Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Program w c++ jako wirus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy piszę w code::block podane komendy:

#include <iostream>

int main ()

{

std:cout << "wpisalem tekst" ;

return 0;

}

Wyskakuje mi okienko z AVG, że wykryto Trojan.Agent. Oczywiście skompilowalem CTRL+F9. I czemu tak się dzieje? Prosze o wypowiedzi,to moja pierwsza styczność z c++.

Opublikowano

Wirusów nie mam,to nie stare czasy. Po prostu chcę odpalic przy pomocy F9 i to wyskakuje. Jutro dam ssa z tym.

Opublikowano

Pobrałem code blocka z linku w tucie na mpc w tym dziale.

Opublikowano

Być może masz wirus, który wszczepia się w każde exe. Anyway, spróbuj, jak ktoś wyżej pisał- compile jako release, a nie debug. Anyway, mnie AVG o nic nie płacze przy kompilacji, więc stawiam na opcję A).

Opublikowano

Jeśli faktycznie to virus to radziłbym nie bawić się w skanowanie systemu ponieważ antywirus jak by mógł to by już go wykrył.

Format jedyna opcja.

Opublikowano

Format jedyna opcja.

Nie na widzę jak ktoś tak pisze... 90% albo i więcej problemów da się rozwiązać bez formatu...

a co do tematu to użyj jakiegoś Malwarebytes albo podobnego jakiegoś, wyłącz AVG (pewnie próbowałeś) i sprawdź czy np. Avast wykrywa to samo... może AVG po prostu jest 'nadpobudliwy' i nie potrzebnie tyle krzyczy... porównaj kilka skanów, jak na wszystkich znajdzie to samo to możesz zacząć się martwic :> i dalej będziemy próbować

Opublikowano

Mam malvarebytes,ale avg pokazuje ten plik jako wirus. Inne pliki exe są czyste. I tak za każdym razem. Wpisalem ta komende z kursu online, który byl umieszczony w tucie.

Czyli przeskanuje ten plik na virustotal.

Opublikowano

Nie na widzę jak ktoś tak pisze... 90% albo i więcej problemów da się rozwiązać bez formatu...

a co do tematu to użyj jakiegoś Malwarebytes albo podobnego jakiegoś, wyłącz AVG (pewnie próbowałeś) i sprawdź czy np. Avast wykrywa to samo... może AVG po prostu jest 'nadpobudliwy' i nie potrzebnie tyle krzyczy... porównaj kilka skanów, jak na wszystkich znajdzie to samo to możesz zacząć się martwic :> i dalej będziemy próbować

A ja nie cierpię jak ktoś wyrywa zdanie z kontekstu...

Najpierw przeczytaj to co napisali pozostali użytkownicy jak xDestructx a potem komentuj.

Opublikowano

2x up

To co... na pewno da się to naprawić, format wg. mnie to ostateczność po na prawdę sporej ilości nieudanych prób rozwiązania problemu.

Opublikowano

Jeżeli AVG widzi syf tylko w tym, co kompilujesz- dodaj sobie folder np. Informatyka do wyjątków lub zgłoś do AVG fałszywe komunikaty. Anyway, u mnie AVG nie krzyczy. Wyłączać go za każdym razem nie ma sensu.

Opublikowano
Opublikowano

Korzystaj z Microsoft Visual C++ 2010 Express albo wersji studio, kompilator uruchamiaj jako administrator no i kup Kasperskiego - ja tak robię i jest ok ;)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...