Skocz do zawartości

[Pytanie] Prośba o porade

sebaeq

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko, mam problem , mianowicie nie moge wyjść z brązowej dywizji ( Nie uważam się za jakiegoś profesjonalnego gracze i nie wierze w coś takiego jak elohell).

Więc mam do was 4 pytania, mianowicie:

1.Czy zmieniać styl/buildy/lane, czy dobrze mi idzie/czy jestem typowym retardzikiem ? Mój profil :

http://www.lolking.net/summoner/eune/34568456#profile

2.Jakiego championa kupić aby łatwiej można było carrować gry (Top/Jungle)?

3.Ostatnio za Zwycięstwo zyskuje 5 pkt a za przegraną -4 , czym to jest spowodowane ( Ostatnio otrzymałem wstążke weterana w lidze , może o to chodzi?)(Ostatnio też coś słyszałem o ukrytym elo , może o to chodzi?)

4.Czy były ktoś chętny na duo( Najlepiej jakiś mid/jungler)?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Jesteś w Bronze I i prawdopodobnie cały czas wygrywasz, wiąże się to z otrzymywaniem małej ilości LP.

Czasami miewasz mecze dobre, a czasami złe, jednakże umiesz farmić i potrafię to zauważyć.

Umiesz również składać dobre itemy pod wroga, jak i pod swojego championa, tu też jest nieźle.

Imho. Powinieneś zakupić Annie, może trochę głupie, ale ja tak carryowałem swojego smurfa od B1 do G4 :)

jungle najlepsza jak dla mnie ma vi/hecarim i zac. polecam streamy XJ9 only jungle, typ sam carruje mecze i ma specyficzny styl gry:) bardzo żadko oddaje buffy dla mida i dość ciekawie gankuje. można sie podszkolić troche. na topa polecam streamy voyboya, a postacie to wlasnie zed/elise itd... zbytnio topa nie gam:) a jak już to najcześciej jw albo akali/diana na kombo w mid jedzą wiekszość i idzie tym carrować. polecam też ten kanal na yt http://www.youtube.com/user/FissMortune codziennie dochodzą nowe "najlepsze" mecze ze streamow. jak coś przegapisz to tam jest prościej bo szukasz pod postać:) a filmow dziennie 10-20. z oglądaniem nie nadarzam :)

To tak.

Jesteś trochę dziwny, grasz AP Yi i nie umiesz go dobrze budować ani nim farmić... Ale zdarza się, w końcu używanie 1 spella ofensywnego dla niektórych to za dużo ^^ Generalnie AP Yi zasysa moim zdaniem, w sensie SSIE chociaż robi masywny dmg z Q to jest useless jako mider. Podaj mi 3 miderów a ja Ci wskażę że są użyteczniejsi od Yi :P

Postacie na top/jungle?
Top : Cho'gath, nasus, seju
Jungle : Vi, Zac, trundle
Bardzo dobre postacie do carrowania, no i garen którego już masz :P

Ja siedzę w Brąz 1 bo nei grałem rankedów i nie chce mi się wybijać znowu bo ja za wina dostaje 10 za loosa -30, puisałem do supportu ale cóż, ignored od 2 tygodni :P

Poza tym... rankedy to inna mentalność, inne podejście. Pro Tip : Namów team do wzięcia tanky postaci z CC (stuny slowy) np dobrym teamem jest:
- seju jungle
- malph top
- ashe adc
- leona support
- veigar mid.

Pozdrawiam, jhak grasz na EUNE napisz - Soah85, może coś wykminimy :P

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

daostajesz mało punktów bo jestes w 1 dywizji, a tam im bardziej się pniesz w górę, tym mnie dostajesz i wolniej nabijasz punkty... taki system, cóż poradzić :/

jak sprawdzałem masterki to masz w porząsiu, dla każdego championa oddzielne - b. ładnie, ale zauważ, że niektóre champy bazują na zbieżnych (o ile nie tych samych masterkach) więc niektóre możesz sobie połączyć w jedno i ew. przed asmym meczem zmieniać te kilka punktów (ja tak robie)

Runy też w porządku, widzę, że z naciskiem na def i early game. Ja mam runy pod early/late czyli zamiast ad mam arm. pen i m.pen (bardziej się przydają IMO)

styl build na lanie i w grze dobierasz odpowiednio pod przeciwnika jego bohaterów i stopień nafeedowania. Zazwyczaj każda gra wymaga od ciebie praktycznie innego buildu, stylu gry.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Prośba o porade   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...