Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kostka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

mam problem, od kilku dni (tygodnia) boli mnie cholernie kostka. Na początku myślałem, że po prostu zbyt mocno ją przemęczyłem i przejdzie po kilku dniach, smarowałem żelem, ale nadal mnie boli jak cholera. Wie ktoś co z tym fantem zrobić?

Nie piszcie "idź do lekarza". Zna ktoś jakieś dobre sposoby, aby nie bolało?

Opublikowano

Nie piszcie "idź do lekarza".

To niech Cię boli? Jak od pięciu dni Cię coś napierdala i żele nie pomagają to chyba jakiś znak, że coś nie tak, huh?
Opublikowano

Masz rację, to jest przechodzona kostka. Całkiem niedawno miałam to samo i przeszło po tygodniu... Po prostu musisz to rozchodzić, robić okłady na zimno, moczyć stopę w roztworze soli kąpielowej (w Biedronce za 4zł kupisz całe opakowanie) i przede wszystkim - jesli możesz, to chodź. Ja jak chodziłam trochę dłużej, to znów zaczynała boleć, ale jak chodziłam na krótkie dystanse - przestawała.

Opublikowano

Dokładnie mam to samo, boli mnie jedynie jak leżę, gdy krótko pochodzę to leciutko boli, ale o wiele mniej. Dzisiaj pójdę do lekarza, zobaczymy co powie.

Opublikowano

Lekarz jedynie ci coś powie, ja też tak miałem ze od 4dni bolało a rodzice mi nie wierzyli :(

Lecz po 5dniu przestało, posmarowałem dwoma żelami i chodziłem ciągle by ból przyzwyczaić.

Lekarz napewno pomoże

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Więc tak jaki ten ból jest ?

Jak naciskasz na ziemie to boli ?

Jak tak to mam ten sam problem : )

Teraz w ciągu jednego dnia robię okłady z ALTACETU + zawijam bandażem.

Robię tak już tydzień i boli tylko na treningach jak biegam, ale tak to nie : )

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Idź do lekarza. Pisz tutaj, przecież każdy z nas cie przebadał i jest lekarzem po najlepszych studiach. Ja też miałem ból kostki i myślałem, że to nic. Po prześwietleniu okazało się, że miałem skręconą kostkę i prawie zerwany staw. Szyna, miesiąc bez szkoły (tak wiem, dla was to jak cud z nieba) i rehabilitacja. To, że kogoś bolało i miał przechodzoną kostkę, to nie znaczy, że jest tak w twoim przypadku. Boże, co za ludzie -.-

7m9a.png

Opublikowano

Musiałem ponad 3 miesiące leżeć w łóżku, ponieważ złamałem sobie prawą rzepkę, następne 3 miesiące też leżałem, ale już powoli wstawałem w łóżka. Po konsultacji z lekarzem, powiedział mi, że już mogę wykonywać czynności takie jak wcześniej mogłem, ale bez przesady. Trzy dni później wyszedłem na dwór pokopać w piłkę, pobiegałem trochę i odczułem ból w lewej nodze (piszczelu), a w prawej (kostki).Myślę jednak, że to może być przeciążenie, lub tak jak wyżej napisał zerwany staw. Co o tym myślicie? To chyba cała historia.

Ps.

U lekarza nie byłem, bo dzisiaj nie mogłem pojechać.

Dzięki za wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...