Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven vs Draven

The_Mini_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam dylemat ;/.... Kupiłem Riven , wszystko spoko ale dupy nie urywa ;/ Nie wiem może to moja wina... Zastanawiam się na sprzedaniem riven i kupnem dravena , chyba ze znacie postacie podobne do np. Dravena zalezy mi na duzym dmg, ale zeby postac nie byla az takim papierem , nie mowie ze np to ma byc tank walacy po 200dmg. Cos za 6300-4800. Chyba ze znacie Buildy do Riven ;/. Ja nie umiem na niej combo wyprowadzac , kazdy mnie kosi ;/

Opublikowano

Riven:

Combo trzeba wyćwiczyć, jak wszystkie inne rzeczy. Pamiętaj o swoim pasywie, który zwiększa obrażenia z auto ataków. Jeżeli chcesz kogoś zabić to nie spamuj szybko Q, tylko mieszaj je z autoatakami żeby zadać jak najwięcej obrażeń (Q>autoatak>Q>autoatak>Q>autoatak). Riven ma 2 skille, których może użyć do szybkiego przemieszczania się. Jeżeli zmarnujesz oba żeby zmniejszyć dystans do przeciwnika to nie zdziw się jak nie będziesz miał jak uciec. Zawsze staraj się zachować Q lub E do ucieczki. Jeśli czujesz się niepewnie albo Twoim przeciwnikiem jest Jax lub Malphite to po prostu farm pod swoją wieżą.

Draven:

Nie wiem jak to ma zastąpić Riven, te postacie mają dwie różne role, albo lubisz grać AD Carry, albo lubisz grać na topie. Draven jest jedną z trudniejszych postaci na bota, więc nie zdziw się jeżeli pójdzie Ci tak samo jak z Riven.

Przeczytaj ten guide > http://www.solomid.net/guides.php?g=16914-goldfather8-riven-build-guide. Ostatni update był 150 dni temu, ale i tak sporo informacji Ci tam pomoże.

Opublikowano

Ja polecam Dravena

+ulti na całą mapke

+true dmg z q w early game

+dodatkowy speed z W

+dobry esc

+slow

-mana

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Miss.

Zajebiste ulti, dipsy, w early składa przeciwnego papiera na combo E, Q, W autoatak etc....

Chyba najmocniejszy adc i potrafi sporo namieszać !

OndteAw.png
Opublikowano

Teraz jest draven w wyprzedaży. Kupiłem sobię go. Od pierwszego meczu stwierdziłem, że jest jednym z najlepszych adc.

+Duży DMG z q. Na początku sieka nim

+Ulti na całą mapę

+Speed z w i prędkość ataku

+ Slow z e

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...