Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] zolte okulary na turniejach

unicornofgloom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawiają, że wzrok się nie psuje, a raczej zapobiegają temu w jakimś stopniu, dodatkowo niektóre poprawiają wzrok.

Opublikowano

Wszystko to gówno prawda :) Żółte okulary sprawiają że światło nie razi w oczy. Dlatego często nosi się je w trasie nocą, żeby światła aut na autostradzie nie raziły. Na turniejach tak samo - pełno świateł to łatwo o dekoncetrację

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Mam do was pytanie i proszę o szybką odpowiedź. Czy jeżeli mam wadę wzroku -1,5 ,a zamierzam kupić takie okulary to one poprawią mój wzrok jak normalne okulary czy bd musiał siedzieć bliżej?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam do was pytanie i proszę o szybką odpowiedź. Czy jeżeli mam wadę wzroku -1,5 ,a zamierzam kupić takie okulary to one poprawią mój wzrok jak normalne okulary czy bd musiał siedzieć bliżej?

Poprawią jeśli będą w nich szkła korekcyjne. W innym wypadku będzie tak, jakbyś patrzył przez zwykły kawałek szkła.

na moje oko są to zwykłe soczewki spolaryzowane z antyrefleksami zabarwione na żółto ;)

Opublikowano

A jeżeli zamawiam na allegro to co muszę zrobić? Napisz na pw jaką mam wadę?

Myślę, że nie montują w nich szkieł korekcyjnych... przynajmniej nie bez dopłaty. Możesz ewentualnie spróbować założyć normalne soczewki i na to okulary ;)

Żółte okulary: +5 do AP.

A tak na serio to poprawiają wzrok. Może inaczej mówiąc mniej obciążają promienie od monitora które męczą oczy. :)

Jak każdy antyrefleks.

Opublikowano

@up jeśli grasz w domu to DO NICZEGO Ci się one nie przydadzą, jedyne większe światło jakie masz w okolicy to żarówka która prawdopodobnie jest za tobą i nie razi Cię w oczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...