał kręć proca. SSD swoją drogą, jak Ci hajsu zostanie także przydatny. Ramu możesz dokupić chociaż jedną kostkę, to będziesz miał 6GB. Myślę, że wystarczy.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

~~~~~~~~~~~~

Co do renderingu , bo to jest główny priorytet.

Mam zamiar dołożyć jeszcze 4GB Kingston hyperx blue.

Kupić dysk SSD +128 GB ( podobno szybciej zapisuje dane ) dlatego do renderingu bd dobry. SAMSUNG 830 czy Vertex 4?

Co do tej karty. Ta karta zżera mi 3/4 budżetu nawet więcej.

Jakie są zastosowania tej karty, do czego mi się przyda?

Opublikowano

Co wy wygadujecie ? SSD da mu masakrycznie dużo w rednerowaniu, dysk kup 128GB SDD Vertexa 4 bo ma w miare okej zapis. Ramu dokup 4gb, co do karty dźwiękowej to widzę że chcesz wymienić to weś Xonara DG/DS

dysk to koszt około 520 zł

ram około 150 zł

xonar dg to 120 zł, ds to 190 zł

hd 7970 to 1500-1600 zł, ale równie dobrze starczy 7950 jak nie chcesz przeplacac on kosztuje 1200-1300 zł

Przyda ci się do gier na full opcjach :P

Opublikowano

Lepiej wymienić kartę czy procka?

Za miesiąc wychodzi nowa generacja intela więc... ?

Opublikowano

Lepiej wymienić kartę czy procka?

Za miesiąc wychodzi nowa generacja intela więc... ?

Więc sobie daruj, bo najprawdopodobniej szału nie będzie, a tylko pożre to kasę.

Proca zostaw, bo daje radę, na karcie graficznej bym się skupił.

Opublikowano

Co do karty to którą bo tych GTX670 jest kilka [ MSI, ASUS, GIGBYTE]

Osobiście jestem za gigabyte. Z jaką pamiecią kupić ? 2 czy 4 GB?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...