Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Prośba o porade

sebaeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem , mianowicie nie moge wyjść z brązowej dywizji ( Nie uważam się za jakiegoś profesjonalnego gracze i nie wierze w coś takiego jak elohell).

Więc mam do was 4 pytania, mianowicie:

1.Czy zmieniać styl/buildy/lane, czy dobrze mi idzie/czy jestem typowym retardzikiem ? Mój profil :

http://www.lolking.net/summoner/eune/34568456#profile

2.Jakiego championa kupić aby łatwiej można było carrować gry (Top/Jungle)?

3.Ostatnio za Zwycięstwo zyskuje 5 pkt a za przegraną -4 , czym to jest spowodowane ( Ostatnio otrzymałem wstążke weterana w lidze , może o to chodzi?)(Ostatnio też coś słyszałem o ukrytym elo , może o to chodzi?)

4.Czy były ktoś chętny na duo( Najlepiej jakiś mid/jungler)?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Opublikowano

Farma nie jest aż taka zła, zależy jaki mecz.

Zmień buildy, lich bane core item na mastera.

btw. kup cos czym idzie carrować rankedy, typu kha, zed, cait . :)

Graj czymś czym dużo zrobisz ;)

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Jesteś w Bronze I i prawdopodobnie cały czas wygrywasz, wiąże się to z otrzymywaniem małej ilości LP.

Czasami miewasz mecze dobre, a czasami złe, jednakże umiesz farmić i potrafię to zauważyć.

Umiesz również składać dobre itemy pod wroga, jak i pod swojego championa, tu też jest nieźle.

Imho. Powinieneś zakupić Annie, może trochę głupie, ale ja tak carryowałem swojego smurfa od B1 do G4 :)

Opublikowano

Napisz, że jesteś smurfem z 1600-1900 elo, i powiedz, że założyłeś się z kumplem, że jak wyjdziesz do golda to ci da np. 50 euro :D U mnie to działa, przeważnie dostaje upragnionego mida lub jungle i nikt się nie kłuci :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

jungle najlepsza jak dla mnie ma vi/hecarim i zac. polecam streamy XJ9 only jungle, typ sam carruje mecze i ma specyficzny styl gry:) bardzo żadko oddaje buffy dla mida i dość ciekawie gankuje. można sie podszkolić troche. na topa polecam streamy voyboya, a postacie to wlasnie zed/elise itd... zbytnio topa nie gam:) a jak już to najcześciej jw albo akali/diana na kombo w mid jedzą wiekszość i idzie tym carrować. polecam też ten kanal na yt http://www.youtube.com/user/FissMortune codziennie dochodzą nowe "najlepsze" mecze ze streamow. jak coś przegapisz to tam jest prościej bo szukasz pod postać:) a filmow dziennie 10-20. z oglądaniem nie nadarzam :)

Opublikowano

To tak.

Jesteś trochę dziwny, grasz AP Yi i nie umiesz go dobrze budować ani nim farmić... Ale zdarza się, w końcu używanie 1 spella ofensywnego dla niektórych to za dużo ^^ Generalnie AP Yi zasysa moim zdaniem, w sensie SSIE chociaż robi masywny dmg z Q to jest useless jako mider. Podaj mi 3 miderów a ja Ci wskażę że są użyteczniejsi od Yi :P

Postacie na top/jungle?
Top : Cho'gath, nasus, seju
Jungle : Vi, Zac, trundle
Bardzo dobre postacie do carrowania, no i garen którego już masz :P

Ja siedzę w Brąz 1 bo nei grałem rankedów i nie chce mi się wybijać znowu bo ja za wina dostaje 10 za loosa -30, puisałem do supportu ale cóż, ignored od 2 tygodni :P

Poza tym... rankedy to inna mentalność, inne podejście. Pro Tip : Namów team do wzięcia tanky postaci z CC (stuny slowy) np dobrym teamem jest:
- seju jungle
- malph top
- ashe adc
- leona support
- veigar mid.

Pozdrawiam, jhak grasz na EUNE napisz - Soah85, może coś wykminimy :P

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

taaa ucz kogoś, kto jest w brązie I a sam w nim jesteś ... lepiej nic nie pisz proszę Ciebie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Spadłem bo nei grałem, na west gram na gold 2 obecnie więc nie pyskuj proszę, bo staram się pomóc tak jak autor tematu prosił.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

1. Raczej zostaw to co jest.

2.Na TOP: Panth, Rengar, Malphite

Jungla: Hecar, Lee sin

3. Wstążka to zupełnie inna sprawa. Dostajesz mniej punktów bo zbliżasz się do awansu do następnej ligi.

4. Ja niestety nie, bo gram na wescie.

Opublikowano

daostajesz mało punktów bo jestes w 1 dywizji, a tam im bardziej się pniesz w górę, tym mnie dostajesz i wolniej nabijasz punkty... taki system, cóż poradzić :/

jak sprawdzałem masterki to masz w porząsiu, dla każdego championa oddzielne - b. ładnie, ale zauważ, że niektóre champy bazują na zbieżnych (o ile nie tych samych masterkach) więc niektóre możesz sobie połączyć w jedno i ew. przed asmym meczem zmieniać te kilka punktów (ja tak robie)

Runy też w porządku, widzę, że z naciskiem na def i early game. Ja mam runy pod early/late czyli zamiast ad mam arm. pen i m.pen (bardziej się przydają IMO)

styl build na lanie i w grze dobierasz odpowiednio pod przeciwnika jego bohaterów i stopień nafeedowania. Zazwyczaj każda gra wymaga od ciebie praktycznie innego buildu, stylu gry.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...