Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zmienić właściwości launchera Minecraft z 1GB RAM na 512MB?

viciv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, ponieważ domyślny launcher (ten wpisz nick i enter game) wykorzystuje 1GB na potrzeby Minecraft'a,a moje RAM wynosi 512MB, czyli za małe. Coś takiego oferuje launcher by zyczu, lecz wtedy nie można wgrywać własnych modów (chce właśnie je wgrywać). I tu tkwi problem. Jak zmienić właściwości launchera Minecraft z 1GB RAM na 512MB?

Pozdro.

viciv

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale powinno działać. wrzuć pliki na dysk D lub odpowiednio zmodyfikuj kod w minecraft.bat

http://speedy.sh/GCpHH/minecraft.rar

https://www.virustotal.com/pl/file/15537aac04b8976bd4394885f1dcab6b3226cc6636d78334b2e954dddd30fe27/analysis/1368276486/

Ewentualnie tutaj masz kod:

@ECHO OFF
java -Xmx512M -Xms512M -jar
d:\Minecraft.exe

d:\Minecraft.exe to miejsce launchera. Zapisz w rozszerzeniu bat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Minecraft wykorzystuję maxymalnie tylko połowę twojej całkowitej ilości RAM, bez modyfikowania wpisów do javy, czyli mając 512MB nie musisz nic zmieniać, on automatycznie ustawi limity.

@Up

Ja grając na Mod Packu z obecnie 162 modami nie miałem lagów przy przypisaniu 2GB RAM, chociaż mogłem przypisać więcej ale po co. miałem stale więcej niż 30 klatek i tyle starczyło. A wiesz dlaczego? Bo to nie tylko zależy od ilości RAM'u, ale od jego rodzaju, częstotliwości, opóźnień, także od procesora i w małym stopniu grafiki, ale małym.

Przy okazji, na starym komputerze z Pentium 4 2,4GHz, 512MB RAM DDR oraz GF MX420, spokojnie na normal mogłem grać na 1.2.5 YogBox i Technick Pack'u z kilkoma dodanymi przez siebie modami.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...