Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] nieklasyfikowanie błagam pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam wyjątkowo dziwny problem. Nigdzie na necie nie mogę tego znaleźć.

Mam wredną babę od ruska.

W tym semestrze mieliśmy do tej pory 20 lekcji.

Nie było mnie na 10, czyli mam 50% obecności.

Do tego mam wszystkie oceny ze sprawdzianów ( były tylko 4 i tyle mam. Czyli ocenę końcową ma z czego wystawić )

Prawnie mnie ona nie klasyfikuje ?

Inni mają 4 obecności na 20, i rekord 2 na 20. i są słusznie nieklasyfikowani.

Proszę o pomoc...

PS: Mam iść do wychowawczyni ? : >

Opublikowano

Jak dla mnie to powinieneś być klasyfikowany bo z tego co piszesz to masz zaliczone wszystkie sprawdziany. Tylko nie wiem jak to u was jest ile trzeba mieć obecności.. u mnie to tak 50-60% i oczywiście zaliczone wszystko.

photo261314.png

Opublikowano

U nas jest tak, że poniżej 50 % jest nieklasyfikowanie. Ale ja do cholery nie mam poniżej ... Mam równiuteńko 50%. Pojeb*na... Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Jeżeli masz wszystkie oceny, jakie mogłeś zdobyć i są to oceny pozytywne (nie masz żadnej 1 ze spr.) i masz 50% obecności to musi Cie klasyfikować.

Opublikowano

Radzę iść do szkoły i przeczytać status szkoły. Tam masz wszystko opisane. Z tego co tutaj piszesz mieścisz się w progu 50%. Masz oceny. Musisz tylko obowiązkowo być jeszcze, najlepiej na obu tych lekcjach lub przynajmniej na jednej. Nie ma podstaw aby Ci wpisała nieklasyfikowanie.

Opublikowano

Radzę iść do szkoły i przeczytać status szkoły. Tam masz wszystko opisane. Z tego co tutaj piszesz mieścisz się w progu 50%. Masz oceny. Musisz tylko obowiązkowo być jeszcze, najlepiej na obu tych lekcjach lub przynajmniej na jednej. Nie ma podstaw aby Ci wpisała nieklasyfikowanie.

Ta . Też bym tak zrobił na twoim miejscu idź Sb na spokojnie przeczytaj ''Status Szkoły'' :) . A jak będzie ci groziło nkl to idź ja poproś :) . Morze to coś pomoże ;D

478.jpg

Opublikowano

Właśnie. Możesz mieć nawet 30% a nauczyciel może cię klasyfikować i tak. To już zależy od niego/niej.

Opublikowano

No ale jak pójdziesz jeszcze na jedną lekcje będziesz miał 11/21 lekcji a wtedy to jest ponad 50% co za tym idzie, że nie możesz mieć nieklasyfikowania :D, przynajmniej tak mi się wydaje

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

1) przez niespełnianie obowiązku, o którym jest mowa w ust. 1a, należy
rozumieć nieusprawiedliwioną nieobecność w okresie jednego miesiąca na
co najmniej 50% obowiązkowych zajęć edukacyjnych.

Nie wiem czy to jest to, ale jeśli tak, to nie powinienem mieć nieklasyfikowania...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...