Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA San Andreas - Billboard'y.

Suchar3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się zapytać was, drodzy użytkownicy czy znacie sposób w jaki można stworzyć własne billboardy do GTA SA. Domyślam się że trzeba podmienić jakieś pliki, ale jakby ktoś mógł wytłumaczyć jak je dokładnie podmienić. Z grafiką sam sobie poradzę, ponieważ wykonywanie to moje hobby, więc to jest najmniejszy kłopot. W sprawach podmieniania plików nie jestem jakiś za dobry, więc proszę o dokładne wytłumaczenie. Zapytacie, po co mi nowe billboard'y. A bowiem potrzebuje je na serwer, żeby ładnie to wyglądało ;) Proszę o szybką i dokładną odpowiedź ;) Za dobrą pomoc daje plusy :)

Opublikowano

Musisz pobrać sobie program Gta MAP EDITOR. Ja ci nie będę uczył go obsługiwać. Robisz tam wszystko jak już dolatujesz do blildbordu. Wciskasz na niego lewym (mówie tu dalej o Map editorze dalej) masz obok nazwę pliku. Kopiujesz ją i za pomocą programu IMG Tool znajdujesz plik ''nazwa bilbordu''.txd exportujesz go na pulpit. Następnie za pomocą 3 już programu txdworkshop otwierasz ten plik po czym wyrzucasz na pulpit. Edytujesz w Photoshopie gimpie czy nawet w paincie xD. Z edytowany plik zapisujesz w PNG ewt JPG. Wrzucasz go przez txdworkshop do tego pliku. Musi mieć taką samą nazwę jak bilbord który ''wyciągąłeś'' z pliku ''nazwa bilbordu''.txd Kiedy już importowałes obraz podmieniłeś zapisujesz plik w txdworkshop. Masz już gotowy plik teraz go wrzucić do GTA. Czyli włączasz imgtool ponownie szukasz tego pliku podmieniasz go i masz! Mam nadzieje, że pomogłem.

Opublikowano

Snajper678, dzięki wielkie. Wieczorem sobie to ogarnę i powiem czy działa ;) Jak na razie dostajesz "Lubię to". Widzę że jesteś bardzo aktywny w życiu forum, starasz każdemu się pomagać ;) Dzięki wielkie jeszcze raz.

Opublikowano

Snajper678, dzięki wielkie. Wieczorem sobie to ogarnę i powiem czy działa ;) Jak na razie dostajesz "Lubię to". Widzę że jesteś bardzo aktywny w życiu forum, starasz każdemu się pomagać ;) Dzięki wielkie jeszcze raz.

Działa na pewno. Sam tak edytuje bilbordy i inne obkiety więc musi działać w 100%. Pomagałem ciągle. Tylko doszedł moderator xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...