Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Last pick, first pick

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moge się mylić ale układ jest alfabetyczny.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

w kolejce ustawia ludzi tak jak ich elo. od najwyższego do najniższego. Grasz sam to masz farta i jesteś wysoko bo ci losuje słabych, grasz z kolegą który ma większą dywizję - jesteś ostatni . Proste

Opublikowano

w kolejce ustawia ludzi tak jak ich elo. od najwyższego do najniższego. Grasz sam to masz farta i jesteś wysoko bo ci losuje słabych, grasz z kolegą który ma większą dywizję - jesteś ostatni . Proste

Właśnie nie takie proste bo on ma 1 dywizje niższą ode mnie :)

Opublikowano

A tutaj to nie prawda. Grałem z kolegą duo, byłem o 1 dywizję od niego lepszy.

Ja byłem last pickiem, on był przede mną. :)

Opublikowano

To je rajot, tego nie ogarniesz. Też tak często miałem. Silver 1 i niżej od silver 3. Potem gold 2 i niżej od gold 4. Nie wiem jak on to wybiera. Może po punktach ligowych?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanie, grając rankedy często jest tak

A: Top

B: Nope me top i'm first pick

A: But i said first

i kończy sie double topem, jest jakaś zasada co ważniejsze kto first pick lub kto szybciej zaklepal?

Znawca
Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanie, grając rankedy często jest tak

A: Top

B: Nope me top i'm first pick

A: But i said first

i kończy sie double topem, jest jakaś zasada co ważniejsze kto first pick lub kto szybciej zaklepal?

Nie ma zasady, według mnie powinno być tak ze bierzesz co zostało. Jednak ostatnie picki powinny być mid/top/adc żeby skontrować.

A co do tego jak cie ustawia to gdy grasz sam to chyba jest według elo ale wiem za to na 100% że jak grasz premade to zawsze premade jest 1 i ostatnim pickiem, potem drugi premade 2 i 4.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

To je rajot, tego nie ogarniesz. Też tak często miałem. Silver 1 i niżej od silver 3. Potem gold 2 i niżej od gold 4. Nie wiem jak on to wybiera. Może po punktach ligowych?

Ja grałem duo z kolegą ja miałem " GOLD V " on " SILVER II " i ja byłem ostatni w kolejce a on pierwszy ( 1ST PIck )

Dlatego że ja na gold V miałem LOSS STRIKE ( Przegrałem sporo gier pod rząd ) i dlatego byłem ostatni o to chodzi.

NP:

Gold I grający z Gold V jak ma WIN STRIKE ( Lub neutral ) to jest 1st pick.

A jeżeli jest Gold 1 grający z Gold 5 ( I ten gold 1 ) ma loss strike po prostu jest niżej niż ten gold v

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

ale to mi sie nie podoba bo zawsze jest tak 1 i 2 pick zawsze top i mid a potem jest przegrany mecz bo neemy mysleli i sobie adc i suppa na 1 wzieli

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

-________-. Ustawia nie od najwyższego elo tylko matchmaking ratio, 1st pickiem może być koleś z Goldem I a niżej mogą być nawet platyny I jak ma wysokie MMR.

Co do tematu, nie wiem w jakiej jesteś dywizji ale na bronzie nie ma zasad. Jest coś takiego jak pick order, i nie ważne kto "SAID FIRST!"

Opublikowano

Wszystko jest losowe !

Jeśli np jest piątka tych samych osób z ligi to nie ma nic wspólnego dywizja i wtedy jest losowe

Inaczej jest gdy np czwórka jest z jednej ligi a jedna osoba jest z wyższej wtedy patrzy na ELO,pisze elo bo na LOLKING.COM dalej jest elo i to patrzy wobec tego.

każdą dywizja to 100 starych elo.

Opublikowano

Wszystko jest losowe !

Jeśli np jest piątka tych samych osób z ligi to nie ma nic wspólnego dywizja i wtedy jest losowe

Inaczej jest gdy np czwórka jest z jednej ligi a jedna osoba jest z wyższej wtedy patrzy na ELO,pisze elo bo na LOLKING.COM dalej jest elo i to patrzy wobec tego.

Nie jest, nadal jest system ukrytego elo, który dobiera przeciwników, kolejność w pickach nie znasz to się nie wypowiadaj, dziekuję, pozdrawiam. Można miec ELO 2000 i siedzieć w Bronze V przegrywając każdej series, można mieć ELO 1000 lub 1200 i być w platynie diamencie i przegrywać tam wszystko jak się da. Nie znasz się to się nie wypowiadaj pls ;p

Opublikowano

Spotkałem się z 2 opiniami na ten temat. Jedna jest z brązu, druga z golda:

Brąz - wyższy pick bierze co chce. Przykładowo - 2 i 4 pick chcą mida. 2 go bierze bo jest wyszym pickiem tj wcześniej pickuje.
Gold - pickowanie wg. kontry, skilla i "claimwoania" tj kto napsize że idzie mida ten idzie mida. Cóż....

Pro Tip : Nie martw się tym że w brązie i srebrze masz duo topa, 2 adc czy 2 jungle... enemy team też wcale nie musi być ogarnięty, poza tym, TO JEST BRĄZ i cuda jakie to sie dzieją... Wygraliśmy rankeda mając team staty... 6/49. Tak, my 6 killi oni 49. I tak, wygraliśmy pushem. Nasz team? Duo top, duo mid i solo bot.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

ja tam staram się dopasować do teamu i uspokajać ich jak zaczyna sie flame ale zazwyczaj kończe wtedy z supportem i weź tu wycarruj :P

Opublikowano

Wszystko jest losowe !

Na Lolkingu nie ma elo tylko LoL King Score który nie ma nic wspólnego z LoLem.

Po drugie nic tutaj nie ma losowo tylko jest tzw. ukryte elo matchmaking ratio :)

Skończ z tymi teoriami, jak nie masz o czymś pojęcia to się doinformuj a nie piszesz takie bzdety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...